Μάθετε να περιηγηθείτε στο iPad σαν επαγγελματίας με αυτές τις χειρονομίες

Το iPad είναι εύκολο στη χρήση εν μέρει επειδή πολλές από τις χειρονομίες που χρησιμοποιούνται για την πλοήγησή του είναι πολύ έξυπνες. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε από το iPad, αγγίζοντας τα εικονίδια της εφαρμογής για να τα ξεκινήσετε και να μετακινηθείτε για να μετακινηθείτε σε διάφορες σελίδες και μενού. Αλλά ξέρεις κάθε χειρονομία στο iPad;

Δεδομένου ότι το iPad έχει γίνει πιο προσανατολισμένη για την παραγωγικότητα, έχει πάρει μια σειρά από χρήσιμες χειρονομίες που δεν γνωρίζουν όλοι. Αυτά περιλαμβάνουν έναν κρυφό πίνακα ελέγχου, ένα εικονικό trackpad και τη δυνατότητα προβολής πολλαπλών εφαρμογών στην οθόνη. Και όταν συνδυάζετε αυτές τις χειρονομίες με τη δυνατότητα να πείτε στο Siri να δημιουργήσει υπενθυμίσεις, συναντήσεις και τις εκατοντάδες άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει η Siri για σας , το iPad μπορεί να γίνει πολύ καλό για την παραγωγικότητα.

01 από 13

Σύρετε προς τα επάνω / κάτω για κύλιση

Tim Robberts / Ταξί / Getty Images

Η πιο βασική χειρονομία του iPad μετακινεί το δάχτυλό σας για να μετακινηθείτε σε σελίδες ή λίστες. Μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω σε μια λίστα τοποθετώντας την άκρη του δακτύλου σας στο κάτω μέρος της οθόνης και μετακινώντας την προς το επάνω μέρος της οθόνης για να σύρετε προς τα πάνω. Αρχικά, μπορεί να φανεί αντίθετο να μετακινηθείτε προς τα κάτω πατώντας επάνω, αλλά αν το σκέφτεστε ως το δάχτυλό σας που μετακινεί την οθόνη, είναι λογικό. Μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα επάνω σε μια λίστα πατώντας προς τα κάτω, η οποία επιτυγχάνεται τοποθετώντας το δάκτυλό σας στο επάνω μέρος της οθόνης και μετακινώντας το προς το κάτω μέρος της οθόνης.

Η ταχύτητα με την οποία πατάτε επίσης παίζει κάποιο ρόλο στο πόσο γρήγορα θα μετακινηθεί μια σελίδα. Εάν βρίσκεστε στο Facebook και μετακινήσετε αργά το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης στην κορυφή της οθόνης, η σελίδα θα ακολουθήσει το δάχτυλό σας με μικρή κίνηση μόνο αφού την σηκώσετε από την οθόνη. Αν σύρετε γρήγορα και σηκώσετε αμέσως το δάχτυλό σας, η σελίδα θα πετάξει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό είναι καλό για να φτάσετε στο τέλος μιας λίστας ή μιας ιστοσελίδας.

02 από 13

Σύρετε το πλάι στο πλάι για να μετακινηθείτε Επόμενο / Μετακίνηση Προηγούμενο

Εάν τα αντικείμενα εμφανίζονται οριζόντια, μπορείτε μερικές φορές να σύρετε από τη μια πλευρά της οθόνης στην άλλη πλευρά για να πλοηγηθείτε. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι η εφαρμογή Φωτογραφίες, στην οποία εμφανίζονται όλες οι φωτογραφίες στο iPad σας. Όταν προβάλλετε μια πλήρη οθόνη φωτογραφιών, μπορείτε να μετακινηθείτε από τη δεξιά πλευρά της οθόνης iPad στην αριστερή πλευρά για να μεταβείτε στην επόμενη φωτογραφία. Παρομοίως, μπορείτε να μετακινηθείτε από τα αριστερά προς τα δεξιά για να μετακινηθείτε σε μια προηγούμενη φωτογραφία.

Αυτό λειτουργεί επίσης σε εφαρμογές όπως το Netflix. Η λίστα "Δημοφιλή σε Netflix" εμφανίζει αφίσες ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών στην οθόνη. Εάν μετακινηθείτε από τα δεξιά προς τα αριστερά στις αφίσες, θα κινηθούν σαν ένα καρουσέλ, αποκαλύπτοντας περισσότερα βίντεο. Πολλές άλλες εφαρμογές και ιστότοποι εμφανίζουν πληροφορίες με τον ίδιο τρόπο και οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουν το σύμβολο για πλοήγηση.

03 από 13

Πιέστε για μεγέθυνση

Αυτή είναι μια άλλη βασική χειρονομία που θα χρησιμοποιήσετε όλη την ώρα όταν την καταφέρετε. Στις ιστοσελίδες, τις περισσότερες φωτογραφίες και πολλές άλλες οθόνες στο iPad, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση πατώντας έξω. Αυτό επιτυγχάνεται αγγίζοντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας μαζί, τοποθετώντας τα στο κέντρο της οθόνης και στη συνέχεια μετακινώντας τα δάχτυλά σας. Σκεφτείτε το σαν να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να τεντώσετε την οθόνη έξω. Μπορείτε να κάνετε σμίκρυνση προς τα πίσω, τοποθετώντας τα ίδια δύο δάχτυλα στην οθόνη, ενώ αυτά είναι ξεχωριστά και τα τσιμπάνε μαζί.

Συμβουλή: Αυτή η χειρονομία θα συνεργαστεί επίσης με τρεις, αρκεί να κάνετε το τσίμπημα και να πιέσετε τις χειρονομίες στην οθόνη.

04 από 13

Πατήστε το επάνω μενού για να μετακινηθείτε στην κορυφή

Αν έχετε μετακινηθεί προς τα κάτω σε μια ιστοσελίδα και θέλετε να επιστρέψετε στην κορυφή, δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε προς τα πίσω. Αντ 'αυτού, μπορείτε να πατήσετε το πολύ πάνω μενού, το οποίο είναι το σήμα με το σήμα Wi-Fi στα αριστερά και το μετρητή μπαταρίας στα δεξιά. Πατώντας αυτό το επάνω μενού θα επιστρέψετε στην κορυφή της ιστοσελίδας. Αυτό θα λειτουργήσει και σε άλλες εφαρμογές, όπως η επιστροφή στην κορυφή μιας σημείωσης στα Notes ή η μετακίνηση στην κορυφή της λίστας επαφών σας.

Προκειμένου να μετακινηθείτε στην κορυφή, στοχεύστε για το χρόνο που εμφανίζεται στην ίδια τη μέση αυτής της γραμμής κορυφής. Στις περισσότερες εφαρμογές, αυτό θα σας μεταφέρει στην κορυφή της σελίδας ή στην αρχή μιας λίστας.

05 από 13

Σύρετε προς τα κάτω για αναζήτηση Spotlight

Αυτό είναι ένα μεγάλο τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε με το iPad σας . Ενώ βρίσκεστε σε οποιαδήποτε Αρχική σελίδα - η οποία είναι η σελίδα που εμφανίζει τις εφαρμογές σας - μπορείτε να σπρώξετε προς τα κάτω στην οθόνη για να αποκαλύψετε την Αναζήτηση Spotlight. Θυμηθείτε, πατήστε απλώς οπουδήποτε στην οθόνη και μετακινήστε το δάχτυλό σας προς τα κάτω.

Η Spotlight Search είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναζητήσετε σχεδόν οτιδήποτε στο iPad σας. Μπορείτε να αναζητήσετε εφαρμογές, μουσική, επαφές ή ακόμα και να κάνετε αναζήτηση στον ιστό. Πώς να ξεκινήσετε μια εφαρμογή με Spotlight Αναζήτηση Περισσότερα »

06 από 13

Σύρετε από την κορυφή για ειδοποιήσεις

Πηγαίνοντας από σχεδόν οποιοδήποτε μέρος της οθόνης, ενώ στην αρχική οθόνη θα εμφανιστεί η Αναζήτηση Spotlight, αλλά αν σύρετε από το πολύ επάνω άκρο της οθόνης, το iPad θα εμφανίσει τις ειδοποιήσεις σας. Αυτός είναι ο τόπος όπου μπορείτε να δείτε τυχόν μηνύματα κειμένου, υπενθυμίσεις, συμβάντα στο ημερολόγιό σας ή ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές.

Μπορείτε να εμφανίσετε αυτές τις ειδοποιήσεις όσο βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος, οπότε δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας για να δείτε τι έχετε προγραμματίσει για την ημέρα. Περισσότερο "

07 από 13

Σύρετε από την κάτω άκρη για τον πίνακα ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου είναι πιθανώς ένα από τα πιο χρήσιμα «κρυφά» χαρακτηριστικά του iPad. Αναφέρομαι σε αυτό ως κρυμμένο επειδή πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει, και όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ο πίνακας ελέγχου θα σας επιτρέψει να ελέγχετε τη μουσική σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της έντασης ή της παράλειψης ενός τραγουδιού ή την ενεργοποίηση λειτουργιών όπως Bluetooth ή AirDrop . Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας από τον πίνακα ελέγχου.

Μπορείτε να φτάσετε στον Πίνακα Ελέγχου πατώντας το πάνω μέρος από την κάτω άκρη της οθόνης. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από το πώς ενεργοποιείτε το κέντρο ειδοποιήσεων. Μόλις ξεκινήσετε να σύρετε από την κάτω άκρη, θα δείτε τον πίνακα ελέγχου να αρχίσει να εμφανίζεται. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του πίνακα ελέγχου .

08 από 13

Σύρετε από την αριστερή άκρη για να μετακινηθείτε πίσω

Μια άλλη έξυπνη χειρονομία είναι η δυνατότητα να πατήσετε από το αριστερό άκρο της οθόνης προς τη μέση της οθόνης για να ενεργοποιήσετε μια εντολή "κίνησης πίσω".

Στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, αυτό θα σας μεταφέρει στην τελευταία ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, η οποία είναι χρήσιμη εάν έχετε μεταβεί σε ένα άρθρο από τις Ειδήσεις Google και θέλετε να επιστρέψετε στη λίστα ειδήσεων.

Στο Mail, θα σας μεταφέρει από ένα μεμονωμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πίσω στη λίστα των μηνυμάτων σας. Αυτή η χειρονομία δεν λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές, αλλά πολλοί που έχουν μια λίστα που οδηγεί σε μεμονωμένα στοιχεία θα έχουν αυτή τη χειρονομία.

09 από 13

Χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο για το Virtual Trackpad

Φαίνεται ότι κάθε χρόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μιλάνε για το πώς η Apple δεν καινοτομεί πλέον και όμως κάθε χρόνο φαίνεται να βγαίνουν κάτι πραγματικά δροσερό. Μπορεί να μην έχετε ακούσει για το Virtual Trackpad, το οποίο είναι πολύ κακό επειδή αν εισάγετε πολλά κείμενα στο iPad, το Virtual Trackpad είναι εντελώς εκπληκτικό.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Virtual Trackpad κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένο το πληκτρολόγιο οθόνης. Τοποθετήστε απλά δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο ταυτόχρονα και χωρίς να σηκώνετε τα δάχτυλα από την οθόνη, μετακινήστε τα δάχτυλα γύρω από την οθόνη. Ένας κέρσορας θα εμφανιστεί στο κείμενό σας και θα μετακινηθεί με τα δάχτυλά σας, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε εύκολα το δρομέα ακριβώς εκεί που το θέλετε. Αυτό είναι φανταστικό για την επεξεργασία εγγράφων και αντικαθιστά τον παλιό τρόπο μετακίνησης του δρομέα πατώντας το δάχτυλό σας μέσα στο κείμενο που προσπαθείτε να επεξεργαστείτε. Περισσότερο "

10 από 13

Σύρετε από τη Δεξιά άκρη στο Multitask

Αυτή η χειρονομία θα λειτουργήσει μόνο στα iPad Air ή iPad Mini 2 ή νεότερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των νέων iPad Pro tablet. Το κόλπο εδώ είναι ότι η χειρονομία λειτουργεί μόνο όταν έχετε ήδη ανοίξει μια εφαρμογή. Τοποθετώντας το δάκτυλό σας στη μέση της ακροδεξιάς άκρης όπου η οθόνη συναντά την κλίση και ολισθαίνοντας το δάχτυλό σας προς το κέντρο της οθόνης, θα ενεργοποιηθεί το multitasking Slide-Over, το οποίο επιτρέπει σε μια εφαρμογή να τρέχει σε μια στήλη κατά μήκος της πλευράς του iPad .

Εάν διαθέτετε iPad Air 2, iPad Mini 4 ή νεότερο iPad, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Multitasking Split-Screen. Οι εφαρμογές που έχουν φορτωθεί θα πρέπει επίσης να υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Με το πλήκτρο πολλαπλής δέσμης "Διαφάνεια", θα δείτε μια μικρή μπάρα μεταξύ των εφαρμογών όταν υποστηρίζεται η διαίρεση οθόνης. Απλά μετακινήστε τη μικρή μπάρα προς τη μέση της οθόνης και θα έχετε δύο εφαρμογές που λειτουργούν δίπλα-δίπλα. Περισσότερο "

11 από 13

Με τέσσερα δάχτυλα του δάχτυλου για να πλοηγηθείτε σε εφαρμογές

Τοποθετώντας τέσσερα δάχτυλα στην οθόνη του iPad και στη συνέχεια αριστερά ή δεξιά θα περιηγηθείτε στις ενεργές εφαρμογές. Μετακινώντας τα αριστερά δάχτυλά σας θα μεταφερθείτε σε μια προηγούμενη εφαρμογή και η μετακίνηση τους δεξιά θα σας οδηγήσει στην επόμενη εφαρμογή.

Η μετάβαση στην προηγούμενη εφαρμογή λειτουργεί μόνο αφού χρησιμοποιήσετε τη χειρονομία για να μετακινηθείτε από μια εφαρμογή στην άλλη. Αν η εφαρμογή που ανοίξατε ξεκίνησε από την αρχική οθόνη και δεν χρησιμοποιήσατε χειρονομία πολλαπλών εντολών ή τη γραμμή εφαρμογών multitasking για να μετακινηθείτε σε άλλη εφαρμογή, δεν θα υπάρξει προηγούμενη εφαρμογή για να μετακινηθείτε στη χρήση της χειρονομίας. Αλλά μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη (τελευταία ανοιχτή ή ενεργοποιημένη) εφαρμογή.

12 από 13

Με τέσσερα δάχτυλα σύρετε προς τα πάνω για οθόνη πολλαπλών εργασιών

Αυτός δεν είναι υπερβολικά ένας εξοικονόμηση χρόνου, δεδομένου ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί home, αλλά αν τα δάχτυλά σας είναι ήδη στην οθόνη, είναι μια ωραία συντόμευση. Μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη multitasking, η οποία εμφανίζει μια λίστα εφαρμογών που ανοίχτηκαν πρόσφατα, τοποθετώντας τέσσερα δάχτυλα στην οθόνη iPad και μετακινώντας τα επάνω προς τα πάνω της οθόνης. Αυτό θα αποκαλύψει μια λίστα με τις εφαρμογές σας.

Μπορείτε να κλείσετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας αυτήν την οθόνη, αναστρέφοντάς τις προς το επάνω μέρος της οθόνης, με ένα γρήγορο σύρετε προς τα πάνω ή σύρετε από τη μια πλευρά στην άλλη για να περιηγηθείτε στο περιστρεφόμενο καρουζέλ των εφαρμογών.

13 από 13

Πατήστε για την Αρχική οθόνη

Μια άλλη συντόμευση που μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας το κουμπί Home (αυτή τη φορά με ένα μόνο κλικ), αλλά ακόμα ωραία όταν έχετε τα δάχτυλά σας στην οθόνη. Αυτό λειτουργεί σαν να κάνετε μεγέθυνση σε μια σελίδα, μόνο θα χρησιμοποιήσετε τέσσερα δάχτυλα αντί για δύο. Απλά βάλτε τα δάχτυλά σας στην οθόνη με τις άκρες των δακτύλων σας να εξαπλώνονται και στη συνέχεια να μετακινήσετε όλα τα δάχτυλά σας μαζί σαν να πιάσατε ένα αντικείμενο. Αυτό θα κλείσει από την εφαρμογή και θα σας επιστρέψει στην αρχική οθόνη του iPad.

Περισσότερα μαθήματα iPad

Εάν ξεκινάτε απλά με το iPad, μπορεί να είναι λίγο αποθαρρυντικό. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα βασικά μαθήματα iPad, τα οποία θα πρέπει να σας μεταφέρουν από αρχάριους σε εμπειρογνώμονες σε χρόνο μηδέν.