Το Microsoft Office εναντίον του iWork

Ας αρχίσει η μάχη για το γραφείο στο iPad ...

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για το Microsoft Office να ξεπεράσει τις λίστες λήψεων στο App Store, αλλά κάνει η δημοφιλής σουίτα παραγωγικότητας πραγματικά κορυφαία iWork όσον αφορά τη λειτουργικότητα; Η Microsoft ενδέχεται να έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ γυαλισμένο προϊόν, αλλά η Apple έχει στίλβωση iWork για αρκετά χρόνια. Και η πρόσφατη απόφαση να γίνει δωρεάν το iWork για όσους έχουν αγοράσει ένα νέο iPad ή iPhone δίνει σίγουρα στη σουίτα εφαρμογών της Apple ένα σημαντικό πλεονέκτημα τιμής. Αλλά ποιο είναι σωστό για εσάς;

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές παραγωγικότητας για το iPad

Σελίδες Microsoft Word vs iWork

Οι επεξεργαστές κειμένου είναι πολύ παρόμοιοι, με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά που κατανέμονται σε ένα εύρος λειτουργικότητας. Και οι δύο επιτρέπουν βασικές λειτουργίες, όπως μορφοποίηση κειμένου, προσαρμοσμένες κεφαλίδες και υποσέλιδα, υποσημειώσεις, λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες λίστες, εικόνες και εικόνες, όπως μια μικρή συλλογή clipart, πίνακες και στυλ παραγράφου. Οι σελίδες και το Word κατέχουν επίσης υψηλή ευκολία στη χρήση.

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στις σελίδες είναι η δυνατότητα προσθήκης γραφημάτων στο έγγραφο, ένα χαρακτηριστικό που λείπει πάρα πολύ στο Word. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε και να επεξεργαστείτε τα δεδομένα πίσω από το γράφημα ανά πάσα στιγμή. Οι σελίδες διευκολύνουν επίσης την κοινή χρήση του εγγράφου σας, υποστηρίζοντας τη λειτουργία Open In, η οποία σας επιτρέπει να ανοίξετε το έγγραφο σε οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει τη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε το έγγραφο σελίδων σας στο Evernote ή ακόμη και να το ανοίξετε στο Word.

Το Microsoft Word έριξε την μπάλα με τα γραφήματα και η κοινή χρήση περιορίζεται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον σύνδεσμο ή συνημμένο, αλλά σε ορισμένες από τις επιλογές μορφοποίησης γίνεται πιο βαθιά. Και οι δύο σας επιτρέπουν να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου, αλλά το Word επιτρέπει επίσης την προσθήκη ειδικών εφέ όπως 3D ή σκιά. Διαθέτει επίσης περισσότερες επιλογές μορφοποίησης για εικόνες, επιτρέποντάς σας να τους δώσετε μια σκιά σταγόνας, την αντανάκλαση μεταξύ πολλών άλλων επιπτώσεων.

Συνολικά, και τα δύο προϊόντα είναι πολύ παρόμοια και μπορούν να κάνουν τη δουλειά για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι σελίδες έχουν το πλεονέκτημα με γραφήματα, αλλά το Word θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ήδη κάνουν πολλή δουλειά με το Microsoft Word στον υπολογιστή τους.

Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα στο PowerPoint ή στο Word

Το Microsoft PowerPoint εναντίον του iWork Keynote

Το PowerPoint και το Keynote έχουν τα ισχυρά σημεία τους, με το PowerPoint να φτιάχνει το νήμα για να δημιουργήσει μια σταθερή παρουσίαση και το Keynote να είναι καλύτερα στην παρουσίαση της παρουσίασης. Μια μεγάλη εξαίρεση εδώ είναι τα διαγράμματα. Όπως το Word, το PowerPoint λείπει η δυνατότητα δημιουργίας διαγραμμάτων και ενώ υπάρχει ένας τρόπος αντιμετώπισης, αυτό είναι ένα μεγάλο αρνητικό για το λογισμικό παρουσίασης. Η Keynote, από την άλλη πλευρά, δεν δημιουργεί πρόβλημα δημιουργίας ωραίων χαρτών.

Το επίπεδο λεπτομέρειας που προσθέτει η Microsoft με γραμματοσειρές και σχήματα αποδίδει πραγματικά στο PowerPoint. Το κείμενο μπορεί να λάβει ένα σκιασμένο ή τρισδιάστατο εφέ, οι εικόνες μπορούν να τροποποιηθούν με διάφορα εφέ και το PowerPoint έχει μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα από σχήματα και σύμβολα που μπορούν να προστεθούν στην παρουσίαση. Το Keynote μπορεί να κάνει μερικά από αυτά, αλλά σημειώνει σχεδόν το επίπεδο λεπτομέρειας στο PowerPoint. Εάν θέλετε να κάνετε μια πραγματικά πιτσιλιωτή παρουσίαση, το PowerPoint είναι η καλύτερη επιλογή.

Αλλά τι γίνεται με την παρουσίαση; Και τα δύο προϊόντα φαίνονται προσανατολισμένα προς την παρουσίαση, με τη δυνατότητα να επισημάνουν μια περιοχή της διαφάνειας ή να χρησιμοποιήσουν ένα εικονικό στυλό λέιζερ για να επισημάνουν ένα θέμα στη διαφάνεια. Όμως, το Keynote εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες προβολής βίντεο του iPad, επιτρέποντάς του να παρουσιάσει τη διαφάνεια σε πλήρη οθόνη ενώ το iPad εμφανίζει τις σημειώσεις του παρουσιαστή. Το PowerPoint βασίζεται στο Display Mirroring, το οποίο σημαίνει ότι η οθόνη του iPad απλά αντιγράφεται. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι δεν υπάρχουν κρυμμένες σημειώσεις στο iPad, αλλά σημαίνει ότι η διαφάνεια δεν θα καταλάβει ολόκληρη την οθόνη όταν συνδεθεί με τηλεόραση ή προβολέα.

Microsoft Excel vs Αριθμοί iWork

Η Microsoft έκανε πολύ καλή δουλειά, καθιστώντας την Office πολύ προσιτή, πράγμα που ισχύει και για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με το Office στον υπολογιστή τους. Και πουθενά δεν ξεχωρίζει περισσότερο από το Excel. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα για τα χαρακτηριστικά, οι αριθμοί και το Excel είναι πολύ παρόμοια. Αλλά σε ό, τι μπορεί να είναι η έκπληξη του αιώνα, το Excel είναι πραγματικά πιο εύκολο να εργαστεί με από τους αριθμούς.

Είναι προσοχή στη λεπτομέρεια ότι το Excel κερδίζει πέρα ​​από τους αριθμούς. Για παράδειγμα, και οι δύο έχουν προσαρμοσμένες διατάξεις πληκτρολογίου που μπορούν να βοηθήσουν στην εισαγωγή μεγάλου όγκου πρώτων δεδομένων, ειδικά αριθμών, αλλά είναι ευκολότερο να καταλάβουμε μια χρήση στο Excel. Στους αριθμούς, θα πρέπει να πειραματιστείτε για να βρείτε αυτές τις συντομεύσεις. Και ενώ και οι δύο κατατάσσουν τις λειτουργίες σε κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τις πιο πρόσφατα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, φαίνεται πιο εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε με τα εύκολα προσβάσιμα μενού του Excel. Οι λειτουργίες AutoSum, οι οποίες προβλέπουν τα δεδομένα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μπορούν επίσης να είναι αποταμιευτές σε πραγματικό χρόνο.

Η Microsoft έκανε την μπάλα να μπερδεύει τις λειτουργίες αντιγραφής και επικόλλησης. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο απλώς να πάρει το μενού αντιγραφής / επικόλλησης να εμφανίζεται όταν αγγίζετε ένα κελί. Πρέπει να πατήσετε, να κρατήσετε για λίγο και στη συνέχεια να απελευθερώσετε. Το Excel μπορεί επίσης να είναι λίγο λεπτό όταν επικολλάται λειτουργίες έτσι ώστε η λειτουργία να ισχύει για τα σχετικά δεδομένα σε σχέση με το κύτταρο στόχο. Αυτή η όλη διαδικασία φαίνεται πολύ πιο ομαλή στους Αριθμούς.

Τρόπος αντιγραφής αρχείων του Microsoft Office στο iPad

Microsoft Office vs iWork: Και ο νικητής είναι ...

Είναι μάλλον περίεργο πόσο καλά διατηρεί το iWork σε σύγκριση με το Office. Το 90% των χαρακτηριστικών είναι το ίδιο μεταξύ των δύο προϊόντων, με το Microsoft Office να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στην κατηγορία ευκολίας χρήσης και η σουίτα iWork της Apple να έχει ένα μεγάλο μπράβο για να συμπεριλάβει τα διαγράμματα στο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου και παρουσίασης.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για το iWork είναι ότι είναι ικανό να εκτυπώνει, αλλά για τους σκοπούς αυτής της σύγκρισης δεν το λαμβάνω υπόψη. Ενώ το Microsoft Office δεν μπορεί να εκτυπώσει τα έγγραφά σας από το iPad σας χωρίς κάποια λύση, αυτή η λειτουργία θα πρέπει να προστεθεί σύντομα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Microsoft Office είναι ολοκαίνουργιο ενώ το iWork βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στο iPad. Το σύνολο χαρακτηριστικών μπορεί να είναι πολύ παρόμοιο τώρα, αλλά αναμένω ότι το Microsoft Office θα αυξηθεί σημαντικά κατά το επόμενο έτος.

Όλα τα πράγματα είναι ίσα, είναι δύσκολο να μην δίνεις στο iWork το στέμμα. Για όσους αγόρασαν μια συσκευή iOS από την κυκλοφορία του iPhone 5S, η σουίτα iWork είναι δωρεάν λήψη. Και ακόμη και για όσους έχουν παλαιότερες συσκευές, κάθε στοιχείο κοστίζει μόνο $ 10. Ακόμη και αν αγοράσετε και τα τρία, το iWork είναι το 1/3 της τιμής της συνδρομής ενός έτους στο Microsoft Office και δεν χρειάζεται να ανανεώνετε το iWork μετά από ένα χρόνο.

Αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι ίσα. Εάν χρησιμοποιείτε εκτεταμένα το Microsoft Office, είτε για δουλειά είτε για το σπίτι, η διαλειτουργικότητα μεταξύ του Office for the PC και του Office για το iPad αρκεί για να δώσει στο Office ένα σαφές πλεονέκτημα. Και η συνδρομή Office 365 σας δίνει πολλές άδειες, ώστε να μπορείτε να την εγκαταστήσετε στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, στον φορητό σας υπολογιστή και στο tablet σας.

Για όσους δεν είναι συνδεδεμένοι με το Microsoft Office, το iWork κρατά καλά κάτω από την πίεση και είναι σίγουρα αντάξιο της προσοχής, ειδικά όταν εστιάζετε στην πολύ χαμηλότερη τιμή.

Το Microsoft Office για συμβουλές και κόλπα για το iPad