Συμβουλές για νέους ιδιοκτήτες του Xbox 360

Εάν αγοράσατε για πρώτη φορά ένα νέο σύστημα Xbox 360, συγχαρητήρια. Θα έχετε μεγάλη διασκέδαση με αυτό. Αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να ξέρετε ότι θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα ακόμα καλύτερα τώρα και πιθανόν να σας εξοικονομήσουν κάποιο πρόβλημα αργότερα.

# 1 Μην τοποθετήσετε τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας στο σύστημά σας

Είναι δελεαστικό να τοποθετήσετε την πιστωτική σας κάρτα στο λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε συνδρομές Xbox Live ή να αγοράσετε Microsoft Points απευθείας στο Xbox 360, αλλά δεν το συνιστούμε. Η αγορά του Xbox Live Gold με μια πιστωτική κάρτα συνδεδεμένη με το προφίλ σας στο σύστημά σας, σας ρυθμίζει αυτόματα για αυτόματη ανανέωση και είναι απίστευτα δύσκολο να απενεργοποιηθεί. Δεύτερον, είναι πολύ, πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε πραγματικά τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας από το λογαριασμό σας μόλις αυτή είναι εκεί. Υπάρχει μια επιλογή για να καταργήσετε τις πληροφορίες σας στο Xbox.com, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αν δεν το βάλετε άλλη επιλογή πληρωμής, η οποία θα νικήσει το σκοπό της κατάργησης του θέματος.

Η συμβουλή μας είναι να μην τοποθετήσετε την πιστωτική σας κάρτα στο σύστημά σας καθόλου. Μπορείτε να αγοράσετε συνδρομές Xbox Live Gold και κάρτες MS Point σε καταστήματα λιανικής πώλησης και ακόμη και να λάβετε τους κωδικούς εξαργύρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σας αμέσως, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε να φτάσουν στο ταχυδρομείο, το οποίο είναι σίγουρα ο τρόπος να πάτε. Δεν λέω ότι είναι μια φοβερή ιδέα να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα στο Xbox 360 σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό πρώτα, πριν να το κάνετε.

# 2 Η θέση του συστήματος είναι σημαντική!

Το Xbox 360, μέχρι τα νέα συστήματα Slim που κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2010 (και ελπίζουμε ότι δεν αρχίζουν να σπάνε), έχει κερδίσει τη φήμη του για την κατάρρευση πολλών. Παίρνει πολύ ζεστό, υπερθερμανθεί, το συγκολλητικό που συγκρατεί τα μέρη κάτω στο εσωτερικό λιώνει και έρχονται χαλαρά ... είναι ένα χάος. Η Microsoft έχει 3ετή εγγύηση σε παλαιότερα συστήματα και 1ετή εγγύηση στα συστήματα Slim όπου θα τα αντικαταστήσει δωρεάν εάν καταρρεύσουν. Αν ρυθμίσετε το σύστημά σας στη σωστή θέση, ωστόσο, μπορείτε να επεκτείνετε σημαντικά τη ζωή του συστήματός σας και να μην ανησυχείτε για τις βλάβες.

Κατ 'αρχάς, ρυθμίστε το σύστημά σας σε μια θέση όπου παίρνει ροή αέρα καθ' όλη τη διαδρομή. Μην το βάζετε σε ένα ντουλάπι ή στη βάση τηλεόρασης ή κάτι τέτοιο. Κρατήστε το έξω έξω. Και, παρακαλώ, μην ανησυχείτε για την αγορά ενός από τους ανεμιστήρες τρίτων που μπορείτε να επισυνάψετε στο σύστημα. Δεν βοηθούν πραγματικά πολύ. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το τούβλο ενέργειας Xbox 360 (γνωρίζετε, το μεγάλο βαρύ τούβλο στο καλώδιο τροφοδοσίας) είναι επίσης καλά αεριζόμενο. Έχω τη δική μου συνεδρίαση σε ένα μικρό κιβώτιο στο πάτωμα, μόνο για να το κρατήσει αεριζόμενο, καθώς και για να κρατήσει τις βρωμιές ή τις ίνες χαλιών από το να το φράξουν. Η δεύτερη συμβουλή μας είναι να διατηρήσουμε το σύστημά σας καθαρό. Μην αφήνετε να λερωθεί και ειδικά μην αφήνετε τα στόμια να φράσσονται με σκόνη. Και τρίτον, μην στοιβάζετε άλλα στοιχεία πάνω από το σύστημά σας. Μην τοποθετείτε τα παιχνίδια ή τα DVD στο επάνω μέρος. Μην τοποθετείτε άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Κρατήστε το αεριζόμενο.

Εάν τοποθετήσετε το σύστημά σας σε ένα καλό μέρος και το διατηρήσετε καθαρό, θα απομείνει απολύτως.

# 3 Ρυθμίστε το σύστημά σας οριζόντια, όχι κάθετα

Με το Xbox 360, έχετε τη δυνατότητα να το ρυθμίσετε είτε οριζόντια είτε να το τοποθετήσετε κάθετα. Κάθετη είναι μια κακή επιλογή, κατά τη γνώμη μας. Δεν είναι ακριβώς σταθερό, εκτός αν αγοράσετε ένα περίπτερο τρίτου μέρους για να του δώσετε μια ευρύτερη βάση και ακόμα κι αν έχετε βάση για αυτό, εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε οποιαδήποτε κούνημα ή δονήσεις, που μπορεί να προκαλέσουν το δίσκο παιχνιδιών σας να γρατσουνιστεί. Φανταστείτε να παίζετε ένα παιχνίδι Kinect όπου πηδάτε παντού. Το σύστημά σας θα τρέχει μπρος-πίσω και το παιχνίδι σας σχεδόν σίγουρα θα γδαρθεί. Ή χειρότερα, το σύστημά σας μπορεί να πέσει τελείως πάνω στο πάτωμα. Προφανώς ένα κακό πράγμα. Διατηρήστε την οριζόντια και δεν πρέπει να έχετε προβλήματα.

# 4 Να είστε προσεκτικοί Επιλέγοντας το Xbox Live Gamertag σας

Όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το Xbox 360 σας, πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία ρύθμισης που περιλαμβάνει την ονομασία ενός προφίλ για τον εαυτό σας. Αυτό το προφίλ είναι το πώς θα σας γνωρίσει ο υπόλοιπος κόσμος τυχερού παιχνιδιού, έτσι κάνουμε όλοι μας μια χάρη και επιλέγουμε κάτι που είναι πραγματικά εύκολο να το διαβάσετε. Κάνοντας μια δέσμη του "l337" μιλούν στο όνομά σας, ή προσπαθώντας να είστε πολύ έξυπνοι με συντομογραφίες για να κάνετε κάποια έξυπνη φράση, δεν είναι σχεδόν τόσο δροσερό όσο νομίζετε ότι μπορεί να είναι. Επιλέξτε κάτι απλό που οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να διαβάσουν στη ζέστη της μάχης για να επικοινωνήσουν μαζί σας. Μπορείτε να αλλάξετε την ετικέτα Gamer αργότερα, αλλά θα σας κοστίσει 10 δολάρια για να το κάνετε, οπότε το πάρτε σωστά την πρώτη φορά.

# 5 Ακόμη και αν δεν θέλετε να πληρώσετε για το χρυσό, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον το Xbox Live Free

Ακόμη και αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να πληρώσετε για το Xbox Live Gold ή δεν νομίζετε ότι θέλετε να παίξετε online με άλλα άτομα, θα πρέπει να συνδέσετε το Xbox 360 μέχρι το δίκτυό σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον το Xbox Live Ελεύθερος. Η κύρια διαφορά είναι ότι μπορείτε να παίξετε μόνο με άλλους ανθρώπους στο Gold, καθώς και να αποκτήσετε χαρακτηριστικά όπως το Netflix, το ESPN και την πρόσβαση σε ορισμένα demos και άλλο περιεχόμενο νωρίς που οι ελεύθεροι χρήστες δεν μπορούν. Το Xbox Live είναι κάτι περισσότερο από το να παίζεις με άλλους ανθρώπους και αν δεν είσαι συνδεδεμένος δεν μπορείς να κατεβάσεις τα παιχνίδια του Xbox Live Arcade, να κατεβάσεις ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, να ελέγξεις τους φίλους σου (ακόμα κι αν δεν μπορείς να παίξεις μαζί τους , εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό να μπορείτε να παρακολουθείτε αυτό που παίζουν και μπορείτε ακόμα να συγκρίνετε βαθμολογίες leaderboard) και πολλά άλλα.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να παίξετε με άλλους ανθρώπους, αξίζει τον κόπο να συνδεθείτε στο Xbox Live, ακόμη και με έναν δωρεάν λογαριασμό.