Οι καλύτερες εφαρμογές iPad για Διαταραχή του Spectrum Autism

11 εφαρμογές που βοηθούν στην επικοινωνία, την καθημερινή ζωή και την εκπαίδευση

Είναι εύκολο να καλέσετε το iPad μια μαγική συσκευή, αλλά στα χέρια κάποιον με αυτισμό, μπορεί πραγματικά να είναι μαγικό. Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα βίντεο που δείχνουν πόσο ένα iPad μπορεί να βοηθήσει να δώσει ομιλία σε όσους έχουν δυσκολία στην επικοινωνία της σκέψης τους. Η φωνή του Dillan και η διαδρομή του Dillan είναι τόσο εμπνευσμένη όσο και εκπαιδευτική, αποδεικνύοντας τα σπουδαία βήματα που έκαναν τα δισκία για να βελτιώσουν τη ζωή και την ανάπτυξη όσων εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού, ειδικά εκείνων των οποίων οι προφορικές δεξιότητες έχουν αμφισβητηθεί.

Το iPad μπορεί να είναι ανεκτίμητο στην εκμάθηση της επικοινωνίας. Μελέτες δείχνουν ότι η διαδραστική φύση των δισκίων μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ξεκινήσουν τη διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας σε μικρότερη ηλικία από την παρατήρηση και άλλες μεθόδους διδασκαλίας. Όπως και με κάθε μορφή παιδικής εκπαίδευσης, η αλληλεπίδραση είναι πολύ σημαντική. Το Autism Speaks συνιστά εφαρμογές με πολλές εικόνες που μπορούν να μιλούν λέξεις όταν αγγίζουν. Συνιστούν επίσης να παίζετε παιχνίδια μαζί και να μιλάτε τις ενέργειές σας όταν είναι η σειρά σας.

Το iPad έχει επίσης τη δυνατότητα να παρέχει Guided Access. Αυτή η δυνατότητα προσβασιμότητας κλειδώνει το iPad σε μια εφαρμογή , πράγμα που σημαίνει ότι το κεντρικό κουμπί του iPad δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κλείσει από την εφαρμογή και να ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την καθοδηγούμενη πρόσβαση στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας στο γενικό τμήμα της εφαρμογής Ρυθμίσεις iPad .

Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ή μπορεί να έχει κάποια άλλη πρόκληση με την ανάπτυξή του, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Cognoa για να μάθετε εάν η ανάπτυξη του παιδιού σας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να υποβάλετε μια αξιολόγηση βίντεο και να έχετε πρόσβαση σε ομάδες υποστήριξης γονέων. Αυτό δεν αποτελεί υποκατάστατο για να δει κάποιον γιατρό.

01 από 11

Proloquo2Go

Οι εφαρμογές Augmentative and Alternative Communication (AAC), ειδικά που χρησιμοποιούν σύμβολα ή εικόνες για ομιλία, μπορούν να αλλάξουν τη ζωή για όσους έχουν προφορικές προκλήσεις. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν κυριολεκτικά να δώσουν λόγο σε όσους δεν την έχουν και να παρέχουν ανεκτίμητη βοήθεια σε όσους βρίσκονται στην οδό της ομιλίας. Το Proloquo2Go προσφέρει πολλαπλά επίπεδα επικοινωνίας για να προσαρμόσει την εφαρμογή σε εκείνους που δεν μπορούν να εκφράσουν την ομιλία τους σε όλους εκείνους που απλά χρειάζονται βοήθεια για να ξεπεράσουν την πλήρη σκέψη. Παρέχει επίσης υποστήριξη για την ανάπτυξη γλωσσών και προσαρμόζεται εύκολα.

Δυστυχώς, οι εφαρμογές AAC τείνουν να έχουν μάλλον υψηλή τιμή. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις:

Περισσότερο "

02 από 11

Αυτό για αυτό: Visual Schedules

Τα οπτικά προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να διατηρήσετε το παιδί σας σε καλό δρόμο και να του δώσετε ένα βαθμό ανεξαρτησίας. Οι άνθρωποι είναι πολύ οπτικά πλάσματα ως κανόνας και τα οπτικά σημάδια μπορούν να είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να οργανώσετε το ημερήσιο πρόγραμμα.

Αυτό για αυτό παρέχει τόσο ένα οπτικό πρόγραμμα με υψηλό βαθμό προσαρμογής και η επιλογή να συμπεριλάβει μια εικόνα της ανταμοιβής για την ολοκλήρωση αυτής της συγκεκριμένης εργασίας. Και ίσως το καλύτερο από όλα, Αυτό για αυτό παρέχεται δωρεάν από το Κέντρο για τον αυτισμό και τις σχετικές διαταραχές. Περισσότερο "

03 από 11

Birdhouse για Αυτισμό

Ίσως εξίσου σημαντική με τη διατήρηση του παιδιού σας στο χρονοδιάγραμμα είναι να κρατάτε τον εαυτό σας οργανωμένο. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο για οποιονδήποτε γονέα, αλλά για τον γονέα των παιδιών με αυτισμό, μπορεί να είναι πραγματικά συντριπτική. Η ανάγκη να παρακολουθείτε τις καθημερινές συνήθειες, τις νέες δίαιτες, τις κατακρημνίσεις, τα φάρμακα, τα συμπληρώματα, τους κύκλους ύπνου και τους πολλούς άλλους τομείς που μπορούν να βοηθήσουν την αιτία της σύνδεσης (δίαιτα, ερέθισμα κλπ.) Με αποτέλεσμα (τήξη, κακός ύπνος κλπ.).

Το Birdhouse έχει σχεδιαστεί ειδικά για γονείς, κηδεμόνες και συμβούλους των ατόμων με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Δεν θα επιτρέψει μόνο την εύκολη καταγραφή των φαρμάκων, των θεραπειών, της δίαιτας, των κατακρημνισμάτων και των δεκάδων άλλων αντικειμένων που πρέπει να παρακολουθούνται, διευκολύνει επίσης την οργάνωση και την ανταλλαγή αυτών των πληροφοριών. Περισσότερο "

04 από 11

Παιχνίδια μάθησης αυτισμού: Ανακάλυψη στρατόπεδων

Μια άλλη μεγάλη εφαρμογή από το Κέντρο Αυτισμού και Σχετικών Διαταραχών, αυτή ασχολείται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη μέσω θεραπευτικών παιχνιδιών. Ποιος δεν αρέσει να παίζει παιχνίδια;

Το Camp Discovery χωρίζεται σε εκτίμηση, μαθησιακές δοκιμές και μίνι παιχνίδια που χρησιμεύουν ως ανταμοιβή. Η εφαρμογή παρακολουθεί επίσης την πρόοδο του παιδιού σας και επιτρέπει στον γονέα να εξατομικεύσει την εμπειρία. Περισσότερο "

05 από 11

Κάρτες και παιχνίδια Flash ABA - Συναισθήματα

Αν και δεν είναι ειδικά κατασκευασμένα για παιδιά με αυτισμό, τα ABA Flash Cards καλύπτουν όλα τα βασικά στοιχεία και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εκμάθησης για κάθε παιδί. Υπάρχουν πολλοί τύποι παιχνιδιών που συνδυάζουν ακουστικές και γραπτές λέξεις και τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών σας καρτών, λαμβάνοντας μια φωτογραφία και προσθέτοντας τη δική σας φωνή.

Η αναγνώριση των συναισθημάτων είναι σημαντική για κάθε παιδί, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά με αυτισμό. Αυτό καθιστά αυτές τις κάρτες Flash ABA ανεκτίμητες. Περισσότερο "

06 από 11

Pictello

Η οπτική αφήγηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο για παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Το Pictello μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γονείς, εκπαιδευτικούς ή / και θεραπευτές για να δημιουργήσει ιστορίες διασκέδασης, να μοιραστεί γεγονότα ή να δημιουργήσει συγκεκριμένες ιστορίες που επικεντρώνονται σε τομείς και έννοιες που μπορεί να είναι σημαντικές για μάθηση, όπως βελτιωμένη επαφή με τα μάτια, κοινή χρήση κ.λπ.

Κάθε σελίδα μιας ιστορίας Pictello συνδυάζει μια εικόνα με λέξεις και τη δυνατότητα είτε να χρησιμοποιήσετε το κείμενο σε ομιλία είτε να καταγράψετε τη φωνή σας για να συμπληρώσετε τη σελίδα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε τα δικά σας σύντομα βίντεο κλιπ. Η αναπαραγωγή περιλαμβάνει τη σελίδα ανά σελίδα ή μια αυτόματη επιλογή παρουσίασης. Περισσότερο "

07 από 11

Παιδιά στον Maker Book Story

Μια εναλλακτική λύση για το Pictello είναι το Kids in the Story, το οποίο επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργούν τα δικά τους ιστορικά βιβλία. Η εφαρμογή διαθέτει διάφορα πρότυπα, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε την εικόνα του παιδιού σας για να κάνετε την ιστορία να ζωντανεύει πραγματικά για το παιδί σας. Οι ιστορίες καλύπτουν σημαντικά θέματα όπως πλύσιμο χεριών και εξερεύνηση συναισθημάτων.

Τα παιδιά στην ιστορία επιτρέπουν επίσης κάποια προσαρμογή, επιτρέποντάς σας να επεξεργαστείτε την ιστορία και να καταγράψετε τη δική σας φωνή ως αφηγητή. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε ιστορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τις αποθηκεύσετε σε αρχεία PDF. Περισσότερο "

08 από 11

Ατελείωτος αναγνώστης

Ο ατελείωτος αναγνώστης συνδυάζει οπτική και ηχητική εκμάθηση με κινούμενα σχέδια διασκέδασης που επιτρέπουν στο παιδί σας να διαβάσει και να βάλει μαζί τις "ορατές λέξεις" που είναι τόσο σημαντικές για την έγκαιρη ανάγνωση. Μετά το κινούμενο σχέδιο, το παιδί σας μπορεί να μετακινήσει τα γράμματα στη λέξη για να το γράψει και καθώς μετακινείται το γράμμα, η εφαρμογή ενισχύει τον φωνητικό ήχο του γράμματος.

Το Endless Reader παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με το παιδί σας καθώς μαθαίνουν. Ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή είναι να ζητήσετε από το παιδί σας να "πάρει το" L "για να βοηθήσει στην αναγνώριση συγκεκριμένων γραμμάτων. Το Originator κάνει επίσης τους Endless Numbers, μια εξαιρετική εφαρμογή για τη βελτίωση της αναγνώρισης αριθμών. Περισσότερο "

09 από 11

Toca Store

Οι άνθρωποι στο Toca Boca κάνουν σπουδαία δουλειά για τη δημιουργία εφαρμογών που είναι διασκεδαστικές, συναρπαστικές και παρέχουν μεγάλες ευκαιρίες μάθησης. Το Toca Store είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαγάγετε ένα παιδί στα βασικά μαθηματικά, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν την ιδέα των αγορών σε ένα κατάστημα. Μεταξύ των άλλων μεγάλων εφαρμογών Toca είναι η Toca Band και η Toca Town. Η Toca Band είναι πραγματικά ιδανική για να επιτρέψει σε ένα παιδί να εξερευνήσει μουσικές δυνατότητες και η πόλη Toca επιτρέπει την εξερεύνηση παντοπωλείων, εστιατορίων, μαγειρικής, πικνίκ, διασκέδασης στο σπίτι και κάθε είδους περιπέτειας. Περισσότερο "

10 από 11

FlummoxVision

Έχετε ποτέ θελήσει μια τηλεοπτική εκπομπή που απευθύνεται ειδικά σε παιδιά με κοινωνικές και συναισθηματικές προκλήσεις; Το FlummoxVision είναι αυτή η παράσταση. Έχει σχεδιαστεί για να ασχολείται με παιδιά που έχουν διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ή άλλους αγώνες με συναισθήματα ή κοινωνικές καταστάσεις.

Η υπόθεση της παράστασης περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή Gideon Flummox ο οποίος εργάζεται πάνω σε εφευρέσεις που βοηθούν στην κατανόηση άλλων ανθρώπων. Περισσότερο "

11 από 11

Αυτισμός & Πέρα

Ενώ οι περισσότερες από τις εφαρμογές αυτής της λίστας προσανατολίζονται προς τη βοήθεια ατόμων με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, αυτή η εφαρμογή από το πανεπιστήμιο Duke αποσκοπεί να μάθει περισσότερα για το πώς η τεχνολογία βίντεο μπορεί να βοηθήσει με τον έλεγχο για τον αυτισμό. Η εφαρμογή εμφανίζει τέσσερα σύντομα βίντεο ενώ η κάμερα καταγράφει τις απαντήσεις του παιδιού. Περιλαμβάνει επίσης έρευνα. Η μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Duke με την εφαρμογή είναι πλέον πλήρης, αλλά η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι μια πολύτιμη εφαρμογή ελέγχου αυτισμού.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μελέτη στο αυτισμό και στο μέλλον. Περισσότερο "