Πώς να σώσετε τις παλιές φωτογραφίες στον υπολογιστή σας

Τέσσερις τρόποι ψηφιοποίησης των φωτογραφιών για να τους κρατήσετε για πάντα

Είτε έχετε επιλέξει να φωτογραφίζετε τη φωτογραφική μηχανή με φωτογραφική μηχανή φιλμ 35mm, είτε έχετε αποκαλύψει ένα παλιό κουτί γεμάτο φωτογραφίες από δεκαετίες πριν, ίσως να αναρωτιέστε πώς να αποθηκεύσετε φωτογραφίες και αρνητικά στον υπολογιστή σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάλογα με το πόσο προτιμάται η συμμετοχή. Μπορείτε να ψηφιοποιήσετε και να αρχειοθετήσετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας:

Μόλις μεταφορτώσετε τα αρχεία ψηφιακών φωτογραφιών σε έναν υπολογιστή, είναι εύκολο να αντιγράψετε σε άλλο φάκελο , να εκτυπώσετε, να μοιραστείτε κοινωνικά μέσα ή ιστότοπους φιλοξενίας εικόνων , να αποθηκεύσετε τοπικά αντίγραφα ασφαλείας , να αποθηκεύσετε σε προσωπική υπηρεσία αποθήκευσης cloud ή / και να αποθηκεύσετε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας . Ξοδέψατε το χρόνο σας και τη διατήρηση όλων αυτών των αναμνήσεων? τα αντίγραφα ασφαλείας βοηθούν να διασφαλιστεί ότι τα αντίγραφα θα υπάρχουν πάντα στο μέλλον για όσους θέλουν να τα δουν. Και με κάποια πρακτική, μπορείτε να επεξεργαστείτε και να καθαρίσετε φωτογραφίες και να κάνετε νέες εκτυπώσεις.

Photo Scanner

Ο σαρωτής φωτογραφιών παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους ψηφιοποίησης φωτογραφιών και εικόνων. Το μόνο που χρειάζεται είναι το υλικό (θα θελήσετε να έχετε έναν ποιοτικό σαρωτή εγγράφων / φωτογραφιών ), έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και αρκετό χρόνο για να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τις εικόνες. Μπορεί να γίνει με την ευκολία του σπιτιού σας - ή οπουδήποτε με φορητό σαρωτή. Έχετε συχνά την επιλογή να ρετουσάρετε τις εικόνες πριν εκτελέσετε την τελική αποθήκευση.

Εάν δεν διαθέτετε ακόμη ένα, υπάρχουν επιλογές κατά την επιλογή ενός σαρωτή φωτογραφιών . Ορισμένοι είναι λεπτές και συμπαγείς, ενώ άλλοι είναι μεγαλύτεροι λόγω του ότι διαθέτουν τόσο πλακέτα όσο και τροφοδότη εγγράφων για σάρωση. Μερικοί έρχονται με προσαρμογείς που σας επιτρέπουν να σαρώσετε αρνητικά, διαφάνειες και διαφάνειες, ενώ άλλα όχι. Οι σαρωτές έχουν επίσης προδιαγραφές υλικού ικανά να ποικίλουν επίπεδα ανάλυσης και βάθους χρώματος .

Παρόλο που οι σαρωτές φωτογραφιών είναι συνήθως προ-συσκευασμένοι με το δικό τους πρόγραμμα σάρωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα λογισμικά επεξεργασίας εικόνας (π.χ. Photoshop, δωρεάν εναλλακτικές λύσεις στο Photoshop ) που σας επιτρέπουν να εισάγετε φωτογραφίες μέσω συνδεδεμένου σαρωτή. Για την καλύτερη δυνατή ακρίβεια κατά τη σάρωση, βεβαιωθείτε πρώτα:

Αυτό το τελευταίο βήμα είναι πολύ σημαντικό. Οποιεσδήποτε μουντζούρες, δακτυλικά αποτυπώματα, χνούδια, τρίχες ή σωματίδια σκόνης που αφήνονται στις φωτογραφίες ή στην επιφάνεια σάρωσης θα εμφανιστούν στην ψηφιοποιημένη εικόνα. Τα μαλακά πανιά μικροϊνών και τα κουτιά πεπιεσμένου αέρα είναι χρήσιμα για τον ασφαλή καθαρισμό. Αφού γίνει αυτό, όλοι θέτετε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε ψηφιακές φωτογραφίες από τη σάρωση φυσικών εκτυπώσεων. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία για να σαρώσετε, να επεξεργαστείτε, να ονομάσετε, να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε όλα τα αρχεία φωτογραφιών. Αλλά τουλάχιστον έχετε πλήρη έλεγχο χωρίς να χρειάζεται να περάσετε μια δεκάρα.

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (ή Smartphone / Tablet)

Για την προσέγγιση do-it-yourself, ένας σαρωτής φωτογραφιών παρέχει τα πιο υψηλής ποιότητας και συνεπή αποτελέσματα. Ωστόσο, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές - ακόμα και smartphones και tablet με υψηλή megapixel - μπορούν να δουλέψουν για να σαρώσουν τις φωτογραφίες. Παρόλο που οι περισσότερες ψηφιακές κάμερες χωρίς καθρέφτες και DSLR διαθέτουν μια ποικιλία λειτουργιών σκηνών για να επιλέξετε από τις καλύτερες συνθήκες λήψης, θα χρειαστεί κάποια προετοιμασία εκ των προτέρων από μέρους σας.

Όταν χρησιμοποιείτε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ως σαρωτή, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές από τις πτυχές.

Εφόσον η ατέλεια δεν είναι μια μεγάλη υπόθεση - τα αρχεία μπορούν να δημιουργηθούν πάντα αργότερα - μπορείτε να μετατρέψετε ένα smartphone ή tablet σε σαρωτή . Ορισμένες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφικών μηχανών και / ή εικόνων προσφέρουν ρύθμιση ισορροπίας λευκού, αυτόματη διόρθωση χρώματος, αντισταθμιστική αντιστάθμιση και πλήθος άλλων χρήσιμων εργαλείων. Άλλοι, όπως το PhotoScan από το Google Photos (διαθέσιμο για Android και iOS), έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να δημιουργούν και να βελτιώνουν τις ψηφιακές σαρώσεις φωτογραφιών από κινητές συσκευές.

Για να μεταφέρετε φωτογραφίες από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone / tablet σε έναν υπολογιστή, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο δεδομένων / συγχρονισμού του προϊόντος είτε έναν ξεχωριστό αναγνώστη καρτών μνήμης. Μόλις συνδεθεί μια συσκευή / κάρτα, απλά πλοηγηθείτε στο φάκελο DCIM και αντιγράψτε όλα τα αρχεία στον υπολογιστή σας .

Κατάστημα λιανικής πώλησης

Εάν δεν διαθέτετε σαρωτή φωτογραφιών και δεν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφική μηχανή / smartphone για την ψηφιοποίηση φωτογραφιών, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε ένα τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης. Χώροι όπως Walmart, FedEx, Staples, Walgreens, Costco, Office Depot, Target, CVS και άλλοι προσφέρουν περίπτερα σάρωσης φωτογραφιών ή / και υπηρεσίες drop-off. Οι τιμές, η ποιότητα των σαρώσεων, ο χρόνος ανακύκλωσης και το ποσό της βοήθειας που παίρνετε από τους συνεργάτες του καταστήματος (δηλαδή αν δεν είστε εξοικειωμένοι με σαρωτές / περίπτερα) μπορεί να διαφέρουν.

Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη ταινιών / αρνητικών, φροντίστε να ρωτήσετε πρώτα για τις λεπτομέρειες. Ενώ πολλές από τις προαναφερθείσες εταιρείες μπορούν να επεξεργαστούν εκτυπώσεις και να ψηφιοποιήσουν εικόνες, κάποιοι δεν θα επιστρέψουν τα πρωτότυπα φιλμ / αρνητικά .

Οι σαρωμένες φωτογραφίες από τα καταστήματα λιανικής πώλησης έρχονται συνήθως σε ένα CD, DVD ή μονάδα flash. Για να μεταφορτώσετε φωτογραφίες στον υπολογιστή, τοποθετήστε το CD / DVD στη μονάδα οπτικού δίσκου . οι μονάδες flash συνδέονται σε μια ανοικτή θύρα USB. Πλοηγηθείτε όπου αποθηκεύονται τα αρχεία στο μέσο και στη συνέχεια αντιγράψτε τα στον φάκελο που θέλετε στον υπολογιστή σας . Μπορείτε να τοποθετήσετε το φυσικό CD / DVD ή τη μονάδα flash σε ασφαλές μέρος ως επιπλέον αντίγραφο ασφαλείας.

Online υπηρεσία

Η εναλλακτική λύση για να επισκεφθείτε το τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης (και να το κάνετε μόνοι σας) είναι μια online υπηρεσία σάρωσης φωτογραφιών . Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες από αυτούς τους τύπους ιστότοπων, με ποικίλες τιμές, απαιτήσεις αποστολής, ποιότητα, χρόνο ανακύκλωσης, βελτιώσεις / σπεσιαλιτέ κλπ. Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ιδιαίτερα εάν έχετε παλαιές ή / και κατεστραμμένες εκτυπώσεις φωτογραφιών η ανάγκη για ψηφιακή αποκατάσταση, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα υπερβούν κατά πολύ αυτό που θα πάρετε από ένα κατάστημα λιανικής πώλησης. Παρόλο που οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από το τοπικό λιανικό εμπόριο, μπορείτε να περιμένετε μια υψηλότερη συνολική ποιότητα των σαρώσεων που δεν θα απογοητεύσει.

Οι συστάσεις μας: