Πώς να ρυθμίσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα στο Tumblr

01 από 04

Έχετε το Blog σας και το Domain Name σας έτοιμο

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Το Tumblr είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα blogging που είναι εντελώς δωρεάν για χρήση. Όλα τα blogs του Tumblr υποδεικνύουν μια διεύθυνση URL που μοιάζει με blogname.tumblr.com , αλλά αν έχετε αγοράσει το δικό σας όνομα τομέα από έναν καταχωρητή τομέα, μπορείτε να ρυθμίσετε το ιστολόγιο Tumblr ώστε να μπορεί να βρεθεί στο συγκεκριμένο όνομα τομέα στο διαδίκτυο (όπως blogname.com , blogname.org , blogname.net και ούτω καθεξής).

Το όφελος της κατοχής του δικού σας τομέα είναι ότι δεν θα πρέπει να το μοιραστείτε με τον τομέα Tumblr. Είναι επίσης ευκολότερο να θυμάστε και κάνει το blog σας να φαίνεται πολύ πιο επαγγελματικό.

Τι χρειάζεστε πρώτα

Χρειάζεστε τουλάχιστον δύο πράγματα για να συνεχίσετε με αυτό το σεμινάριο:

  1. Ένα blog Tumblr που έχει ρυθμιστεί και είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Εάν δεν έχετε, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να το ρυθμίσετε .
  2. Ένα όνομα τομέα που αγοράσατε από έναν καταχωρητή ονομάτων τομέα. Για αυτό το συγκεκριμένο σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε έναν τομέα με το GoDaddy.

Τα ονόματα τομέα είναι αρκετά φτηνά και μπορείτε να τα πάρετε για λιγότερο από $ 2 το μήνα, αλλά θα εξαρτηθεί από το σχέδιο που θα επιλέξετε και από τον τύπο τομέα που αγοράζετε.

02 από 04

Μεταβείτε στον Διαχειριστή DNS στο Λογαριασμό GoDaddy

Στιγμιότυπο οθόνης του GoDaddy.com

Προτού πείτε στο Tumblr ποιος είναι ο προσαρμοσμένος τομέας σας, πρέπει να μεταβείτε στον λογαριασμό του καταχωρητή τομέα για να διαμορφώσετε κάποιες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να γνωρίζει την τοποθέτηση του τομέα σας στο Tumblr. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε πρόσβαση στον Διαχειριστή DNS στο λογαριασμό του καταχωρητή τομέα.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο GoDaddy και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί DNS δίπλα στον τομέα που θέλετε να ρυθμίσετε, για να δείξετε στο ιστολόγιο Tumblr.

Σημείωση: Κάθε καταχωρητής ονομάτων τομέα έχει ρυθμιστεί διαφορετικά. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον τομέα σας σε διαφορετικό καταχωρητή, δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στο Google ή στο YouTube για να δείτε αν υπάρχουν διαθέσιμα χρήσιμα άρθρα ή εκπαιδευτικά σεμινάρια.

03 του 04

Αλλάξτε τη διεύθυνση IP για την εγγραφή A

Στιγμιότυπο οθόνης του GoDaddy.com

Πρέπει να δείτε μια λίστα αρχείων τώρα. Μην ανησυχείτε - πρέπει μόνο να κάνετε μια μικρή αλλαγή εδώ.

Στην πρώτη σειρά που εμφανίζει Τύπος Α και Όνομα @ , κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας . Η σειρά θα επεκταθεί για να σας δείξει διάφορα επεξεργάσιμα πεδία.

Στο πεδίο με την ένδειξη Σημεία προς :, διαγράψτε τη διεύθυνση IP που εμφανίζεται εκεί και αντικαταστήστε την με τη διεύθυνση 66.6.44.4 , η οποία είναι η διεύθυνση IP του Tumblr.

Μπορείτε να αφήσετε όλες τις άλλες επιλογές μόνοι σας. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Αποθήκευση όταν τελειώσετε.

04 του 04

Εισαγάγετε το Όνομα Τομέα σας στις Ρυθμίσεις Blog του Tumblr

Στιγμιότυπο οθόνης του Tumblr.com

Τώρα που έχετε ό, τι έχετε ρυθμίσει στο τέλος του GoDaddy, θα πρέπει να πείτε στο Tumblr τι είναι ο τομέας για να τελειώσει η διαδικασία.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Tumblr στον ιστό και κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρού προσώπου στην επάνω δεξιά γωνία για να δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού επιλογών. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα του ιστολογίου που εμφανίζεται στην περιοχή Blogs (που βρίσκεται στη δεξιά πλαϊνή γραμμή) για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του ιστολογίου σας.

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι η ενότητα Όνομα χρήστη με την τρέχουσα διεύθυνση URL σε μικρή εκτύπωση κάτω από το τρέχον όνομα χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας που εμφανίζεται στα δεξιά του.

Θα εμφανιστεί ένα νέο κουμπί, με την ένδειξη Χρήση προσαρμοσμένου τομέα . Κάντε κλικ στο κουμπί για να το ενεργοποιήσετε.

Εισαγάγετε τον τομέα σας στο δεδομένο πεδίο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμή τομέα για να δείτε εάν λειτουργεί. Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο τομέας σας δείχνει τώρα στο Tumblr, τότε μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση για να το ολοκληρώσετε.

Αν λάβετε ένα μήνυμα που λέει ότι ο τομέας σας δεν δείχνει Tumblr και γνωρίζετε ότι εισάγετε όλες τις σωστές πληροφορίες που δόθηκαν παραπάνω (και το αποθηκεύσατε) για τον κατάλληλο τομέα στον καταχωρητή του τομέα σας, τότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε οπουδήποτε λίγα λεπτά έως μερικές ώρες. Θα μπορούσε να χρειαστεί λίγος χρόνος για να τεθούν πλήρως σε ισχύ όλες οι αλλαγές.

Εάν ο έλεγχος τομέα λειτούργησε αλλά το blog σας Tumblr δεν εμφανίζεται όταν εισάγετε τον τομέα σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μην πανικοβληθείτε!

Ενδέχεται να μην μπορείτε να δείτε το ιστολόγιο Tumblr στον νέο τομέα σας αμέσως μετά τη ρύθμιση. Μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για να σας κατευθύνει σωστά στο blog σας Tumblr , αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους συνήθως διαρκεί μόνο λίγες ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα προσαρμοσμένων τομέων του Tumblr, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην επίσημη σελίδα οδηγιών του Tumblr εδώ. Απλά πληκτρολογήστε "προσαρμοσμένο τομέα" στο πεδίο αναζήτησης για να δείτε αυτόματα τις οδηγίες του Tumblr για τη ρύθμιση του.