Πώς να συμπεριλάβετε εικόνες σε βιβλία Kindle

Να πάρει τα γραφικά σας από το σκληρό σας δίσκο στο ebook σας

Μόλις έχετε τις εικόνες σας στο HTML σας για το βιβλίο σας Kindle και έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης εικόνας ebook Kindle θα πρέπει να μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο βιβλίο σας όταν δημιουργείτε το αρχείο mobi. Μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο HTML σε mobi χρησιμοποιώντας Caliber ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) για να δημιουργήσετε το αρχείο mobi και να το εγκαταστήσετε προς πώληση.

Βεβαιωθείτε ότι το HTML του βιβλίου σας είναι έτοιμο για μετατροπή

Το πλεονέκτημα της χρήσης της HTML για τη δημιουργία του βιβλίου σας είναι ότι στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να το διαβάσετε και να διορθώσετε τυχόν σφάλματα. Όταν συμπεριλαμβάνετε εικόνες, θα πρέπει να ελέγξετε το βιβλίο σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες εμφανίζονται σωστά.

Θυμηθείτε ότι οι θεατές του ebook όπως το Kindle είναι συνήθως λιγότερο περίπλοκοι από τους φυλλομετρητές ιστού, οπότε οι εικόνες σας μπορεί να μην είναι κεντραρισμένες ή ευθυγραμμισμένες. Αυτό που πρέπει πραγματικά να ελέγξετε είναι ότι όλοι εμφανίζονται στο βιβλίο. Είναι πολύ συνηθισμένο να έχετε ένα ebook με εικόνες που λείπουν επειδή δεν ήταν στον κατάλογο που αναφέρεται από το αρχείο HTML.

Αφού οι εικόνες προβάλλονται σωστά στην HTML, θα πρέπει να μεταφέρετε ολόκληρο τον κατάλογο βιβλίων και όλες τις εικόνες σε ένα αρχείο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή μπορείτε να μεταφορτώσετε μόνο ένα αρχείο στο Amazon.
Πώς να Zip αρχεία και φακέλους στα Windows • Πώς να Zip και αποσυμπιέστε αρχεία και φακέλους σε Mac

Πώς να πάρει το βιβλίο και τις εικόνες σας στο Amazon με το KDP

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ KDP γιατί τότε τα βιβλία είναι έτοιμα να πωληθούν στον Αμαζόνιο χωρίς επιπλέον βήματα.

  1. Συνδεθείτε στο KDP με το λογαριασμό σας στο Amazon. Αν δεν έχετε λογαριασμό Amazon, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.
  2. Στη σελίδα "Βιβλιοθήκη", κάντε κλικ στο κίτρινο κουμπί που λέει "Προσθήκη νέου τίτλου".
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εισαγάγετε τα στοιχεία του βιβλίου σας, να επαληθεύσετε τα δικαιώματα δημοσίευσης και να στοχεύσετε το βιβλίο στους πελάτες. Θα πρέπει επίσης να ανεβάσετε ένα εξώφυλλο βιβλίου, αλλά αυτό δεν απαιτείται.
  4. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μεταφέρετε τις εικόνες και το βιβλίο μαζί σε ένα αρχείο ZIP.
  5. Αναζητήστε αυτό το αρχείο ZIP και μεταφορτώστε το στο KDP.
  6. Αφού γίνει η μεταφόρτωση, θα πρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του βιβλίου στο KDP online previewer.
  7. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την προεπισκόπηση, μπορείτε να δημοσιεύσετε το βιβλίο σας στο Amazon προς πώληση.