Πώς να δημιουργήσετε μια σύνδεση αλληλογραφίας για έναν ιστότοπο

Κάθε ιστοσελίδα έχει "νίκη". Αυτή είναι η ενέργεια που η εταιρεία ή το άτομο που κατέχει τον ιστότοπο θα θέλαμε να κάνουν οι επισκέπτες μόλις βρεθούν σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι περισσότεροι ιστότοποι μπορούν να έχουν διαφορετικές πιθανές "νίκες". Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος μπορεί να σας επιτρέψει να εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να εγγραφείτε σε μια εκδήλωση ή να κατεβάσετε μια λευκή ετικέτα. Όλα αυτά είναι νόμιμες νίκες για έναν ιστότοπο. Μια «νίκη» που περιλαμβάνουν πολλοί ιστότοποι, ειδικά για εταιρείες που προσφέρουν κάποιο είδος επαγγελματικής εξυπηρέτησης (δικηγόροι, λογιστές, συμβούλους κλπ.) Είναι όταν ένας επισκέπτης επικοινωνεί με την εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες ή για να προγραμματίσει μια συνάντηση.

Αυτή η προβολή μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Κάνοντας μια τηλεφωνική κλήση είναι προφανώς ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με μια εταιρεία, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για ιστοσελίδες και ψηφιακό χώρο, ας σκεφτούμε τους τρόπους σύνδεσης που είναι καθαρά ηλεκτρονικοί. Όταν εξετάζετε αυτό το σενάριο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πιθανότατα θα είναι ο πλέον προφανής τρόπος για να γίνει αυτή η σύνδεση και ένας τρόπος που μπορείτε να συνδεθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους επισκέπτες του ιστότοπου είναι να συμπεριλάβετε αυτό που είναι γνωστό ως σύνδεσμος "mailto" στον ιστότοπό σας.

Οι σύνδεσμοι αλληλογραφίας είναι σύνδεσμοι σε ιστοσελίδες που οδηγούν σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί σε μια διεύθυνση URL ιστοσελίδας (είτε κάπου αλλού στον ιστότοπό σας είτε έξω από τον ιστό σε άλλο ιστότοπο) ή σε άλλο πόρο όπως μια εικόνα , ένα βίντεο ή ένα έγγραφο. Όταν ένας επισκέπτης ιστότοπου κάνει κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους mailto, ανοίγει ο προεπιλεγμένος υπολογιστής-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή του και μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καθορίζεται στη σύνδεση mailto. Για πολλούς χρήστες με Windows, αυτοί οι σύνδεσμοι θα ανοίξουν το Outlook και θα έχουν όλα τα έτοιμα μηνύματα με βάση τα κριτήρια που έχετε προσθέσει στον σύνδεσμο "mailto" (περισσότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Αυτοί οι σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παράσχετε μια επαφή στον ιστότοπό σας, αλλά έρχονται με κάποιες προκλήσεις (τις οποίες θα καλύψουμε επίσης σύντομα).

Δημιουργία συνδέσμου αλληλογραφίας

Για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας που ανοίγει ένα παράθυρο email, απλά χρησιμοποιήστε έναν σύνδεσμο mailto. Για παράδειγμα:

mailto:webdesign@example.com "> Στείλτε μου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν θέλετε να στείλετε email σε περισσότερες από μία διευθύνσεις, απλώς διαχωρίζετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κόμμα. Για παράδειγμα:

Εκτός από τη διεύθυνση που θα πρέπει να λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη σύνδεσή σας αλληλογραφίας με cc, bcc και θέμα. Αντιμετωπίστε αυτά τα στοιχεία σαν να ήταν επιχειρήματα σε μια διεύθυνση URL . Πρώτον, βάζετε το "στο"
διεύθυνση όπως παραπάνω. Ακολουθήστε αυτό με ερωτηματικό (?) Και στη συνέχεια τα εξής:

Αν θέλετε πολλαπλά στοιχεία, διαχωρίστε το καθένα με ένα σήμα ampersand (&). Για παράδειγμα (γράψτε όλα αυτά σε μια γραμμή και αφαιρέστε τους χαρακτήρες »):


bcc=gethelp@aboutguide.com »
& subject = testing ">

Το μειονέκτημα των συνδέσμων αλληλογραφίας

Όπως είναι εύκολο να προστεθούν αυτοί οι σύνδεσμοι και όσο χρήσιμος είναι και για πολλούς χρήστες, υπάρχουν και μειονεκτήματα αυτής της προσέγγισης. Η χρήση των συνδέσμων mailto μπορεί να οδηγήσει σε αποστολή μηνυμάτων spam στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καθορίζονται στους συνδέσμους αυτούς. Υπάρχουν πολλά προγράμματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που ανιχνεύουν ιστότοπους που συλλέγουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για χρήση στις εκστρατείες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή ίσως να πουλήσουν σε άλλους που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αυτόν τον τρόπο Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους οι spammers λαμβάνουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν για τα σχέδιά τους!

Έχει χρησιμοποιηθεί από spammers για χρόνια και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σταματήσουν αυτή την πρακτική δεδομένου ότι αυτές οι crawls παράγουν πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Ακόμα κι αν δεν έχετε πολλά spam ή έχετε ένα καλό φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να προσπαθήσετε να αποκλείσετε αυτό το είδος ανεπιθύμητης και ανεπιθύμητης επικοινωνίας, ενδέχεται να λάβετε ακόμα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτά που μπορείτε να χειριστείτε. Έχω μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους που παίρνουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας την ημέρα! Για να αποφύγετε να συμβεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα ιστού στον ιστότοπό σας αντί για ένα σύνδεσμο mailto.

Χρησιμοποιώντας έντυπα

Εάν ανησυχείτε για να πάρετε ένα δυσβάσταχτο ποσό spam από τον ιστότοπό σας, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα ιστού στη θέση ενός συνδέσμου mailto. Αυτές οι φόρμες μπορούν επίσης να σας δώσουν τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερα με αυτές τις επικοινωνίες, αφού μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένες ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπεται ένας σύνδεσμος mailto.

Με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, ίσως μπορείτε να ταξινομήσετε καλύτερα τις υποβολές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα με πιο ενημερωμένο τρόπο.

Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να θέσει περισσότερες ερωτήσεις, η χρήση μιας φόρμας έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν (πάντα) εκτυπώνει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστοσελίδα για spammers για τη συγκομιδή.

Γράφτηκε από την Jennifer Kyrin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard.