Μια αναθεώρηση του πρωτοτύπου ως εξατομικευμένης αρχικής σελίδας

Το Scoop για το πρωτόγονο και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε

Χρειάζεστε μια νέα αρχική σελίδα για να κοιτάξετε μόλις κάνετε κλικ για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα προγράμματος περιήγησης στο Web; Το Protopage μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Τι είναι ο πρωτοπαθής;

Το Protopage είναι μια εξατομικευμένη αρχική σελίδα που μπορείτε να προσαρμόσετε με τις πληροφορίες που θέλετε να δείτε χρησιμοποιώντας widgets. Είναι πολύ παρόμοιο με κάποιες από τις εναλλακτικές λύσεις iGoogle που εξακολουθούν να υπάρχουν γύρω από σήμερα , πολύ καιρό μετά την τοποθέτηση του iGoogle.

Η εξατομικευμένη αρχική σελίδα είναι μια παλαιότερη τάση που έγινε δημοφιλής όταν το Web 2.0 ήταν ακόμα σχετικά καινούριο, αλλά το Protopage ενημερώθηκε όλα αυτά τα χρόνια για να συμβαδίσει με τις τάσεις σχεδίασης και την περιήγηση στο κινητό. Στην πραγματικότητα, έχει μια επέκταση του Chrome και είναι ακόμη βελτιστοποιημένη για χρήση σε smartphones και tablet.

Οι χρήστες που δημιουργούν έναν δωρεάν λογαριασμό μπορούν να προσαρμόσουν τις σελίδες τους και να τις κρατήσουν δημόσιες ή να τις ορίσουν ιδιωτικές. Εκτός από όλες τις τροφοδοσίες RSS που μπορείτε να εγγραφείτε με αυτό, μπορείτε επίσης να συλλέξετε σελιδοδείκτες από τον ιστό, να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων, να δημιουργήσετε κολλώδεις σημειώσεις και πολλά άλλα.

Συνιστάται: Το igHome είναι η καλύτερη αντικατάσταση του iGoogle

Οι επαγγελματίες

Το Protopage υλοποιεί μια πολύ ομαλή διασύνδεση drag-and-drop που λειτουργεί περισσότερο σαν την επιφάνεια εργασίας σας από την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες καρτέλες για να διατηρήσετε την κύρια καρτέλα σας απαλλαγμένη από ακαταστασία.

Οι ενότητες για τροφοδοσίες RSS είναι ιδιαίτερα ωραίες, αφού μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλές μορφές για την εμφάνιση των άρθρων και μπορείτε ακόμη και να αναμίξετε σε πολλαπλές τροφοδοσίες σε μία ενότητα. Αυτό καθιστά έναν πολύ ισχυρό αναγνώστη RSS .

Συνιστάται: Top 10 δωρεάν εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων

Η δυνατότητα προβολής μιας ιστοσελίδας σε μια ενότητα είναι ένα άλλο φωτεινό σημείο. Όσο μικρότερο είναι το γραφικό στοιχείο, τόσο πιο σύντομη θα είναι το site στο widget, αλλά μπορείτε να κάνετε κλικ και να κρατήσετε πατημένα τις κάτω γωνίες κάθε γραφικού στοιχείου για να σύρετε και να αλλάξετε το μέγεθος τους, κάτι που είναι πολύ βολικό.

Η γραμμή αναζήτησης είναι επίσης πολυλειτουργική, επιτρέποντάς σας να αναζητήσετε όλα τα είδη διαφορετικών τοποθεσιών και μηχανών αναζήτησης, ανάλογα με το ποιο κουμπί θα αποφασίσετε να κάνετε κλικ. Αναζήτηση στο Google, το Amazon, τη Βικιπαίδεια, τους Χάρτες Google, το YouTube, το Twitter, το eBay, το Bing, το Google Finance, το IMDB, το Yahoo, το Wolfram Alpha, το ESPN, το Dictionary.com και άλλα.

Το τελευταίο μεγάλο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι η δυνατότητα του Protopage να ταιριάζει απρόσκοπτα με τα podcasts και τα vidcasts. Ο έλεγχος έντασης ήχου που εμφανίζεται αυτόματα στην επάνω δεξιά γωνία είναι επίσης ένα ωραίο άγγιγμα.

Συνιστάται: 7 Πολύ διαφορετικοί τρόποι για να αποκτήσετε τις ειδήσεις online

Τα μειονεκτήματα

Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα για το Protopage είναι ότι δεν έχει πραγματικά widgets για κοινωνικά μέσα, εκτός από ένα για το Twitter feed σας. Δεν υπάρχει τίποτα για το Facebook, το LinkedIn, το YouTube ή οτιδήποτε άλλο.

Η προσπάθεια προσθήκης της διεύθυνσης URL του ιστότοπου για ένα κοινωνικό δίκτυο ως γραφικό στοιχείο ιστοσελίδας δεν λειτουργεί, κάτι που είναι ατυχές. Εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό που λείπει, το Protopage είναι μια αρκετά συμπαγής εξατομικευμένη αρχική σελίδα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον πρωτοπαθή

Το Protopage είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους μόλις ξεκινούν με την πρώτη εξατομικευμένη αρχική σελίδα τους και εκείνους που έχουν μεγάλη εμπειρία μαζί τους. Οι χρήστες μακράς αρχικής σελίδας θα απολαμβάνουν τον μεγαλύτερο έλεγχο της εμφάνισης, της ενοποίησης με podcasts και της ευελιξίας των ενοτήτων RSS.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Μια αναθεώρηση του Digg Reader

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau