Εάν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση, διαβάστε αυτό πρώτα

Διαφορετικές τεχνολογίες τηλεόρασης κάνουν τη διαφορά, εδώ είναι πώς.

Βασικές συμβουλές για την αγορά νέας τηλεόρασης

Η αγορά μιας νέας τηλεόρασης ήταν εύκολη - θα διαλέγετε ένα μέγεθος οθόνης και ένα φινίρισμα του καταψύκτη και το boom, τελειώσατε. Αλλά η αγορά μιας τηλεόρασης στη σημερινή αγορά παρουσιάζει τόσες πολλές επιλογές και πολυπλοκότητες, που η σύγχυση εξαπλώνεται, όχι μόνο για τους αγοραστές αλλά συχνά και για τους πωλητές. Ο ιστός είναι γεμάτος με σχόλια και προδιαγραφές τηλεόρασης, αλλά οι προδιαγραφές δεν λένε ολόκληρη την ιστορία και οι αναθεωρητές μπορούν να συνδέουν μόνο τις δικές τους εμπειρίες με ένα προϊόν. Αυτά μπορεί να διαφέρουν πολύ από τις δικές σας ανάγκες και προσδοκίες. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζετε "ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση για μένα" είναι να προετοιμαστείτε λίγο πριν κάνετε την επιλογή σας. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Ξεκινήστε με το σωστό μέγεθος οθόνης

Ενώ μπορεί να φαίνεται αντίθετο-διαισθητικό, στον κόσμο των τηλεοράσεων, μεγαλύτερα δεν είναι πάντα καλύτερα. Μια οθόνη που είναι πολύ μεγάλη για την κανονική απόσταση προβολής σας θα είναι κουραστική και προκαλεί στέλεχος για να παρακολουθήσετε. Επιπλέον, αν οι περισσότερες από τις επιλογές του προγράμματος είναι τυπικού ορισμού (όπως DVD, καλώδιο HD και ρεύματα διαδικτύου ), μια μεγαλύτερη οθόνη ίσως να φαίνεται χειρότερη για εσάς από μικρότερη - οι τυχόν ατέλειες θα μεγεθυνθούν και θα είναι πολύ εμφανείς. Από την άλλη πλευρά, μια υπερβολικά μικρή οθόνη δεν θα σας δώσει την εντυπωσιακή εμπειρία βίντεο που αναζητάτε. Ένας καλός κανόνας είναι να επιλέξετε ένα μέγεθος οθόνης που είναι το ένα τρίτο της κανονικής απόστασης προβολής. Εάν κάθεστε 10 μέτρα μακριά από την οθόνη (120 ίντσες), ένα μοντέλο 40-42 ιντσών θα σας εξυπηρετήσει όμορφα και ούτω καθεξής.

Η τεχνολογία της τηλεόρασης κάνει τη διαφορά

Υπάρχουν πολλές τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των LCD , δύο τύποι τηλεοράσεων LED (αν και αυτές είναι πραγματικά τηλεοράσεις LCD με βελτιώσεις) και τηλεοράσεις πλάσματος. Υπάρχουν ακόμα μερικές μεγάλες τηλεοράσεις προβολής στην πίσω οθόνη που χρησιμοποιούν τεχνολογία DLP και φυσικά υπάρχουν προβολείς μπροστά που χρησιμοποιούν τον τοίχο σας ή μια εξωτερική οθόνη για την προβολή εικόνων, αλλά αυτά είναι ένα διαφορετικό ζώο. Όλες αυτές οι τηλεοπτικές τεχνολογίες έχουν τα υπέρ και τα κατά. Κάποιοι θα σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα από άλλες, μερικές να αποδίδουν καλύτερα σε φωτεινά δωμάτια από άλλες. Μερικοί είναι οικονομικότεροι για να αγοράσουν, ενώ άλλοι δίνουν ένα ασφάλιστρο τιμής χάρη σε εξαιρετικά λεπτό στυλ. Ορισμένες τηλεοράσεις δεν είναι καθόλου επίπεδες, αλλά δίνουν έμφαση στο μέγεθος, την αξία και την απόδοση της οθόνης, αν έχετε χώρο για ένα μη επίπεδη συσκευή. Για να έχετε καλύτερη αίσθηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει καθεμία από αυτές τις τεχνολογίες, ανατρέξτε στον Οδηγό σύγκρισης τεχνολογίας τηλεόρασης.

Ο Προγραμματισμός που Παρακολουθείτε Συχνά Συζητά

Όταν τροφοδοτούνται με ένα ωραίο σήμα υψηλής ευκρίνειας, οι περισσότερες τηλεοράσεις, ακόμη και φθηνές, μπορούν να φαίνονται πολύ καλά. Και αν αυτό είναι όλο που παρακολουθείτε, οι περισσότερες τηλεοράσεις θα προσφέρουν μια πολύ ικανοποιητική εικόνα. μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα σε άλλα κριτήρια για να κάνετε τις επιλογές σας, όπως το στυλ ή την τιμή. Αλλά δεν είναι όλα τα προγράμματα high-def, κυρίως τα DVD, το καλώδιο και το δορυφόρο που δεν είναι HD, και το βίντεο στο Internet όπως το YouTube. Όταν αυτά τα σήματα τροφοδοτούνται σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, η τηλεόραση τα μετατρέπει σε δικό της "εγγενές" ψήφισμα - μια ψηφιακή διαδικασία που δεν είναι μικρό τέχνασμα για να αποδώσει καλά.

Μια πολύ φτηνή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας θα έχει πιθανότατα επεξεργασίες βίντεο χαμηλότερης ποιότητας για τη μετατροπή και την εμφάνιση αυτών των μη-HD σημάτων, με αποτέλεσμα μια εικόνα που μπορεί να είναι εκπληκτικά φτωχή. Όποτε βλέπετε κακή ποιότητα εικόνας σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, η κακή μετατροπή βίντεο είναι σχεδόν πάντα ο ένοχος. Εάν οι πηγές που δεν ανήκουν σε HD αποτελούν πολλές από τις συνήθειες προβολής σας, αξίζει να εξετάσετε τις προσφορές από το μεσαίο έως το υψηλότερο επίπεδο από την επιλογή "καλής καλύτερης καλύτερης" από κάθε κατασκευαστή. Λίγα δολάρια περισσότερο (μερικές φορές όχι πολλοί καθόλου) μπορεί συχνά να είναι η διαφορά μεταξύ μιας τηλεόρασης που αγαπάς και μιας που λυπάσαι. Τα καλύτερα μοντέλα (συχνά σημειωμένα με διαφορετικό μοντέλο "σειρά") είναι συχνά πιο τεχνολογικά ικανά από χαμηλότερες σειρές μοντέλων.

Φωτεινό δωμάτιο ή σκοτεινό δωμάτιο;

Πολλές τηλεοράσεις πλάσματος διαθέτουν οθόνη με γυαλιστερό γυαλιστερό φινίρισμα που αντικατοπτρίζει σαφώς το φως - όχι μόνο από τα παράθυρα, αλλά και από τα καθημερινά αντικείμενα ακόμη και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που φωτίζεται από την οθόνη της τηλεόρασης, όπως τραπέζια από γυαλί και πλαισιωμένες εικόνες τοίχου . Πολλά σετ LCD χρησιμοποιούν ένα υλικό οθόνης που είναι πιο ματ-τελειωμένο και ελαχιστοποιεί αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Οι τηλεοράσεις με LED συχνά πηγαίνουν και οι δύο. Ανακεφαλαιώστε το δωμάτιο όπου θα ζει αυτή η τηλεόραση. Εάν θα παρακολουθείτε πολλή μέρα και υπάρχουν παράθυρα στο δωμάτιο, η επιφάνεια της τηλεόρασης της οθόνης σας θα πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά. Εάν θα τοποθετήσετε την τηλεόραση σε έναν τοίχο, επιλέξτε μια βάση τοίχου που σας επιτρέπει να γείρετε ή να γείρετε την τηλεόραση. Συχνά μια μικρή αλλαγή στη γωνία θα βοηθήσει πολύ στην ανεπιθύμητη αντανάκλαση.

Αποφύγετε τους μη εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές

Το Διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, αλλά, όπως και κάθε άλλη αγορά, περιλαμβάνει και κάποια ανυπόληπτα μέλη. Ένας μη εξουσιοδοτημένος λιανοπωλητής μπορεί να σας δώσει μια μεγάλη τιμή και θα νομίζετε ότι βρήκατε μια συμφωνία. Αλλά τότε θα έχετε το προϊόν και ίσως δεν είναι φρέσκο ​​από το εργοστάσιο. Ή υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό και θα σας αρέσει μια ανταλλαγή, αλλά ο μη εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος δεν θα το πάρει πίσω. Ή θα ... για 20% τέλος ανανέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι έμποροι λιανικής πώλησης πωλούν ακόμη και "γκρίζα προϊόντα" - προϊόντα που κατασκευάστηκαν για αγορές εκτός των ΗΠΑ και έχουν μεταφορτωθεί παράνομα εδώ για πώληση. Γνωρίζετε ότι σχεδόν χωρίς εξαίρεση, κανένας κατασκευαστής δεν θα τιμήσει εγγύηση για προϊόν που έχει αγοραστεί από μη εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή. Είτε αγοράζετε online στο κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής έχει εξουσιοδοτηθεί να πωλεί αυτό το προϊόν και το εμπορικό σήμα. Αν είναι, θα σας το πω τόσο γρήγορα. Αν προκαλέσουν την απάντηση σε αυτή την απλή ερώτηση, μεταβείτε σε άλλο κατάστημα λιανικής πώλησης. Ανεξάρτητα από την τιμή, σας προσφέρουν, δεν αξίζει τον κόπο.

Θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη απόφαση

Είναι πραγματικά εύκολο να αγοράσετε τηλεόραση - μπορείτε να το κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμα και από το τηλέφωνό σας. Αλλά μόλις το κάνετε, η αγορά θα είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής σας για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι καιρός να λάβουμε μια απόφαση με βάση την σκοπιμότητα. απλά επειδή τυχαίνει να στέκεστε σε ένα κατάστημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγετε με ένα νέο σετ και η σημερινή δωρεάν αποστολή "special" δεν είναι λόγος να πατήσετε βιαστικά το κουμπί Buy Now. Πάρτε το χρόνο σας, ελέγξτε τις τιμές, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας στο βαθμό που θέλετε να εδώ και αλλού, ρωτήστε τους φίλους σας αν τους αρέσει η τηλεόραση τους. Θα διαπιστώσετε ότι μια μικρή έρευνα και υπομονή θα αποδώσει με μια μεγάλη εμπειρία που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα - μέχρι να είστε έτοιμοι για την επόμενη νέα τηλεόρασή σας!