Λαμβάνοντας μεγάλες εικόνες για ιστοσελίδες

01 του 06

Οι ιστοσελίδες έχουν περισσότερο από απλώς κείμενο - κάνουν τις εικόνες σας snap

Ένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης σχολιάζει περιεχόμενο για το ηλεκτρονικό κατάστημα του στο διαδίκτυο. (Luca Sage / Getty Images)

Σχεδόν κάθε δικτυακός τόπος έχει κάποιες φωτογραφίες σε αυτό και μια φωτογραφία μπορεί να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει τον ιστότοπό σας από τον πιο φανταστικό σχεδιασμό. Αλλά το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια. Αν έχετε κακή φωτογραφία ή εικόνα στον ιστότοπό σας, ειδικά εάν είναι το λογότυπο ή μια φωτογραφία προϊόντος, μπορείτε να καταστρέψετε την αξιοπιστία του ιστότοπού σας και να χάσετε πελάτες και πωλήσεις. Οι παρακάτω συμβουλές θα πρέπει να σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες σας λειτουργούν καλά για τον ιστότοπό σας .

02 του 06

Ποιο είναι το θέμα της φωτογραφίας σας;

(Uwe Krejci / Getty Images)

Οι άνθρωποι και τα ζώα είναι ένα δημοφιλές θέμα φωτογραφιών σε ιστοσελίδες. Και αν έχετε φωτογραφίες ανθρώπων ή ζώων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε για τα εξής:

03 του 06

Τα προϊόντα φωτογράφησης είναι λίγο διαφορετικά

(Peter Adams / Getty Images)

Εάν φωτογραφίζετε προϊόντα για τον ιστότοπό σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ξεχωρίζουν. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται στις φωτογραφίες για να κάνουν τις αποφάσεις αγοράς τους, οπότε έχοντας μια καλή φωτογραφία προϊόντος θα μπορούσε να κάνει την πώληση.

04 του 06

Τι είναι στο φόντο της φωτογραφίας σας;

Ένα προβληματικό υπόβαθρο. (Thomas Barwick / Getty Images)

Έτσι, εσείς έχετε μεγεθύνει το πρόσωπο του σκύλου σας ή έχετε πάρει ένα πλάνο του σώματός σας που παίζει στην άμμο, αλλά τι είναι στο παρασκήνιο; Εάν το φόντο έχει πάρα πολύ ακαταστασία ή θόρυβο, η φωτογραφία θα είναι δύσκολο να κοιτάξει κανείς. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ένα καλό υπόβαθρο από όπου στέκεστε, θα πρέπει να κινηθείτε ή να μετακινήσετε τα θέματα σας.

Να γνωρίζετε κάτι περισσότερο από απλή ακαταστασία. Το φόντο φαίνεται ακατάστατο; Υπάρχουν άλλα πράγματα στο πλαίσιο που εστιάζουν το θέμα σας; Και μην ξεχνάτε καθρέφτες, αν δεν θέλετε να είστε στην φωτογραφία μόνοι σας.

Να φωτογραφίζετε πάντα τα προϊόντα σε λευκό φόντο. Αυτό κάνει το προϊόν να ξεχωρίζει και καθιστά τις σκιές πιο αποτελεσματικές. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έγχρωμο φόντο, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα συμπαγές χρώμα. Όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε ένα συμπαγές έγχρωμο φόντο στην εικόνα του προϊόντος σας, χρησιμοποιήστε λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για να χαλαρώσετε λίγο το φόντο. Αυτό θα κάνει το προϊόν σας να ξεχωρίζει περισσότερο ακόμη και με λιγότερο από το ιδανικό φόντο.

05 του 06

Μην ξεχνάτε τον φωτισμό

Ένα παράδειγμα κακού φωτισμού. (Ηρώ Εικόνες / Getty Images)

Συχνά, αυτό που κάνει μια επαγγελματική φωτογραφία ξεχωρίζει από έναν αρχάριο είναι ο φωτισμός. Να είστε ενήμεροι για το πού είναι ο ήλιος αν γυρίζετε σε εξωτερικούς χώρους. Δεν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες με τα θέματά σας κατευθείαν απέναντι στον ήλιο. Ναι, θα είναι καλά φωτισμένοι, αλλά σχεδόν σίγουρα θα φαίνονται και δεν φαίνονται καλά. Το διάχυτο φως είναι το καλύτερο για τα περισσότερα πλάσματα ζώων και ανθρώπων, επειδή τα θέματα δεν καλούνται σε σκληρή ανακούφιση και οι σκιές σβήνουν.

Η συμπλήρωση αναλαμπών είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο. Με ένα φλας πλήρωσης, μπορείτε να φωτογραφίσετε τα θέματα με την πηγή φωτός πίσω από αυτά και τα πρόσωπά τους δεν θα βρίσκονται στη σκιά. Και στις ημέρες που το ηλιακό φως φιλτράρεται από σύννεφα, ένα φλας πλήρωσης μπορεί να επισημάνει πράγματα που θα χάσει το πιο σιωπηλό ηλιακό φως.

Οι λήψεις προϊόντων πρέπει να έχουν καλό φωτισμό. Εάν θέλετε το αποτέλεσμα των σκιών στην εικόνα σας, χρησιμοποιώντας μια ισχυρή πηγή φωτός για το θέμα σας, θα σας βοηθήσει να τα αναπτύξετε. Είναι πάντα δυνατό να τα προσθέσετε αργότερα με το Photoshop, αλλά αυτό μπορεί να φαίνεται αφύσικο αν δεν είστε πολύ προσεκτικοί. Εκτός αυτού, η λιγότερη μετα-επεξεργασία που πρέπει να κάνετε καλύτερα - αν και μόνο επειδή είναι λιγότερη δουλειά.

06 του 06

Νομικές λεπτομέρειες

Σταθμό του μετρό Marienplatz στο Μόναχο. (DieterMeyrl / Getty Images)

Οι φωτογραφίες ατόμων με αναγνωρίσιμα πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πάντα απελευθέρωση μοντέλου . Η συντακτική χρήση της φωτογραφίας ενός ατόμου είναι συνήθως εντάξει, αλλά η λήψη ενός μοντέλου σας προστατεύει από νομικές υποχρεώσεις.

Στις περισσότερες χώρες, είναι καλό να τραβήξετε φωτογραφίες αρχιτεκτονικής χωρίς άδεια αν βρίσκεστε σε γη προσβάσιμη στο κοινό όταν τραβήξετε τη φωτογραφία. Βεβαιωθείτε όμως ότι γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών του κτιρίου πριν δημοσιεύσετε τη φωτογραφία.