Πώς να διορθώσετε έναν κακό ουρανό στο Adobe Photoshop

01 από 05

Πώς να διορθώσετε έναν κακό ουρανό στο Adobe Photoshop

Υπάρχουν μερικοί τρόποι αντικατάστασης ενός κακού ουρανού στο Photoshop.

Αυτό συνέβη σε όλους μας. Φωτογραφίζετε μια μεγάλη σκηνή και ανακαλύψτε ότι ο ουρανός έχει ξεπλυθεί ή δεν είναι τόσο ζωντανός όσο θυμάστε. Τώρα έχετε δύο επιλογές: περάστε την κακή τύχη ή αντικαταστήστε τον ουρανό. Σε αυτή την περίπτωση εντυπωσιάστηκα με τις χρωματικές ζώνες στην παραλία, το νερό της λίμνης Superior και τον ουρανό. Όπως αποδείχθηκε ο ουρανός στη φωτογραφία δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα να δει.

Σε αυτό το "How To" θα σας οδηγήσω σε μια απλή άσκηση compositing που αντικαθιστά τον θαμπό ουρανό με έναν άλλο από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην ίδια θέση. Παρόλο που το compositing μετακινείται παραδοσιακά σε ένα πρόσωπο ή αντικείμενο πάνω σε ένα νέο υπόβαθρο, σε αυτή την άσκηση κάνουμε το ακριβώς αντίθετο και αντικαθιστούμε το φόντο. Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει αυτό: Ο εύκολος δρόμος και ο κοινός τρόπος,

Ας αρχίσουμε.

02 του 05

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Cloud του Photoshop για να αντικαταστήσετε έναν ουρανό

Ορίστε τα χρώματα για τον ουρανό και τα σύννεφα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το φίλτρο Clouds.

Το Photoshop περιείχε φίλτρο σύννεφων για αρκετά χρόνια. Παρόλο που είναι μάλλον εύκολο να χρησιμοποιηθεί, είναι επίσης, από ορισμένες απόψεις, εύκολο στην κατάχρηση. Το τμήμα κατάχρησης πέφτει σε μια αδυναμία να αναγνωρίσει ότι ο ουρανός είναι σε ένα τρισδιάστατο επίπεδο και ότι δεν πρέπει πάντα να δεχόμαστε τι δίνουμε.

Για να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Clouds, ρυθμίστε το χρώμα του προσκηνίου σε μπλε χρώμα (π.χ.: # 2463A1) και το χρώμα φόντου σε λευκό. Επιλέξτε το εργαλείο γρήγορης επιλογής και σύρετε την περιοχή που θέλετε να αντικαταστήσετε. Όταν αφήσετε το ποντίκι, η περιοχή του ουρανού θα επιλεγεί.

Επιλέξτε Filter> Render> Clouds και θα δείτε ένα νέο ουρανό με σύννεφα. Εάν αυτό δεν είναι ακριβώς το μοτίβο που ψάχνετε, πατήστε Command-F (Mac) ή Control-F (PC) και το φίλτρο θα εφαρμοστεί ξανά στην επιλογή δίνοντας σας ένα διαφορετικό μοτίβο.

Προφανώς ο ουρανός φαίνεται περίεργος, επειδή είναι επίπεδη. Για να το διορθώσουμε, ας αναγνωρίσουμε ότι ο ουρανός υπάρχει σε ένα 3-D αεροπλάνο και το ζήτημα δεν είναι ο ουρανός. Είναι η Προοπτική. Με τον επιλεγμένο ουρανό επιλέξτε Επεξεργασία> Μετασχηματισμός> Προοπτική . Οι χειρολαβές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτές που βρίσκονται στην επάνω δεξιά και αριστερή γωνία. Σύρετε μία από αυτές τις δύο λαβές οριζόντια προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και τα σύννεφα θα μοιάζουν σαν να κυλούν καθώς η προοπτική αλλάζει.

03 του 05

Σχεδιασμός για να αντικαταστήσετε ένα "πραγματικό" ουρανό με άλλο στο Photoshop

Ο ουρανός από τη λίμνη θα εμφανιστεί πάνω από τον καταρράκτη.

Αν και το φίλτρο Clouds μπορεί να αποδώσει κάπως αποδεκτά αποτελέσματα, απλά δεν μπορείτε να νικήσετε την αντικατάσταση ενός «πραγματικού» ουρανού με ένα άλλο «πραγματικό ουρανό».

Σε αυτό το παράδειγμα δεν ήμουν πραγματικά ευχαριστημένος με τον τρόπο που ο ουρανός στην εικόνα του καταρράκτη είναι τόσο ξεπλυμένος. Σε σπρώξιμο μέσα από τις φωτογραφίες που τραβήξατε εκείνη την ημέρα βρήκα έναν "ουρανό" που απλά θα μπορούσε να λειτουργήσει. Έτσι το σχέδιο είναι απλό: Επιλέξτε τον ουρανό στην εικόνα του καταρράκτη και αντικαταστήστε τον με τον ουρανό στην εικόνα της λίμνης.

04 του 05

Πώς να επιλέξετε τον ουρανό να αντικατασταθεί στο Photoshop

Επεκτείνετε την επιλογή μερικά pixel για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου λευκά εικονοστοιχεία.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να ανοίξετε τόσο την εικόνα προορισμού όσο και την εικόνα αντικατάστασης.

Ανοίξτε την εικόνα προορισμού και, χρησιμοποιώντας το εργαλείο γρήγορης επιλογής , σύρετε σε ολόκληρο τον ουρανό για να την επιλέξετε. Αυτό είναι το ιδανικό εργαλείο για αυτήν την εικόνα επειδή υπάρχει μια ορισμένη αλλαγή χρώματος μεταξύ του ουρανού και της γραμμής δέντρου. Εάν υπάρχουν αποτυχημένες ενημερώσεις, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Shift και να κάνετε κλικ στα αποτυχημένα μπαλώματα για να τα προσθέσετε στην επιλογή. Εάν η βούρτσα είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή, πατήστε είτε τα πλήκτρα [ή] για να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος της βούρτσας.

Για να αποφύγετε να τραβήξετε μερικά αδέσποτα λευκά εικονοστοιχεία κατά μήκος του άκρου επιλογής, μεταβείτε στο μενού Επιλογή και επιλέξτε Επιλογή> Τροποποίηση> Αναπτύξτε την επιλογή . Όταν ανοίξει το παράθυρο διαλόγου, εισάγετε τιμή 2 . Κάντε κλικ στο κουμπί OK και μην καταργήσετε την επιλογή.

Ανοίξτε την εικόνα αντικατάστασης, επιλέξτε το εργαλείο ορθογώνιας γραμμής και επιλέξτε μια περιοχή του ουρανού. Αντιγράψτε αυτήν την επιλογή στο πρόχειρο.

05 του 05

Πώς να προσθέσετε τον ουρανό στην εικόνα στόχου στο Photoshop

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Επεξεργασία> Επικόλληση ειδικών> Επικόλληση σε περιβάλλον για να τοποθετήσετε τον ουρανό στην επιλεγμένη περιοχή.

Με το "νέο" ουρανό στο πρόχειρο να επιστρέψει στην εικόνα προορισμού. Αντί απλά να επικολλήσετε την εικόνα, επιλέξτε Επεξεργασία> Επικόλληση ειδικού> Επικόλληση σε . Το αποτέλεσμα είναι ο ουρανός παίρνει επικολλημένο στην επιλογή.