Ο καλύτερος τρόπος χρήσης εικόνων για βιβλία Kindle

Αποκτήστε τα γεγονότα σε εξαιρετικά γραφικά

Είναι εύκολο να προσθέσετε εικόνες στα βιβλία του Kindle μέσω HTML. Μπορείτε να τα προσθέσετε στην HTML σας όπως και οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, με το στοιχείο. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Πού να αποθηκεύσετε εικόνες για το βιβλίο Kindle σας

Όταν γράφετε το HTML για να δημιουργήσετε το βιβλίο σας Kindle, το γράφετε ως ένα μεγάλο αρχείο HTML, αλλά πού πρέπει να βάλετε τις εικόνες; Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν κατάλογο για το βιβλίο σας και να βάλετε το HTML σας εκεί και στη συνέχεια να βάλετε έναν υπο-κατάλογο μέσα για τις εικόνες σας. Αυτό θα έχει τη δομή του καταλόγου:

/το βιβλίο μου/
my-book.html
/ images /
image1.jpg
image2.gif

Όταν αναφέρετε τις εικόνες σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σχετικές διαδρομές, αντί να δείξετε τη θέση της εικόνας στο σκληρό σας δίσκο. Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν έχετε κάνει αυτό το σωστό είναι να αναζητήσετε χαρακτήρες αντίστροφης πλάκας, πολλαπλές πινελιές στη σειρά, το αρχείο λέξεων: ή οποιαδήποτε γράμματα στο σκληρό δίσκο όπως το C: \ στη διεύθυνση URL της εικόνας. Στην παραπάνω δομή καταλόγου θα αναφερόταν το image1.jpg όπως παρακάτω:

images / image1.jpg ">

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει κάθετο στην αρχή της διεύθυνσης URL επειδή οι εικόνες / κατάλογος είναι ένας υπο-κατάλογος του ενός αρχείου my-book.html.

Ο άλλος τρόπος για να ελέγξετε ότι έχετε τις σωστές διευθύνσεις URL είναι να αλλάξετε το όνομα καταλόγου του βιβλίου διευθύνσεών σας (παραπάνω θα ήταν / my-book / και στη συνέχεια να ανοίξετε το HTML σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web.) Αν οι εικόνες εξακολουθούν να εμφανίζονται, τότε 'χρησιμοποιείτε σχετικές διαδρομές .

Στη συνέχεια, όταν το βιβλίο σας είναι πλήρες και είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε, θα μεταφέρετε ολόκληρο τον κατάλογο "my-book" σε ένα αρχείο ZIP και θα το ανεβάσετε στο Amazon Kindle Direct Publishing.

Το μέγεθος των εικόνων σας

Όπως και με τις εικόνες Web, το μέγεθος αρχείου των εικόνων του βιβλίου Kindle είναι σημαντικό. Μεγαλύτερες εικόνες θα κάνουν το βιβλίο σας πολύ μεγαλύτερο και πιο αργό για λήψη. Αλλά θυμηθείτε ότι η λήψη γίνεται μόνο μία φορά (στις περισσότερες περιπτώσεις) και μόλις το βιβλίο ληφθεί, το μέγεθος του αρχείου εικόνας δεν θα επηρεάσει την ανάγνωση. Αλλά μια εικόνα χαμηλής ποιότητας θα. Οι εικόνες χαμηλής ποιότητας θα κάνουν το βιβλίο σας πιο δύσκολο να διαβάσει και να δώσει την εντύπωση ότι το βιβλίο σας είναι κακό.

Επομένως, εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας μικρότερης εικόνας μεγέθους αρχείου και μιας καλύτερης ποιότητας, επιλέξτε καλύτερη ποιότητα. Στην πραγματικότητα, οι οδηγίες του Amazon δηλώνουν ρητά ότι οι φωτογραφίες JPEG θα πρέπει να έχουν μια ρύθμιση ποιότητας τουλάχιστον 40 και θα πρέπει να παράσχετε φωτογραφίες σε τόσο υψηλή ανάλυση που διαθέτετε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι εικόνες σας θα φαίνονται καλές, ανεξάρτητα από την ανάλυση της συσκευής που την βλέπουν.

Οι εικόνες σας δεν πρέπει να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 127KB. Σας συνιστώ να ρυθμίσετε την ανάλυση σε 300dpi ή υψηλότερη στις εικόνες σας και στη συνέχεια να βελτιστοποιήσετε μόνο όσα χρειάζεστε για να φτάσετε το μέγεθος του αρχείου σε 127KB. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι εικόνες σας θα φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερο.

Αλλά υπάρχει μεγαλύτερο μέγεθος από το μέγεθος του αρχείου. Υπάρχουν επίσης οι διαστάσεις των εικόνων σας. Εάν θέλετε μια εικόνα να πάρει το μέγιστο ποσό της οθόνης ακίνητης περιουσίας στο Kindle, θα πρέπει να το ορίσετε με μια αναλογία διαστάσεων 9:11. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να δημοσιεύσετε φωτογραφίες που έχουν πλάτος τουλάχιστον 600 pixel και ύψος 800 pixel. Αυτό θα καλύψει τις περισσότερες από μία σελίδες. Μπορείτε να τις δημιουργήσετε μεγαλύτερες (για παράδειγμα το 655x800 είναι η αναλογία 9:11), αλλά η δημιουργία μικρότερων φωτογραφιών μπορεί να τους δυσκολευτεί να διαβάσουν και οι φωτογραφίες μικρότερες από 300x400 εικονοστοιχεία είναι πολύ μικρές και μπορεί να απορριφθούν.

Μορφές αρχείων εικόνας και πότε να τις χρησιμοποιήσετε

Οι συσκευές Kindle υποστηρίζουν εικόνες GIF, BMP, JPEG και PNG στο περιεχόμενο. Ωστόσο, αν πρόκειται να δοκιμάσετε το HTML σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης πριν το φορτώσετε στο Amazon, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο GIF, JPEG ή PNG.

Ακριβώς όπως στις ιστοσελίδες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το GIF για εικόνες γραμμικής τέχνης και clip art και να χρησιμοποιήσετε το JPEG για φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PNG, αλλά λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα και το μέγεθος του αρχείου. Αν η εικόνα φαίνεται καλύτερα σε PNG, τότε χρησιμοποιήστε PNG. διαφορετικά χρησιμοποιήστε GIF ή JPEG.

Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε κινούμενα αρχεία GIF ή αρχεία PNG. Κατά τη δοκιμή μου, η κινούμενη εικόνα λειτούργησε κατά την προβολή του HTML σε ένα Kindle, αλλά στη συνέχεια θα αφαιρεθεί όταν επεξεργαστεί η Amazon.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διανυσματικά γραφικά όπως το SVG στα βιβλία Kindle.

Kindles είναι μαύρο και άσπρο, αλλά κάνουν τις εικόνες σας χρώμα

Για ένα πράγμα, υπάρχουν περισσότερες συσκευές που διαβάζουν Kindle βιβλία από μόνο τις συσκευές Kindle οι ίδιοι. Το tablet Kindle Fire είναι γεμάτο χρώμα και οι εφαρμογές Kindle για iOS, Android και επιτραπέζιους υπολογιστές βλέπουν όλα τα βιβλία σε χρώμα. Συνεπώς, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε έγχρωμες εικόνες όταν είναι δυνατόν.

Οι συσκευές Kindle eInk εμφανίζουν τις εικόνες σε 16 αποχρώσεις του γκρι, οπότε ενώ τα ακριβή σας χρώματα δεν εμφανίζονται, οι αποχρώσεις και οι αντιθέσεις κάνουν.

Τοποθέτηση εικόνων στη σελίδα

Το τελευταίο πράγμα που οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων θέλουν να μάθουν όταν προσθέτουν εικόνες στα βιβλία Kindle είναι πώς να τα τοποθετήσουν. Επειδή τα Kindles εμφανίζουν ebooks σε περιβάλλον υγρών, δεν υποστηρίζονται ορισμένες λειτουργίες ευθυγράμμισης. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τις εικόνες σας με τις ακόλουθες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιώντας είτε το CSS είτε το χαρακτηριστικό align:

Αλλά οι δύο ευθυγραμμίσεις αριστερά και δεξιά δεν υποστηρίζονται. Το κείμενο δεν θα τυλίξει γύρω από τις εικόνες στο Kindle. Έτσι, θα πρέπει να σκεφτείτε τις εικόνες σας ως ένα νέο μπλοκ κάτω και πάνω από το γύρω κείμενο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πού εμφανίζονται σπάσιμο σελίδας με τις εικόνες σας. Εάν οι εικόνες σας είναι πολύ μεγάλες, μπορούν να δημιουργήσουν χήρες και ορφανά του γύρω κειμένου είτε πάνω είτε κάτω από αυτά.