Πώς να επιλέξετε οικογένειες γραμματοσειρών για την ιστοσελίδα σας

Πώς να αποφασίσετε ποια οικογένεια γραμματοσειρών θα χρησιμοποιήσει

Κοιτάξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε απευθείας σύνδεση σήμερα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του ιστότοπου ή τη βιομηχανία για την οποία είναι, και θα δείτε ότι ένα πράγμα που όλοι μοιράζονται κοινό είναι το περιεχόμενο κειμένου.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να επηρεάσετε το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας είναι με τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιείτε για το περιεχόμενο κειμένου σε αυτόν τον ιστότοπο. Δυστυχώς, πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων που είναι νωρίς στην καριέρα τους τρελαίνονται κάνοντας χρήση πάρα πολλών γραμματοσειρών σε κάθε σελίδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια muddied εμπειρία που φαίνεται να στερείται συνοχής σχεδιασμού. Σε άλλες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές προσπαθούν να πειραματιστούν με γραμματοσειρές που είναι σχεδόν δυσανάγνωστες, χρησιμοποιώντας μόνο επειδή είναι "δροσερές" ή διαφορετικές. Μπορεί να είναι πράγματι δροσερές γραμματοσειρές που ψάχνουν, αλλά αν το κείμενο που πρόκειται να μεταφέρουν δεν μπορεί να διαβαστεί, τότε η "δροσιά" αυτής της γραμματοσειράς θα φθαρεί όταν κανείς δεν διαβάσει εκείνο τον ιστότοπο και αντίθετα αφήνει για έναν ιστότοπο που μπορούν να επεξεργαστούν!

Αυτό το άρθρο θα εξετάσει μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς επιλέγετε μια οικογένεια γραμματοσειρών για το επόμενο έργο ιστοτόπου σας.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΟΥΜΒΟΥ

  1. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερες από 3-4 γραμματοσειρές σε οποιαδήποτε σελίδα. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό αρχίζει να αισθάνεται ερασιτεχνικό - και ακόμη και 4 γραμματοσειρές μπορεί να είναι πάρα πολλές σε ορισμένες περιπτώσεις!
  2. Μην αλλάζετε τη γραμματοσειρά στην μεσαία πρόταση εκτός αν έχετε έναν πολύ καλό λόγο (Σημείωση - δεν έχω ποτέ, σε όλα μου τα χρόνια ως web designer, βρήκα έναν καλό λόγο να το κάνω αυτό)
  3. Χρησιμοποιήστε γραμματοσειρές sans serif ή γραμματοσειρές serif για κείμενο κορμού για να κάνετε ευκολότερη την ανάγνωση αυτών των μπλοκ περιεχομένου.
  4. Χρησιμοποιήστε μονοφωνικές γραμματοσειρές για κείμενο γραφομηχανής και μπλοκ κώδικα για να ορίσετε αυτόν τον κώδικα εκτός από τη σελίδα.
  5. Χρησιμοποιήστε γραμματοσειρές δέσμης ενεργειών και φαντασίας για τόνους ή μεγάλους τίτλους με πολύ λίγες λέξεις.

Θυμηθείτε ότι αυτά είναι όλες οι προτάσεις, όχι σκληροί και γρήγοροι κανόνες. Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, τότε θα πρέπει να το κάνετε με πρόθεση, όχι τυχαία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ SANS SERIF ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ

Οι γραμματοσειρές Sans serif είναι εκείνες οι γραμματοσειρές που δεν έχουν " serifs " - η μικρή προστιθέμενη επεξεργασία σχεδιασμού στα άκρα των γραμμάτων.

Εάν έχετε πάρει οποιαδήποτε μαθήματα σχεδίασης εκτύπωσης, ίσως έχετε πει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές serif μόνο για τίτλους μόνο. Αυτό δεν ισχύει για τον Ιστό. Οι ιστοσελίδες προορίζονται να προβληθούν από προγράμματα περιήγησης ιστού σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι οθόνες της ημέρας είναι αρκετά καλές για να εμφανίζουν σαφώς τις γραμματοσειρές serif και sans-serif. Ορισμένες γραμματοσειρές serif μπορεί να γίνει λίγο δύσκολο να διαβάσετε σε μικρότερα μεγέθη, ειδικά σε παλαιότερες οθόνες, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε πάντα το κοινό σας και να βεβαιώνεστε ότι μπορούν να διαβάσουν τις γραμματοσειρές serif πριν λάβετε την απόφαση να τις χρησιμοποιήσετε για το σώμα σας. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότερες γραμματοσειρές serif σήμερα σχεδιάζονται για ψηφιακή κατανάλωση και θα δουλέψουν ωραία ως αντίγραφο σώματος εφ 'όσον έχουν τεθεί σε λογικό μέγεθος γραμματοσειράς.

Μερικά παραδείγματα γραμματοσειρών sans-serif είναι:

Trivia: Η Verdana είναι μια οικογένεια γραμματοσειρών που εφευρέθηκε για χρήση στο διαδίκτυο.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ SERIF ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ενώ οι γραμματοσειρές serif μπορούν να συμπεριληφθούν για να διαβάσουν online για παλιότερες οθόνες, είναι τέλειες για εκτύπωση και καλές για τίτλους στην ιστοσελίδα. Αν έχετε εκτυπώσεις φιλικές προς το περιβάλλον του ιστότοπού σας, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές serif. Οι σερφάφες, σε έντυπη μορφή, διευκολύνουν την ανάγνωση, καθώς επιτρέπουν στους ανθρώπους να διαχωρίζουν καλύτερα τα γράμματα. Και επειδή η εκτύπωση έχει υψηλότερη ανάλυση, μπορεί να δει πιο καθαρά και δεν φαίνεται να θολώνει μαζί.

Βέλτιστη πρακτική: Εξετάστε τη χρήση γραμματοσειρών serif για τις σελίδες φιλικές προς την εκτύπωση.

Μερικά παραδείγματα γραμματοσειρών serif είναι:

Τα MONOSPACE FONTS λαμβάνουν ισόποσο χώρο για κάθε γράμμα

Ακόμα και αν ο ιστότοπός σας δεν αφορά τον υπολογισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονοσκήνωση για να δώσετε οδηγίες, να δώσετε παραδείγματα ή να υποδηλώσετε κείμενο που έχει δακτυλογραφηθεί. Τα γράμματα μονοστοιχείου έχουν το ίδιο πλάτος για κάθε χαρακτήρα, οπότε αναλαμβάνουν πάντα το ίδιο διάστημα στη σελίδα.

Γραφομηχανές που χρησιμοποιούνται συνήθως γραμματοσειρές μονοψία και τη χρήση τους στην ιστοσελίδα σας μπορεί να σας δώσει την αίσθηση αυτού του δακτυλογραφημένου περιεχομένου.

Μερικά παραδείγματα μονοστικιστικών γραμματοσειρών είναι:

Βέλτιστη πρακτική: Οι γραμματοσειρές Monospace λειτουργούν καλά για δείγματα κώδικα.

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΦΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Οι γραμματοσειρές φαντασμάτων και σεναρίων δεν είναι τόσο ευρέως διαδεδομένες στους υπολογιστές και γενικά μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστούν σε μεγάλα κομμάτια. Ενώ μπορεί να σας αρέσει το αποτέλεσμα ενός ημερολογίου ή άλλου προσωπικού αρχείου που μπορεί να δώσει μια γραμματοσειρά, οι αναγνώστες σας μπορεί να έχουν πρόβλημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ακροατήριό σας περιλαμβάνει μη μητρική γλώσσα ομιλητές. Επίσης, οι φανταστικές και γραμμικές γραμματοσειρές δεν περιλαμβάνουν πάντα χαρακτήρες προφοράς ή άλλους ειδικούς χαρακτήρες που περιορίζουν το κείμενό σας στα Αγγλικά.

Χρησιμοποιήστε φανταστικές και κείμενα γραμματοσειρές σε εικόνες και ως τίτλους ή κλήσεις. Κρατήστε τους σύντομες και να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε γραμματοσειρά που θα επιλέξετε δεν θα είναι πιθανώς σε μια πλειοψηφία των υπολογιστών των αναγνωστών σας, έτσι θα πρέπει να τα παραδώσετε χρησιμοποιώντας τις γραμματοσειρές web .

Μερικά παραδείγματα γραμματοσειρών φαντασίας είναι:

Trivia: Impact είναι η οικογένεια γραμματοσειρών που είναι πιθανότερο να είναι σε Mac, Windows και Unix.

Μερικά παραδείγματα γραμματοσειρών δέσμης ενεργειών είναι:

Trivia: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γραμματοσειρές που είναι πιο δύσκολο να διαβαστούν μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να διατηρήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 9/8/17