Πώς να αποκλείσετε τις διαφημίσεις στο iPad σας

Ενώ παρακολουθείτε το Super Bowl μπορεί να είναι εν μέρει για τις αστείες διαφημίσεις, τις περισσότερες φορές, δεν μας αρέσουν οι διαφημίσεις. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουμε DVR την αγαπημένη μας εκπομπή για γρήγορη προώθηση των διαφημίσεων. Και αυτό δεν είναι ποτέ πιο αληθινό από κάποια μέρη του ιστού όπου οι σελίδες μας βομβαρδίζουν με ενοχλητικά βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα, αναδυόμενες διαφημίσεις που καλύπτουν περιεχόμενο και τόσα πολλά διαφημιστικά μηνύματα, ώστε η ίδια η σελίδα να γίνει άχρηστη και ακατανόητη. Αλλά υπάρχει ένας απλός και εύκολος τρόπος πέρα ​​από το πρόβλημα: αποκλειστές διαφημίσεων.

Μπορεί να ακούγεται σαν δύσκολο έργο να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και να το εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, αλλά είναι πραγματικά εύκολο. Και με έναν καλό αποκλεισμό διαφημίσεων, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ιστότοπους με "λευκή λίστα", οι οποίοι επιτρέπουν στον συγκεκριμένο ιστότοπο να σας εμφανίζει διαφημίσεις.

Οι αποκλειστές διαφημίσεων και οι εργαζόμενοι στο περιεχόμενο θα δουλεύουν μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, επομένως ίσως εξακολουθείτε να βλέπετε διαφημίσεις σε μεμονωμένες εφαρμογές , συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων που εμφανίζονται στις εφαρμογές Facebook και Twitter . Επίσης, το αποκλεισμό περιεχομένου λειτουργεί μόνο σε νεότερα μοντέλα iPad όπως iPad Air και iPad Mini 2 ή νεότερα.

Κατ 'αρχάς, κάντε λήψη ενός αποκλεισμού διαφημίσεων στο iPad σας

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της εξίσωσης να βρει στην πραγματικότητα έναν καλό αποκλεισμό διαφημίσεων για λήψη. Πολλοί αποκλειστές διαφημίσεων πληρώνουν εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρεωθείτε ένα δολάριο ή δύο για τον αποκλεισμό. Υπάρχουν επίσης μηχανισμοί αποκλεισμού όπως το AdBlock Plus, το οποίο διαφημίζει ότι οι διακριτικές διαφημίσεις δεν αποκλείονται για να "υποστηρίζουν ιστότοπους", αλλά στην πραγματικότητα χρεώνουν ένα τέλος με τη μορφή περικοπής εσόδων από διαφημίσεις από ορισμένους από αυτούς τους ιστότοπους. Μην συγκρίνετε πραγματικά ιστότοπους με διαφημίσεις σε εγκληματίες, αλλά αυτό είναι λίγο σαν ένας αστυνομικός που προστατεύει το σπίτι σας από το να διαρρήξει, εκτός αν ο κλέφτης δώσει στο αξιωματικό κάποια χρήματα.

Ποια ποια να επιλέξει; Το επάνω μέρος της λίστας είναι 1Blocker. Είναι ελεύθερη η λήψη, η οποία είναι πάντα καλή αλλά ιδιαίτερα καλή με τους αποκλεισμούς διαφημίσεων. Το blocking διαφημίσεων είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια, που σημαίνει ότι ένας αποκλεισμός διαφημίσεων που δεν διατηρείται πλέον θα αναπτύξει "διαρροές", καθώς οι διαφημιστικές εταιρείες θα βρουν τρόπους γύρω από τον αποκλεισμό ή τις νέες εταιρείες διαφημίσεων που εμφανίζονται. Εάν δεν ξοδέψατε χρήματα στον αποκλεισμό διαφημίσεων, δεν θα αισθανθείτε όπως διαταράσσεται αν δεν λειτουργεί τόσο καλά σε ένα χρόνο.

Ο 1Blocker είναι επίσης εξαιρετικά διαμορφώσιμος. Μπορείτε να προσθέσετε λευκείς λίστες στους αγαπημένους σας ιστότοπους, οι οποίοι επιτρέπουν διαφημίσεις στον ιστότοπο και ο 1Blocker μπορεί επίσης να εμποδίσει τους ιχνηλάτες, τους συνδέσμους κοινωνικών μέσων, τα τμήματα σχολίων και άλλες περιοχές ενός ιστότοπου που ενδέχεται να επιβραδύνουν τις ταχύτητες λήψης. Ωστόσο, μπορείτε να αποκλείσετε μόνο ένα στοιχείο τη φορά στην ελεύθερη έκδοση. Μια αγορά εντός της εφαρμογής απαιτείται για να αποκλείσετε πολλά στοιχεία, όπως και τις διαφημίσεις και τα γραφικά στοιχεία παρακολούθησης.

Το Adguard είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση έναντι του 1Blocker. Είναι επίσης δωρεάν και περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό επιτρεπτό για λευκή λίστα. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε διαφορετικούς ιχνηλάτες, κουμπιά κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και "ενοχλητικές λειτουργίες ιστότοπου", όπως διαφημίσεις πλήρους σελίδας, καθώς και αποκλεισμό διαφημίσεων.

Και αν δεν σας πειράζει να πληρώσετε μερικά δολάρια, το Purify Blocker είναι εύκολα ο καλύτερος αμειβόμενος διαφημιστής στο App Store. Αποκλείει τις διαφημίσεις, τους ιχνηλάτες, τους συνδέσμους των κοινωνικών μέσων, τα τμήματα σχολίων και μπορεί να καταγράψει λευκείς λ Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Purify για να αποκλείσετε τις εικόνες στη σελίδα που μπορεί πραγματικά να επιταχύνει τη φόρτωση των σελίδων.

Στη συνέχεια, Ενεργοποιήστε το Blocker διαφημίσεων στις Ρυθμίσεις

Τώρα που έχετε κατεβάσει τον αποκλεισμό διαφημίσεων, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari ή στην εφαρμογή που μόλις κατεβάσατε. Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις iPad .

Στις ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο αριστερό μενού και πατήστε "Safari". Αυτό βρίσκεται στην ενότητα που αρχίζει με "Αλληλογραφία, Επαφές, Ημερολόγια". Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις του Safari . Αυτό που ψάχνετε είναι "Blockers περιεχομένου", το οποίο είναι η τελευταία καταχώρηση στη γενική ενότητα των ρυθμίσεων του Safari. Είναι ακριβώς κάτω από το "Block Pop-ups".

Αφού πατήσετε στο στοιχείο Blockers περιεχομένου, θα μεταβείτε σε μια οθόνη που θα περιέχει όλους τους αποκλεισμούς διαφημίσεων και τους αποκλεισμούς περιεχομένου που έχετε κατεβάσει. Απλά περιστρέψτε το διακόπτη δίπλα στο πρόγραμμα αποκλεισμού περιεχομένου που έχετε επιλέξει και ο αποκλεισμός θα αρχίσει να λειτουργεί ενάντια στις διαφημίσεις του Safari.

Πώς να προσθέσετε λευκώματα σε μια ιστοσελίδα στον αποκλεισμό διαφημίσεών σας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι δωρεάν στον ιστό ειδικά λόγω της διαφήμισης. Ορισμένοι ιστότοποι παίρνουν σίγουρα τη διαφήμιση στο έπακρο, αλλά για ιστότοπους που εμφανίζουν μια κανονική ποσότητα διακριτικών διαφημίσεων, ειδικά αν είναι ένας από τους αγαπημένους σας ιστότοπους, μπορεί να είναι καλό να "επιτείνετε" τον ιστότοπο. Αυτό θα επιτρέψει στον ιστότοπο να προβάλλει διαφημίσεις ως εξαίρεση από τους κανόνες που έχουν οριστεί στον αποκλεισμό διαφημίσεών σας.

Προκειμένου να κατατεθεί κατάλογος σε έναν ιστότοπο, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη δράση μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Safari. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση . Αυτό είναι το κουμπί που μοιάζει με ορθογώνιο με βέλος που δείχνει από αυτό. Το κουμπί κοινής χρήσης θα εμφανίσει ένα παράθυρο με ενέργειες όπως την αποστολή του συνδέσμου της ιστοσελίδας σε έναν φίλο σε ένα μήνυμα κειμένου ή την προσθήκη του ιστότοπου στα αγαπημένα σας. Μετακινηθείτε στην κάτω λίστα και επιλέξτε το κουμπί Περισσότερα.

Αυτή η νέα οθόνη θα περιλαμβάνει μια ενέργεια συγκεκριμένη για τον αποκλεισμό διαφημίσεών σας. Μπορεί να πει "Λευκή λίστα στο 1Blocker" ή απλά "Adguard". Πατήστε το διακόπτη δίπλα στη δράση για να το ενεργοποιήσετε. Και αν νομίζετε ότι θα χρησιμοποιείτε τη λειτουργία whitelist σε τακτική βάση, μπορείτε ακόμη και να την μετακινήσετε στη λίστα τοποθετώντας το δάχτυλό σας στις τρεις γραμμές στα δεξιά του διακόπτη και μετακινώντας το δάχτυλό σας προς το επάνω μέρος της οθόνης . Θα δείτε τη δράση να κινείται με το δάκτυλό σας, επιτρέποντάς σας να το τοποθετήσετε ακριβώς εκεί που θέλετε στη λίστα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ακόμη και έναν αποκλεισμό διαφημίσεων;

Έχω αποθηκεύσει το κήρυγμα για τελευταία, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο ελεύθερος ιστός υπάρχει λόγω της διαφήμισης. Ο πόλεμος ενάντια στις διαφημίσεις και τους αποκλεισμούς διαφημίσεων συνεχίζεται εδώ και μερικές δεκαετίες και είναι ένας πόλεμος που ίσως να μην θέλουμε να κερδίσουμε τους αποκλεισμούς διαφημίσεων. Η μόνη προσφυγή σε ιστότοπους που αρχίζουν να χάνουν διαφημιστικά έσοδα είναι να (1) γίνονται ακόμα πιο ενοχλητικοί στη διαφήμισή τους για όσους δεν χρησιμοποιούν αποκλειστές διαφημίσεων, μια πρακτική που μας βοήθησε να μας οδηγήσει στον ιστό που κατακλύζεται με διαφημίσεις. (2) χρεώνουν ένα τέλος για το περιεχόμενο, το οποίο είναι πόσα ιστοσελίδες όπως οι New York Times έχουν ασχοληθεί με το θέμα? ή (3) απλά κλείστε.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου μπλοκάρουν τις διαφημίσεις; Μπορούμε να επιστρέψουμε στις σκοτεινές ηλικίες όταν πληρώσαμε συνδρομές για την εφημερίδα και για περιοδικά. Βλέπουμε ήδη ιστοσελίδες όπως οι Wall Street Times να μας διδάσκουν με μερικές παραγράφους και στη συνέχεια να ζητήσουν χρήματα για να ξεπεράσουν το paywall τους. Οι περισσότεροι από εμάς απλά στραφούν σε μια εναλλακτική λύση, αλλά τι εάν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Ίσως μια καλύτερη λύση θα ήταν η Apple να εισαγάγει ένα κουμπί μαύρης λίστας στο πρόγραμμα περιήγησης Safari που εμποδίζει όλες τις μελλοντικές διαφημίσεις από έναν ιστότοπο ή έναν ιστότοπο. Αυτό θα επιτρέψει στους ιστότοπους να προβάλλουν διαφημίσεις από προεπιλογή και θα μας επιτρέψει να τους αποκλείσουμε σε ιστότοπους που είναι απλά υπερβολικοί.

Αλλά μέχρι να υπάρξει αυτή η καλύτερη λύση, ορισμένοι πρόκειται να στραφούν σε αποκλειστές διαφημίσεων. Αν πάτε εκείνη τη διαδρομή, είναι καλύτερο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να καταγράψετε τα λευκώματά σας στους αγαπημένους σας ιστότοπους.

Σταματήστε να αφήνετε το iPad αφεντικό σας γύρω σας!