Δημιουργία λευκού χώρου Με ετικέτες 'p' και 'br'

Ο χώρος σε έναν ιστότοπο φαίνεται να είναι αρκετά απλό. Αλλά η πρώτη φορά που προσπαθείτε να χτυπήσετε το πλήκτρο αρκετές φορές και έχοντας αυτές τις πληροφορίες να μην εμφανίζονται στη σελίδα σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε χώρο σε έναν ιστότοπο. Τα πρώτα δύο είναι με ετικέτες HTML :

...

Ο δείκτης παραγράφου συνήθως τοποθετεί ένα κενό μεταξύ των στοιχείων. Λειτουργεί ως διάλειμμα παραγράφου.

Ωστόσο, αρκετές

's σε μια σειρά δεν θα κάνει τίποτα άλλο εκτός από τη συσσώρευση της σελίδας σας. Μερικοί συντάκτες θα βάλουν

σε μέρη για να προσθέσουν περισσότερο χώρο, αλλά αυτό πραγματικά δεν χρησιμοποιεί την ετικέτα

, αλλά τον χαρακτήρα, τον οποίο θα έχουμε σε ένα λεπτό.


Η ετικέτα
προορίζεται να βάλει μόνο ένα σπάσιμο γραμμής στη ροή του κειμένου. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στη σειρά για να δημιουργήσει μεγάλες σειρές κενών θέσεων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να ορίσετε το ύψος και το πλάτος του χώρου και αυτόματα το πλάτος της σελίδας.

Περιθώριο CSS και Padding

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε χώρο στα έγγραφα της ιστοσελίδας σας είναι να χρησιμοποιήσετε το περιθώριο και το padding των ιδιοτήτων του CSS. Αυτός είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε ακριβώς το χώρο που θέλετε ανάμεσα στα στοιχεία σας. Και μπορείτε να επηρεάσετε περισσότερο από τον κάθετο χώρο σε ένα έγγραφο.

Ο χώρος χωρίς σπάσιμο ()

Τέλος, υπάρχει ο μη σπασμένος χώρος . Αυτή η οντότητα χαρακτήρων λειτουργεί ακριβώς όπως ένας κανονικός χώρος κειμένου, εκτός από το ότι ο περιηγητής αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά.

Εάν τοποθετήσετε τέσσερα στη σειρά, το πρόγραμμα περιήγησης θα τοποθετήσει τέσσερα κενά στο κείμενο.

Σημειώστε ότι τα παλαιότερα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να μην αποδίδουν πολλαπλά μη διαστήματα.

Χρήση χώρων χωρίς σπάσιμο σε πίνακες

Οι πίνακες συχνά κλείνουν ή σπάνε αν δεν συμπεριλάβετε κάτι στο κελί για να το κρατήσετε ανοιχτό. Για παράδειγμα: Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη HTML για να δημιουργήσετε έναν πίνακα με υδρορροή 30 pixel:

Θα πρέπει να υπάρχει μικρός χώρος στα αριστερά του κειμένου. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα τα εμφανίσουν σωστά, αλλά πολλοί θα αγνοήσουν το αίτημα πλάτους πίνακα και θα βάλουν το κείμενο στο ίδιο επίπεδο με το αριστερό περιθώριο. Πολύ ενοχλητικό!

Για να μην σπάσει η στήλη του τραπεζιού, χρησιμοποιήστε ένα χώρο χωρίς σπάσιμο:

Θα πρέπει να υπάρχει μικρός χώρος στα αριστερά του κειμένου. Με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης θα εμφανιστεί σωστά.