Όρια δίκαιης χρήσης

Γιατί οι Online Backup Services έχουν εύλογα όρια χρήσης;

Ποια είναι τα όρια της εύλογης χρήσης;

Ένα όριο δίκαιης χρήσης σε ένα online σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας , ειδικά ένα που επιτρέπει απεριόριστη αποθήκευση, είναι βασικά ένα όριο "πραγματικού κόσμου" για το πόσο μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Η πολιτική για δίκαιη χρήση μιας εφεδρικής υπηρεσίας, αν υπάρχει, είναι συνήθως τοποθετημένη στο έγγραφο EULA (Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη) ή στο έγγραφο TOS (Όροι Παροχής Υπηρεσιών) το οποίο θα πρέπει να μπορείτε εύκολα να βρείτε στον ιστότοπο της εταιρείας.

Το τμήμα που αναζητάτε συνήθως αναφέρεται ως δίκαιη χρήση ή αποδεκτή χρήση, αλλά μπορεί να αναφερθεί χωρίς μια επικεφαλίδα σε οποιαδήποτε ενότητα που αναλύει το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας ή λεπτομέρειες σχετικά με ένα συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο σύννεφο που προσφέρουν.

Γιατί ορισμένες Backup Services έχουν όρια θεμιτής χρήσης;

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα εστιατόριο που μπορείτε να φτιάξετε όλοι, ίσως να φέρετε την προσδοκία ότι θα μπορούσατε να φάτε όσο θέλετε χωρίς περιορισμούς.

Στην πραγματικότητα, όμως, θα έπρεπε να δείξετε την πόρτα καθώς μπήκατε στην 8η ώρα της επίσκεψής σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το εστιατόριο υποθέτει ότι καταλαβαίνετε ότι το all-you-can-eat σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε όλα σε ένα γεύμα .

Δεδομένου ότι η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων κάθονται για να φάει ένα μόνο γεύμα τη φορά και τείνουν να γίνουν πλήρεις και να τελειώσουν το γεύμα μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, υπάρχει συνήθως ελάχιστη ανάγκη για ένα εστιατόριο να ανησυχείτε για κάποιον που τρώει περισσότερο από ό, τι θεωρείται ότι είναι δίκαιο.

Μια υπηρεσία που προσφέρει ένα απεριόριστο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε σύννεφο είναι σε κάπως παρόμοια κατάσταση. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν έχουν την όρεξη για 864 TB δεδομένων.

Έτσι, για να είμαστε ασφαλείς, σε μια προσπάθεια να προστατευθούμε από το πολύ υψηλό κόστος του περιστασιακού καταστολέα δεδομένων εκεί έξω, περιλαμβάνουν ένα δίκαιο όριο χρήσης στο μικρό έντυπο του σχεδίου.

Έχουν όλα τα σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud Fair Use Limit;

Όχι, απολύτως όχι. Στην πραγματικότητα, ορισμένες υπηρεσίες backup του cloud διαφημίζουν ρητά ότι δεν περιορίζουν το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι άλλοι είναι λίγο πιο γκρίζοι, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας στο TOS ή στο EULA, που λέει ότι "Εμείς διατηρούμε το δικαίωμα στο μέλλον, κατά την κρίση μας, να ορίσουμε εμπορικά λογικά όρια αποθήκευσης δεδομένων (δηλαδή 20 TB) σε όλους τους απεριόριστους λογαριασμούς".

Σε αυτή την περίπτωση, η υπηρεσία επιτρέπει στους εαυτούς τους να "βγουν" στο μέλλον εάν η μεγαλύτερη και μεγαλύτερη χρήση αποθήκευσης στους διακομιστές τους αρχίζει να κάνει τις υπηρεσίες τους λιγότερο κερδοφόρες σε οποιοδήποτε βαθμό θεωρούν προβληματικό.

Θα πρέπει να ανησυχούμε εάν ένα άλλο μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε απευθείας σύνδεση έχει ένα δίκαιο όριο χρήσης;

Όχι απαραίτητα, ειδικά αν το όριο είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες από ό, τι έχετε, ή σχεδιάζετε στο μέλλον, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι βρίσκετε ένα απεριόριστο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε σύννεφο το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλετε και ταιριάζει απόλυτα στον προϋπολογισμό σας, αλλά έχει ένα όριο δίκαιης χρήσης 25 TB. Αυτό είναι ένα πρόβλημα εάν έχετε 500 μη συμπιεσμένες ταινίες Blu-ray που προγραμματίζετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για το 99,9% όλων των άλλων, των οποίων η συνολική χωρητικότητα σκληρού δίσκου είναι 2 TB ή λιγότερο.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα όρια δίκαιης χρήσης των εφεδρικών εταιρειών στις αναθεωρήσεις του cloud backup για κάθε υπηρεσία . Εάν αναζητάτε αυτές τις πληροφορίες για μια υπηρεσία που δεν έχω ακόμη ελέγξει, ελέγξτε τη μικρή εκτύπωση ή ξεκινήστε μια συνομιλία ή ένα εισιτήριο υποστήριξης με την εταιρεία για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι παίρνετε.