Αρχική σελίδα 3D Home Theater και 3D-TV Basics Εισαγωγή

Βασικά 3D για καταναλωτές

Οι Αρχές του 3D

Το 3D ήταν μαζί μας από τις αρχές της φωτογραφίας και της κινηματογραφίας. Στην πραγματικότητα, η πρώτη τρισδιάστατη ταινία έγινε το 1903 και η πρώτη δημοφιλής 3D ταινία ήταν η Δύναμη της Αγάπης το 1922. Ωστόσο, η πρώτη αληθινή "Χρυσή Εποχή" του 3D ξεκίνησε το 1952 με την ταινία Bwana Devil. Παρόλο που υπήρχαν μερικοί κλασικοί κινηματογραφικοί τίτλοι που κινηματογραφήθηκαν και παρουσιάστηκαν σε 3D κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως η Hondo, το Creature From The Black Lagoon, το Came From Outer Space και το House of Wax, η δυσκολία παρουσίασης του 3D με την διαθέσιμη τεχνολογία το κοινό απογοητεύθηκε από το αποτέλεσμα.

Η πρώτη 3D αναβίωση

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τα στούντιο να εγκαταλείψουν συνολικά το 3D και κάποια τεχνολογική πρόοδος έγινε στη δεκαετία του '70 και του '80, αλλά δυστυχώς υπέφεραν με αμέτρητους τίτλους ταινιών όπως τα Jaws 3D, Spacehunter: Adventures στην απαγορευμένη ζώνη και το Metalstorm : Η καταστροφή του Jared-Syn.

Εισαγάγετε το IMAX

Στη συνέχεια, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν στον κόσμο του 3D με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας 3D με τη μορφή ταινίας IMAX. Παρόλο που είναι υπερβολικά δαπανηρό να υιοθετηθεί ευρέως στις κινηματογραφικές αίθουσες, οι παρουσιάσεις 3D IMAX έγιναν ξεχωριστές εμπειρίες, προσφέροντας στο κοινό ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα 3D με μεγάλη οθόνη, σε συνδυασμό με υλικό όπως η φύση, η ιστορία και τα ταξίδια που φαινόταν να δέχεται περισσότερο από το κοινό από την αφθονία των 3D ταινιών κατηγορίας B των προηγούμενων περιόδων. Επίσης, αντί για τα φοβερά κόκκινα / μπλε ή πολωμένα γυαλιά από χαρτόνι, το IMAX 3D ξεκίνησε την τάση της χρήσης ενεργών γυαλιών διαφράγματος LCD που κατευθύνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια πληροφορίες 3D στα μάτια του θεατή. Ωστόσο, ήταν μεγάλα και ογκώδη.

3D στην αρχή του 21ου αιώνα

Εισάγετε τον 21ο αιώνα. Με την εισαγωγή νέων τεχνικών λήψης ταινιών, όπως η CGI, η καταγραφή κίνησης, το βίντεο υψηλής ευκρίνειας, η χρήση ψηφιακής προβολής σε έναν αυξανόμενο αριθμό κινηματογραφικών ταινιών, καθώς και μια νέα, πιο αποτελεσματική και άνετη τεχνολογία γυαλιών 3D, όπως το Dolby 3D, Real D και XpanD, το 3D έγινε πιο προσιτό από ποτέ.

Αυτή η δεύτερη "Χρυσή Εποχή του 3D" είναι ζωντανή και καλά. 3D ταινίες που κυμαίνονται από καθαρό animation, όπως το Coraline και το UP, στο νέο all-time μεγαλύτερο draw box που συνδυάζει την εξελιγμένη κίνηση-σύλληψη, animation και ζωντανή δράση, το Avatar του James Cameron έχει τραβήξει κινηματογραφιστές στο κινηματογράφο σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμούς. Ως αποτέλεσμα, τα κινηματογραφικά στούντιο δεν μαγνητοσκοπούν μόνο σε ταινίες σε 3D, αλλά επιδιώκουν ενεργά τη μετατροπή των ταινιών που είχαν αρχικά πυροβοληθεί στο 2D σε 3D σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την έκκληση του box office.

Για πρόσθετες αναφορές σχετικά με την ιστορία του 3D, ανατρέξτε στο Σύντομο Ιστορικό των Ταινιών Ταινίας (Widescreen Movies Magazine), στον κατάλογο ταινιών 3D και στο Χρονοδιάγραμμα Ταινιών 3D: 1903 έως 2011 (Sony Professional μέσω Nerd Approved).

Μετακίνηση του 3D στο σπίτι

Η σημερινή επιτυχία του 3D στον τοπικό κινηματογράφο δεν έχει ξεπεραστεί από την ισχυρή βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, οπότε τώρα υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε το 3D στο σπίτι των καταναλωτών.

Έχουν γίνει κάποιες απόπειρες προβολής τηλεοπτικών προγραμμάτων σε 3D (Chuck, Michael Jackson Grammy Tribute) και σε Blu-ray μέχρι τώρα (Coraline, Polar Express). Ωστόσο, οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι παράγουν κακά αποτελέσματα για τον θεατή, αφού πρέπει να βασίζονται στις τρέχουσες δυνατότητες προβολής τηλεόρασης και Blu-ray Disc player. Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται μέχρι το 2010 δεν είναι τα ίδια με τα τρισδιάστατα συστήματα που χρησιμοποιούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες για ταινίες όπως το Avatar του James Cameron ή που χρησιμοποιούνται με τα νέα προϊόντα 3D TV και Blu-ray τα οποία εξέρχονται και αποτελούν αντικείμενο αυτού άρθρου και τις ακόλουθες συχνές ερωτήσεις.

Γιατί το 3D συνέχισε να συλλάβει τη φαντασία τόσο των σκηνοθετών όσο και των κινηματογραφιστών και τώρα οι δυνάμεις του στην βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης; Φυσικά, θα ήθελα να είμαι remiss αν δεν είπα ότι το 3D είναι σίγουρα ένας τρόπος για τα κινηματογραφικά στούντιο να κερδίσουν περισσότερα χρήματα κάνοντας τους καταναλωτές έξω τα σπίτια τους και στο κινηματογράφο πιο συχνά ή κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης για να φέρουμε τους καταναλωτές να αγοράσουν περισσότερα " για να ενσωματώσετε το 3D στην εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

Εντούτοις, αυτό που είπαμε, ακριβώς όπως πήγαμε από τον Black and White στο Color, από στερεοφωνικό σε surround ήχο, από 4x3 έως 16x9, από αναλογικό σε HDTV, 2D σε 3D είναι μια φυσική εξέλιξη στην προσπάθεια σύγκλισης της φαντασίας της ταινίας και Τηλεόραση με τον πραγματικό κόσμο. Το ερώτημα είναι, είναι η κατάλληλη στιγμή για τα κινηματογραφικά στούντιο και τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης να κάνουν την περίπτωσή τους και είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσουμε από τους καταναλωτές να σκάψουν τα τσέπη τους, ειδικά τόσο σύντομα, αφού πολλοί καταναλωτές μόλις αγόρασαν την πρώτη HDTV τους;

Για να μάθετε αν είναι τώρα η ώρα να εξετάσετε το 3D, έχω δώσει ορισμένες απαντήσεις, βασισμένες σε όσα γνωρίζω μέχρι τώρα, σε μερικές από τις ερωτήσεις που πολλοί ζητούν για το πώς ενσωματώνεται το 3D στο περιβάλλον home theater. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, καθώς διατίθενται νέες πληροφορίες, οι απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις θα αναθεωρηθούν αναλόγως.

Τι χρειάζομαι στο σπίτι μου για να παρακολουθήσω 3D;

Γιατί πρέπει να φορώ γυαλιά για να παρακολουθήσω 3D;

Τι είναι η 3D τηλεόραση χωρίς γυαλιά;

Τι χαρακτηρίζει ως τηλεόραση με 3D ή βιντεοπροβολέα;

Τι χαρακτηρίζει ως Blu-ray Disc Player με δυνατότητα 3D;

Μπορώ να παρακολουθώ 2D σε μια 3D τηλεόραση; ;

Το 3D θα επηρεάσει τη ρύθμιση ήχου Surround μου;

Τι προϊόντα 3D είναι διαθέσιμα και πόσο κοστίζει;

Υπάρχουν οποιεσδήποτε ανθυγιεινές παρενέργειες στην παρακολούθηση 3D;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτές οι Συχνές Ερωτήσεις θα ενημερωθούν, καθώς θα γίνουν περισσότερες πληροφορίες ή θα γίνουν αλλαγές σε τεχνικές περιγραφές ή πρότυπα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 3D, ελέγξτε επίσης τον πλήρη οδηγό μου για την Παρακολούθηση 3D στο σπίτι , ο οποίος περιλαμβάνει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα 3D TV, τι πρέπει να γνωρίζετε για 3D γυαλιά, πώς να ρυθμίσετε μια 3D τηλεόραση μια καλή εμπειρία προβολής, Τηλεοράσεις 3D Plasma και LCD και ταινίες 3D Blu-ray, καθώς και πρόσθετες συμβουλές για την καλύτερη ενσωμάτωση του 3D στην εμπειρία οικιακού κινηματογράφου.