Πώς να επιλέξετε έναν σαρωτή φωτογραφιών

Οι σαρωτές φωτογραφιών μπορούν να είναι πολύ απλοί ή εξαιρετικά περίπλοκοι - επιλέγετε

Θα σκεφτόσαστε ότι όσο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και, κυρίως, σαρωτές φωτογραφιών, ήταν γύρω, σχεδόν όλες οι φωτογραφίες στον κόσμο θα πρέπει ήδη να ψηφιοποιηθούν. Αλίμονο, προφανώς, δεν είμαστε ακόμα κοντά, ή ίσως να δημιουργούνται νέες εκτυπώσεις σε χαρτί καθημερινά - ίσως και οι δύο. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι ότι, όπως συμβαίνει και με την ανάγκη για εκτυπωτές φωτογραφιών, υπάρχει και η ανάγκη για σαρωτές φωτογραφιών. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι σαρωτές φωτογραφιών οι ίδιοι και εξαρτάται πραγματικά από το τι σχεδιάζετε να σαρώσετε, την απαιτούμενη ποιότητα σάρωσης και πόσο συχνά σκοπεύετε να σαρώσετε φωτογραφίες, για να καθορίσετε πόσο εξελιγμένο είναι το μηχάνημα που χρειάζεστε.

Σχετικά με τους σαρωτές φωτογραφιών

Οι καλύτεροι σαρωτές φωτογραφιών είναι, φυσικά, σαρωτές τυμπάνων, αλλά μόνο εξειδικευμένα γραφεία υπηρεσιών απεικόνισης μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτά. Οι επόμενοι καλύτεροι είναι οι επίπεδες σαρωτές υψηλής ανάλυσης, όπως ο εκτυπωτής φωτογραφιών Perfection V850 Pro της εταιρείας Epson, αξίας 1.000 $. Οχι μόνο σαρώνει σε εξαιρετικά υψηλές αναλύσεις, αλλά διαθέτει επίσης και ένα σύνολο προσαρμογέων για σάρωση διαφανειών, διαφανειών, φιλμ και αρνητικών, καθώς και αρκετά αξιοπρεπή λογισμικό βελτίωσης φωτογραφιών και διόρθωσης.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις σαρώσεις φωτογραφιών, διαφανειών, διαφανειών και παρόμοιων σε διατάξεις εκτύπωσης ή σε άλλες εφαρμογές που απαιτούν εξαιρετικά υψηλές αναλύσεις, θα πρέπει να τις σαρώσετε σε αρκετά υψηλές αναλύσεις ή σε κουκίδες ανά ίντσα (dpi) ότι μπορούν να διευρυνθούν χωρίς να μειωθεί η ποιότητα της εικόνας. Οι καλές σαρωτές φωτογραφιών, όπως το μοντέλο Epson που αναφέρθηκε παραπάνω, για παράδειγμα, μπορούν να ανιχνεύσουν έως 6.400dpi και πέρα.

Για παράδειγμα, για να μετατρέψετε μια διαφάνεια σε μια εικόνα 8x10 ιντσών, θα πρέπει να σαρώσετε σε περίπου 2000 dpi ή υψηλότερη.

Και τα εικονοστοιχεία ανά ίντσα (ppi) για μια εικόνα με φυσικές διαστάσεις 8x10 ίντσες είναι 1.800x3.000, στα 600dpi ..

Αγορές γύρω

Περίμενε ένα λεπτό. Έτσι, έχετε ήδη κοιτάξει γύρω και βρήκατε ένα επίπεδη σαρωτή όπως αυτή που περιγράψαμε στην προηγούμενη ενότητα - για μόνο $ 100. Σαρώνει σε 9.600dpi, έχει βάθος χρώματος 48 bit και συνοδεύεται από όλο το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και άλλο λογισμικό που απαιτείται για να αγγίξει και να αποθηκεύσει τις εικόνες που σαρώσετε, καθώς και λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) και το λογισμικό καταλογογράφησης εγγράφων.

Πολύ, σωστά; Λοιπόν, ναι, αν το μόνο που κάνετε είναι η σάρωση εικόνων για το Facebook και άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, αυτή η ρύθμιση είναι καλή. Αλλά λάβετε υπόψη ότι μεγάλο μέρος της ανάλυσης και της αναπαραγωγής χρωμάτων που επιτυγχάνεται στο λιγότερο δαπανηρό μοντέλο είναι τα αποτελέσματα της παρεμβολής και άλλων ρουτινών λογισμικού ή πολλών καπνών και καθρεφτών, ενώ οι υψηλές αναλύσεις και τα βάθη χρώματος που συλλέγονται από τον σαρωτή 1.000 δολαρίων (ή υψηλότερη) είναι στην πραγματικότητα συλλαμβάνονται και ψηφιοποιούνται από τους φακούς μέσα στο σαρωτή. Με άλλα λόγια, έχετε μια λεπτομερή αναπαραγωγή κηλίδας ανά τελεία, αντί για μια εικόνα όπου ο σαρωτής (και το συνοδευτικό λογισμικό διασύνδεσης) αντισταθμίζουν την έλλειψη υψηλής ποιότητας αισθητήρων υψηλής αντοχής.

Λαμβάνοντας τη βουτιά

Έτσι, ποιο scanner φωτογραφιών θα λειτουργήσει για σας; Αληθινά, αν η πλειοψηφία των εικόνων σας, όπως αναφέρθηκε, θα εμφανιστεί στον ιστό ή ίσως αποθηκευτεί στον ψηφιακό σας κατάλογο είτε στη υπολογιστική σας συσκευή είτε στον αγαπημένο σας σύννεφο, ο σαρωτής $ 100 θα λειτουργήσει ίσως καλά για εσάς. Μόνο οι επαγγελματίες που σκοπεύουν να εκτυπώσουν ή να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη έκδοση υψηλής ανάλυσης των εικόνων κάπου αλλού, απαιτούν τη θεραπεία που εκτελείται από έναν σαρωτή φωτογραφιών υψηλής τεχνολογίας. Και ναι, μερικές φορές, ανάλογα με την αίτησή σας, ο σαρωτής στην κορυφή του πολυλειτουργικού εκτυπωτή σας θα κάνει μερικές φορές - μερικές φορές.