Εφαρμογές εντοπισμού φίλων: Glympse εναντίον των φίλων μου

Συγκρίνοντας δύο εφαρμογές με δύο κορυφαίες φίλους και οικογένειες

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να παρακολουθείτε μια ομάδα φίλων ή μελών της οικογένειας σε ένα μεγάλο χώρο όπως ένα πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητικό στίβο, χιονοδρομικό κέντρο, συναυλία ή παραλία, ξέρετε τι μπορεί να έχει μια ταλαιπωρία, ακόμα και όταν χρησιμοποιώντας την αποστολή μηνυμάτων για να παραμείνετε σε επαφή. Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές στην αγορά που σας βοηθούν να μοιράζεστε την προσωπική σας τοποθεσία ενώ ταυτόχρονα βλέπετε την τοποθεσία των επιλεγμένων φίλων και της οικογένειας.

Οι δύο κορυφαίες εφαρμογές, το Glympse και το δικό Find My Friends, έχουν κάποιες διαφορετικές ιδιαιτερότητες και αυτή η κριτική θα σας βοηθήσει να επιλέξετε. Για αρχάριους, και οι δύο είναι δωρεάν εφαρμογές.

Σχετικά με το Glympse

Το Glympse σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε έναν δυναμικό χάρτη. Μπορείτε να μοιραστείτε τη θέση του Glympse με άλλους χρήστες που έχουν την εφαρμογή, αλλά - ένα μεγάλο πλεονέκτημα - μπορείτε επίσης να στείλετε ένα σύνδεσμο κοινής χρήσης Glicemse που δείχνει την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός απλού περιηγητή ιστού.

Εάν ταξιδεύετε και επιθυμείτε να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία, τον προορισμό σας και την αναμενόμενη ώρα άφιξής σας με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας, για παράδειγμα, είναι εύκολο να εγκατασταθεί στο Glympse. Απλά ξεκινήστε την εφαρμογή και πατήστε για ένα "νέο Glympse". Μπορείτε να επιλέξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη σας στο Glympse και το Glympse θα αντλήσει από το βιβλίο διευθύνσεών σας αν του δώσετε την άδεια.

Αφού επιλέξετε τον παραλήπτη σας, επιλέγετε ένα χρόνο λήξης για το Glympse σας (έως και τέσσερις ώρες κατ 'ανώτατο όριο) και μπορείτε επίσης να εισάγετε τον προορισμό σας (χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης συνδεδεμένο σε έναν παγκόσμιο χάρτη) καθώς και ένα γραπτό μήνυμα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε προ-γραπτά μηνύματα ("Σχεδόν εκεί!") Ή να πληκτρολογήσετε τη δική σας.

Όταν στέλνετε το Glympse, ο παραλήπτης σας λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μήνυμα με χάρτη και μια πρόσκληση για "προβολή αυτού του Glympse". Ένα ωραίο πλεονέκτημα, ο παραλήπτης σας δεν χρειάζεται να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε για να δείτε το χάρτη και το μήνυμά σας στο Glympse. Ο χάρτης Glympse σας δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία σας, την ταχύτητα και την αναμενόμενη ώρα άφιξής σας, καθώς και το μήνυμα που επιλέξατε. Αυτό είναι μια μεγάλη χρησιμότητα.

Τα στατιστικά σας εμφανίζονται επίσης στην οθόνη διαδρομής σας και ενδέχεται να σταματήσετε να μοιράζεστε το Glympse ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μην εμφανίσετε την ταχύτητά σας στον χάρτη Glympse. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε την τρέχουσα μετοχή σας στο Glympse ανά πάσα στιγμή.

Ομάδες Glympse

Για να βοηθήσετε πολλούς φίλους ή οικογένειες να παρακολουθούν ο ένας τον άλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα Glympse σε έναν κοινόχρηστο χάρτη Glympse. Οι ομάδες μπορούν να προβληθούν στην εφαρμογή ή μέσω ενός απλού ιστό συνδεδεμένου χάρτη και τα μέλη δεν χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένα στο Glympse.

Συνολικά, η Glympse εκπληρώνει την υπόσχεσή της για απλή αλλά ισχυρή και αποτελεσματική κοινή χρήση τοποθεσίας που δεν απαιτεί την εγγραφή των χρηστών και δίνει στους χρήστες τον έλεγχο της κοινής χρήσης τοποθεσίας και της ιδιωτικότητας.

Η Apple Find My Friends

Η εφαρμογή Find My Friends της Apple, η οποία έρχεται δωρεάν με το iOS της Apple , είναι ένας αποτελεσματικός εντοπιστής φίλων, αλλά είναι διαφορετικός από το Glympse με διάφορους τρόπους. Βρείτε τους φίλους μου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βασίζεται περισσότερο στο οικοσύστημα της Apple και απαιτεί να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες της Apple οι χρήστες της τοποθεσίας . Σε αντίθεση με το Glympse, οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή της Apple για να συμμετάσχουν.

Αν όλοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Apple και έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή, ωστόσο, το Find My Friends είναι εύκολο στη χρήση και δείχνει την τοποθεσία και την απόσταση της ομάδας φίλων σας σε πραγματικό χρόνο.

Geofencing

Ένα ισχυρό χαρακτηριστικό που θέτει το Find My Friends εκτός είναι η δυνατότητα να ορίσετε μια geofence για τα παιδιά, για παράδειγμα. Αυτό είναι ιδανικό για έναν γονέα που θέλει να δημιουργήσει μια ακτίνα θέσης γύρω από το σχολείο ή το σπίτι του παιδιού του για να ενημερωθεί για αναχωρήσεις και αφίξεις από την καθορισμένη περιοχή.

Ποιό είναι καλύτερο?

Η εύρεση των φίλων μου δεν έχει τον χάρτη ταξιδιού και τις εκτιμώμενες δυνατότητες άφιξης του Glympse, αλλά γενικά, το Find My Friends είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για αποκλειστικούς χρήστες της Apple που δεν χρειάζονται τα ταξιδιωτικά χαρακτηριστικά του Glympse. Στη σύγκριση Glympse εναντίον Find My Friends, δίνουμε το νεύμα στο Glympse αν δεν χρειάζεστε το χαρακτηριστικό geofence της Apple.