Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές στα Windows 7

Προσθέστε διασκεδαστικές νέες γραμματοσειρές με λάμψη

Τα Windows 7 έρχονται φορτωμένα με δεκάδες ελκυστικές και επαγγελματικά σχεδιασμένες γραμματοσειρές. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πιο μοναδικές, εντυπωσιακές και διασκεδαστικές γραμματοσειρές διαθέσιμες για λήψη σε όλο το διαδίκτυο. Εάν δημιουργείτε ένα προσαρμοσμένο έγγραφο, δημοσίευση ή κάποιο άλλο σχέδιο με κείμενο, χρησιμοποιώντας μια νέα γραμματοσειρά μπορεί να το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό. Καλύτερα, όταν ανακαλύψετε πόσο εύκολο είναι να προσθέσετε γραμματοσειρές στα Windows, μπορείτε να εγκαταστήσετε όλα τα είδη αυτών.

Μάθετε πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές στα Windows 7 χρησιμοποιώντας μερικές μεθόδους καθώς και πώς να τις απεγκαταστήσετε αν αλλάξετε γνώμη.

Ασφαλής προσθήκη γραμματοσειρών στα Windows

Όπως συμβαίνει με κάθε τύπο αρχείου ή λογισμικού που κάνετε λήψη στον υπολογιστή σας, θέλετε να είστε βέβαιοι ότι οι τυχόν γραμματοσειρές που εγκαθιστάτε είναι ασφαλείς .

Σημείωση: Ένα καλό μέρος για να βρείτε γραμματοσειρές που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλείς είναι η σελίδα τυπογραφίας της Microsoft . Θα βρείτε επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με τρέχουσες και αναπτυσσόμενες γραμματοσειρές της Microsoft.

Αποσυμπιέστε το αρχείο γραμματοσειράς

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι νέες γραμματοσειρές θα μεταφορτωθούν στον υπολογιστή σας ως αρχεία ZIP . Προτού μπορέσετε να προσθέσετε γραμματοσειρές στα Windows, πρέπει να τα αποσυμπιέσετε ή να τα εξαγάγετε.

  1. Μεταβείτε στο αρχείο γραμματοσειράς που λάβατε , το οποίο είναι πιθανό στο φάκελο " Downloads ".
  2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Εξαγωγή όλων .
  3. Επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία γραμματοσειρών που δεν έχουν εξαχθεί και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή .

Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές στα Windows 7 από το φάκελο γραμματοσειρών

Οι γραμματοσειρές αποθηκεύονται στον φάκελο γραμματοσειρών των Windows 7. Μόλις έχετε κατεβάσει νέες γραμματοσειρές, μπορείτε να τις εγκαταστήσετε απευθείας από αυτό το φάκελο επίσης.

  1. Για γρήγορη πρόσβαση στο φάκελο, πατήστε Έναρξη και επιλέξτε Εκτέλεση ή πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Windows και πατήστε R. Πληκτρολογήστε (ή επικολλήστε) % windir% \ γραμματοσειρές στο πλαίσιο Άνοιγμα (Open) και κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  2. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Εγκατάσταση νέας γραμματοσειράς .
  3. Μεταβείτε στη θέση όπου αποθηκεύσατε την εξαγόμενη γραμματοσειρά.
  4. Κάντε κλικ στο αρχείο που θέλετε να εγκαταστήσετε (εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα αρχεία για τη γραμματοσειρά, επιλέξτε το αρχείο .ttf, .otf ή .fon). Αν θέλετε να εγκαταστήσετε πολλές γραμματοσειρές, πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Ctrl ενώ επιλέγετε τα αρχεία.
  5. Επιλέξτε την επιλογή Αντιγραφή γραμματοσειρών σε φάκελο γραμματοσειρών και κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές από το αρχείο

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές στα Windows 7 απευθείας από το αρχείο γραμματοσειράς που έχετε κατεβάσει, αφού την έχετε ξετυλίξει.

  1. Μεταβείτε στο αρχείο γραμματοσειράς που κατεβάσατε και αφαιρέσατε.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο γραμματοσειράς (εάν υπάρχουν πολλά αρχεία στο φάκελο γραμματοσειρών, επιλέξτε το αρχείο .ttf ,. Otf ή .fon ).
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση (Install) στην κορυφή του παραθύρου και περιμένετε λίγο ενώ η γραμματοσειρά είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Κατάργηση εγκατάστασης γραμματοσειρών

Εάν αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει μια γραμματοσειρά μετά από όλα, μπορείτε να την αφαιρέσετε από τον υπολογιστή σας.

  1. Μεταβείτε στο φάκελο " Γραμματοσειρές ".
  2. Κάντε κλικ στη γραμματοσειρά που θέλετε να καταργήσετε και πατήστε Διαγραφή (ή επιλέξτε Διαγραφή από το μενού Αρχείο ).
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι, εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο προτροπής με το ερώτημα εάν θέλετε να διαγράψετε τις γραμματοσειρές.