Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη απόδοση από το υπογούφερ σας

Περάστε λιγότερο από 35 λεπτά για να τοποθετήσετε και να ρυθμίσετε ένα γούφερ για τα χαλαρά χαμηλά

Πολλοί μπορούν να συμφωνήσουν ότι - σε γενικές γραμμές - η ποιότητα του ήχου αθροίζει την ποσότητα (όγκος). Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να πεις όχι σε αυτή την εσωτερική λαχτάρα για περισσότερο μπάσο, όπου μπορεί κανείς να νιώσει τη μουσική τόσο πολύ όσο ακούει. Και όταν πρόκειται για υπογούφερ, μικρές στίγματα όγκου μπορεί να προχωρήσουν πολύ. Πάρα πολύ, και τα κάτω άκρα των ηχητικών κομματιών μπορούν να αρχίσουν να μετατρέπονται σε φουσκωμένο, χυδαίο χάος.

Όλοι μας αξίζουμε καλύτερα από αυτό. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψετε περισσότερα για να πάρετε περισσότερα.

Υπάρχει πράγματι ένα γλυκό σημείο για να βρείτε, όπου ένα subwoofer μπορεί να παίξει στο καλύτερό του. Και αυτό θα ποικίλει, ανάλογα με το περιεχόμενο ενός δωματίου και το μοναδικό μέγεθος και σχήμα. Θα γνωρίζετε ότι έχετε δίκιο όταν το μπάσο γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο να αισθάνεστε σαν μια ομοιόμορφα διαδεδομένη κουβέρτα, αλλά αναμειγνύεται και διατηρεί ισορροπία με τα άλλα ηχεία. Η καλύτερη απόδοση από το subwoofer περιλαμβάνει τρία απλά βήματα (με λίγη υπομονή): σωστή τοποθέτηση υπογούφερ, σωστή σύνδεση και προσεκτική ρύθμιση.

Σωστή τοποθέτηση υπογούφερ

Kulka / Getty Images

Ακριβώς όπως στην ακίνητη περιουσία, είναι όλα σχετικά με την τοποθεσία, την τοποθεσία, την τοποθεσία. Η σωστή τοποθέτηση είναι σημαντική για όλα τα ηχεία, συμπεριλαμβανομένου του υπογούφερ . Ωστόσο, το υπογούφερ είναι γενικά ο πιο δύσκολος ομιλητής στη θέση του και δεν μπορείτε να το τοποθετήσετε οπουδήποτε και να περιμένετε να εκτελέσει το καλύτερο. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει ήδη τα κύρια ηχεία, ξεκινήστε με αυτές τις οδηγίες για να το κάνετε αυτό πρώτα. Στη συνέχεια, συνεχίστε παρακάτω για να τοποθετήσετε σωστά το υπογούφερ. Λάβετε υπόψη ότι τα καλώδια επέκτασης ενδέχεται να είναι απαραίτητα για την πρόσβαση σε πρίζες. Ακριβώς επειδή ένα υπογούφερ φαίνεται καλό καθιστικό σε ένα σημείο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ακούγεται καλά εκεί.

Σύνδεση υπογούφερ

Ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο που ανήκουν, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να γαντζώσετε ένα υπογούφερ μέχρι ένα σύστημα. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει (αλλά δεν περιορίζεται σε) αριστερά / δεξιά, "γραμμή μέσα," ή "δευτερεύουσα είσοδος" για συνδέσεις. Εάν ένα καλώδιο πρέπει να αντιμετωπίσει άλλες καλωδιώσεις, κάντε το καλύτερο για να τους περάσει σε 90 μοίρες. Γενικά, υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης ενός υπογούφερ με ένα στερεοφωνικό ή σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Εάν δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για τη σύνδεση ενός υπογούφερ.

Ρυθμίσεις υπογούφερ: Crossover, Volume, Phase και Equalizer

Μόλις το υπογούφερ βρίσκεται στο ιδανικό σημείο, θα θέλετε να το συντονίσετε για τον καλύτερο ήχο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε αυτό.