Κατανοήστε τα ανοιχτά εναντίον των κλειστών πίσω ακουστικών και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει ο καθένας τον ήχο

Αν και ως επί το πλείστον παρόμοια στη φύση, τα ακουστικά μπορούν να βρεθούν σε μια ποικιλία σχημάτων, στυλ και επίπεδα άνεσης (ανάλογα με το βάρος, τα υλικά και το σχέδιο). Τα πιο σύγχρονα πακέτα διαθέτουν επίσης ένα πλήθος χαρακτηριστικών, όπως βελτιωμένο ασύρματο εύρος (π.χ. Master & Dynamic MW50 ακουστικά στο αυτί, Ultimate Ears UE Roll 2 ), hands-free τηλεφωνικές κλήσεις, ενεργή τεχνολογία ακύρωσης θορύβου , Bluetooth με aptX υποστήριξη και πολλά άλλα.

Αλλά δεν έχει σημασία τι είδους ηλεκτρονικό υλικό βρίσκεται μέσα σε ένα ζευγάρι ακουστικών, υπάρχει μια πτυχή που (αναμφισβήτητα) επηρεάζει την ηχητική υπογραφή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τα ακουστικά μπορούν να είναι «ανοικτά» ή «κλειστά», τα οποία μερικές φορές αναφέρονται ως «ανοιχτά» ή «κλειστά». Αν και λιγότερο συνηθισμένα, υπάρχουν ακουστικά που επιχειρούν να συγχωνεύσουν το καλύτερο και των δύο κόσμων με το να είναι "ημι-ανοικτά".

Για τους περισσότερους χρήστες, η ανοικτή / κλειστή κατάσταση των ακουστικών δεν θα πρέπει να έχει σημασία αν η εμπειρία ήχου είναι ευχάριστη. μπορείτε να βρείτε φανταστικά ηχητικά ακουστικά του κάθε τύπου και να παραμείνετε πάντα ευχαριστημένοι! Ωστόσο, τα ανοιχτά και τα κλειστά ακουστικά προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα. Ανάλογα με το περιβάλλον ακρόασης ή / και το είδος της μουσικής που αναπαράγεται, ένα άτομο μπορεί να προτιμά έναν τύπο από τον άλλο. Ακριβώς όπως μπορούμε να διαθέτουμε σύνολα ρούχων για διαφορετικές περιστάσεις (π.χ. καλοκαίρι έναντι χειμωνιάτικης φθοράς), δεν είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα ζευγάρι ακουστικά! Εδώ πρέπει να ξέρετε για τα δύο.

01 από 02

Κλειστά πίσω ακουστικά

Το κύριο και δυναμικό ασύρματο Bluetooth MW60 είναι σχεδιασμένο ως κλειστό πίσω ακουστικό. Master & Dynamic

Τα περισσότερα από τα ακουστικά που θα συναντούσαν κανονικά σε απευθείας σύνδεση ή σε καταστήματα λιανικής πώλησης είναι κλειστά πίσω είδος. Αν και τα ανοιχτά ακουστικά έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, δεν υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμα μοντέλα (κατά σύγκριση). Συνήθως, μπορείτε να προσδιορίσετε οπτικά κλειστά πίσω ακουστικά από τον τρόπο σχεδιασμού των φλιτζανιών αυτιών (π.χ. ελλείψεις αεραγωγών / οπών ή διαφανών πλεγμάτων). Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, ο καλύτερος τρόπος να πω (εκτός από τον έλεγχο των προδιαγραφών και των χαρακτηριστικών του προϊόντος) είναι να τοποθετήσετε τα ακουστικά και να τα ακούσετε.

Τα κλειστά πίσω ακουστικά προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή πιθανότητα απομόνωσης. Αυτό σημαίνει ότι μόλις τα μαξιλάρια ακουστικών δημιουργήσουν μια πλήρη σφράγιση πάνω ή γύρω από τα αυτιά, δεν πρέπει να υπάρχει ροή αέρα μέσα ή έξω. Με τα κλειστά πίσω ακουστικά, το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού θορύβου - το ποσό που φτάνει στα αυτιά εξαρτάται πραγματικά από την ποιότητα και την πυκνότητα των κυπέλλων και των μαξιλαριών των μαξιλαριών - θα πρέπει να είναι βρεγμένο ή τεντωμένο. Αυτό είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον ακρόασης για να απολαμβάνουν μουσική σε πολυάσχολους χώρους, όπως αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, στάσεις λεωφορείων, σιδηροδρομικούς σταθμούς κλπ. Με την ελαχιστοποίηση των εξωτερικών ήχων διευκολύνεται η ανάληψη των μικρότερων ή πιο ήσυχων ηχητικών λεπτομέρειες στα μουσικά κομμάτια, ειδικά σε χαμηλότερα (δηλαδή ασφαλέστερα) επίπεδα έντασης .

Όχι μόνο τα κλειστά πίσω ακουστικά εμποδίζουν τον εξωτερικό θόρυβο από την είσοδο, αλλά επίσης εμποδίζουν τη μουσική σας να διαρρεύσει. Αυτό είναι ιδανικό όταν θέλετε να ακούτε χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας, όπως σε βιβλιοθήκη, λεωφορείο / αυτοκίνητο / αεροπλάνο ή στο ίδιο δωμάτιο με άλλους που παρακολουθούν τηλεόραση ή ανάγνωση. Τα κλειστά πίσω ακουστικά προσφέρουν επίσης κάποια προσωπική προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς κανείς δεν θα γνωρίζει τι ακούτε ή πόσο δυνατά έχετε την ένταση του ήχου, ακόμα και αν κάθεται δίπλα σας!

Ένα άλλο πλεονέκτημα των κλειστών πίσω ακουστικών είναι η ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων. Η φύση του κλειστού χώρου ενεργεί σαν ένα στερεοφωνικό ηχείο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα πιο έντονο και / ή πρησμένο μπάσο. Μπορείτε να σκεφτείτε τα κλειστά πίσω ακουστικά όπως το να έχετε όλα τα παράθυρα του οχήματος τυλιγμένα ενώ οδηγείτε κάτω από το δρόμο, όπου υπάρχει όλο τον ήχο και την πίεση. Μερικοί κατασκευαστές αξιοποιούν αυτή την πτυχή κατά το σχεδιασμό ακουστικών για την ανάπτυξη ήχων υπογραφής ή / και την ενίσχυση συγκεκριμένων περιοχών συχνότητας.

Αλλά υπάρχουν συμβιβασμοί για τη χρήση κλειστών πίσω ακουστικών. Τα ηχητικά κύματα (και οι ενέργειές τους) που περικλείονται στους μικρούς χώρους δεν έχουν πουθενά να πάνε, επηρεάζοντας έτσι τον τρόπο ακρόασης της μουσικής - τουλάχιστον σε σύγκριση με την εμπειρία των ανοικτών ακουστικών. Η μουσική μπορεί να φαίνεται κάπως «χρωματισμένη» με κλειστά πίσω ακουστικά, καθώς τα ηχητικά κύματα καταλήγουν να αντανακλούν τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των φλιτζανιών αυτιών (πολλοί κατασκευαστές προσπαθούν να το ελαχιστοποιήσουν με αντιαντιδραστικά υλικά). Αυτές οι μικρές μικρές αντανακλάσεις μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ενάντια στη γενική καθαρότητα / ακρίβεια.

Το ηχητικό στάδιο - το αντιληπτό βάθος και το πλάτος της ηχητικής απόδοσης - των κλειστών πίσω ακουστικών τείνει να φαίνεται μικρότερο, λιγότερο ευκίνητο και / ή περισσότερο κρυπτογραφημένο σε σχέση με αυτό των ανοιχτών ακουστικών. Η μουσική που ακούτε μπορεί επίσης να αισθάνεται σαν να έρχεται από "μέσα στο κεφάλι σας", αντί να ρέει πέρα ​​από τα αυτιά. Αυτή η επίδραση μπορεί να κυμαίνεται από λεπτή έως πιο έντονη, ανάλογα με τα ίδια τα ακουστικά.

Φυσικά, τα κλειστά πίσω ακουστικά καταλήγουν να παγιδεύουν περισσότερη θερμότητα και υγρασία εξαιτίας της έλλειψης ροής αέρα. Σίγουρα, έχοντας τα ακουστικά διπλά ως ακουστικά είναι ένα εύκολο επίδομα κατά τους μήνες με κρύο καιρό. Αλλά αν μισείτε το ζεστό-κλειστοφοβικό συναίσθημα γύρω από τα αυτιά σας, μπορεί να βρεθείτε με κλειστά πίσω ακουστικά λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια θερμότερων περιόδων του έτους. Ή, τουλάχιστον, αναμένετε να κάνετε συχνά διαλείμματα για να δροσιστείτε.

Πλεονεκτήματα των κλειστών πίσω ακουστικών:

Μειονεκτήματα των κλειστών πίσω ακουστικών:

02 του 02

Ανοίξτε τα πίσω ακουστικά

Το Audio-Technica ATH-AD900X έχει σχεδιαστεί ως ανοιχτά ακουστικά. Audio-Technica

Τα ανοικτά ακουστικά είναι πολύ λιγότερο συχνά συναντημένα στο τυπικό / τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Ωστόσο, όλα τα είδη των μοντέλων είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από διάφορους κατασκευαστές ήχου που προσφέρουν επιλογές τόσο κλειστών όσο και ανοιχτών ακουστικών, ως τμήμα των προϊόντων. Πολλά ανοιχτά ακουστικά μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα από τα εξαερωμένα / διάτρητα ή καλυμμένα με πλέγμα καλύμματα των ακουστικών, που παρουσιάζουν ένα είδος «βλέμματος» ποιότητας. Αλλά, όπως συμβαίνει και με τα κλειστά πίσω ακουστικά, ο καλύτερος τρόπος να είσαι απόλυτα σίγουρος είναι να τα δοκιμάσεις και να ακούσεις.

Τα ανοιχτά ακουστικά δεν προσφέρουν πολύ (αν υπάρχει) απομόνωση από το περιβάλλον, χάρη στον τρόπο με τον οποίο ο αέρας μπορεί να εισρεύσει και να βγει. Αφού τα μαξιλάρια αυτιών τοποθετηθούν άνετα πάνω / γύρω από τα αυτιά σας, θα μπορείτε να ακούτε όλους τους ήχους γύρω σας σαν κανονικό (αν και ελαφρώς μειωμένο, ανάλογα με το σχεδιασμό κάθε ακουστικού). Αυτό μπορεί να είναι ιδανικό για όσους θέλουν / πρέπει να έχουν αυτή την επίγνωση της κατάστασης ανά πάσα στιγμή. Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν μουσική ενώ τζόκινγκ / τρέξιμο μπορούν να παραμείνουν πιο ασφαλείς, καθώς μπορούν να ακούν την κυκλοφορία / προειδοποιήσεις των οχημάτων. Ή ίσως θέλετε να είστε προσβάσιμοι σε φίλους ή οικογένειες που καλούν την προσοχή σας.

Αλλά το σημαντικό πλεονέκτημα για τη χρήση ανοικτών πίσω ακουστικών είναι η παρουσίαση. Δεδομένου ότι ο χώρος κάτω από τα κύπελλα δεν είναι απολύτως περιορισμένος, τα ηχητικά κύματα και οι ενέργειές τους είναι ελεύθερα να ρέουν πέρα ​​από τα αυτιά και έξω. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε ένα soundstage που ακούγεται μεγαλύτερο, ευρύτερο / βαθύτερο και πιο ανοιχτό / ευάερο. Μπορείτε να σκεφτείτε την εμπειρία των ανοιχτών ακουστικών όπως ακούγοντας ένα σωστά τοποθετημένο σύνολο στερεοφωνικών ηχείων - η μουσική φαίνεται πιο εντυπωσιακή και περιβάλλει (όπως μια ζωντανή εκδήλωση) αντί να προέρχεται από το "στο κεφάλι σας".

Τα ανοιχτά ακουστικά τείνουν επίσης να είναι πιο κατάλληλα για την παροχή πιο φυσικής και ρεαλιστικής μουσικής. Δεδομένου ότι τα ηχητικά κύματα είναι σε θέση να ξεφύγουν, οι αντανακλάσεις των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των ακουστικών κυπέλλων ελαχιστοποιούνται σημαντικά - λιγότερη αντανάκλαση ισοδυναμεί με λιγότερους χρωματισμούς καθώς και βελτίωση της ακρίβειας / σαφήνειας. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ανοικτή φύση των φλιτζανιών αυτιών σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη πίεση αέρα για να δουλέψει. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι οδηγοί είναι σε θέση να ανταποκριθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στις αλλαγές των ηχητικών σημάτων, γεγονός που συμβάλλει επίσης στη διατήρηση μεγαλύτερης ακρίβειας / σαφήνειας.

Και αν μισείτε αυτό το ζεστό ιδρωμένο αίσθημα, τα ανοικτά πίσω ακουστικά δίνουν στα αυτιά σας χώρο για να αναπνεύσουν. Ο εξαεριζόμενος σχεδιασμός επιτρέπει τη διαφυγή της υπερβολικής θερμοκρασίας και της υγρασίας, καθιστώντας τα ακουστικά πολύ πιο άνετα να φορούν σε χρονικές περιόδους (χωρίς να χρειάζεται να κάνετε διαλείμματα). Ίσως λιγότερο ιδανικό κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού - όταν κάποιος μπορεί να εκτιμήσει τα αυτιά - τα ανοιχτά πίσω ακουστικά μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για καλοκαιρινούς μήνες. Τα ανοικτά ακουστικά μπορεί να είναι ελαφρύτερα, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται λιγότερα υλικά στην κατασκευή (αλλά αυτό δεν είναι πάντα εγγυημένο).

Όπως και με τα κλειστά πίσω ακουστικά, υπάρχουν συμβιβασμοί που έρχονται με τη χρήση ανοιχτών ακουστικών. Πρώτον και κύρια είναι η έλλειψη απομόνωσης και ιδιωτικότητας. Θα μπορείτε να ακούτε τους θορύβους του περιβάλλοντος που αναμιγνύονται με τη μουσική: τα αυτοκίνητα που περνούν, τις κοντινές συνομιλίες, τους ήχους της άγριας ζωής, τις συσκευές που λειτουργούν κλπ. Αυτό μπορεί να αποσπά την προσοχή ή / και να δυσκολεύει να ακούει τα πιο ήσυχα στοιχεία / , η οποία μπορεί να ενθαρρύνει μια μη ασφαλή αύξηση του όγκου για να αντισταθμίσει (να προσέξουμε να μην το φέρουμε σε επιβλαβή επίπεδα). Τα ανοιχτά ακουστικά δεν είναι πραγματικά ιδανικά για εκείνους τους χρόνους όταν θέλετε να είστε μόνοι σας με τη μουσική και τίποτα άλλο.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η έλλειψη προστασίας της ιδιωτικής ζωής μπορεί επίσης να διαταράξει άλλους κοντά. Επιτρέποντας στον αέρα να κινείται ελεύθερα μέσα και έξω, τα ανοικτά πίσω ακουστικά καθιστούν εύκολα γνωστό ποιος / τι ακούτε. Ως εκ τούτου, θα ήταν άδικο να χρησιμοποιείτε ανοιχτά ακουστικά πίσω στις βιβλιοθήκες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή γύρω από εκείνους που προσπαθούν να δουλέψουν, να διαβάσουν ή να μελετήσουν. Ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα έντασης (ανάλογα), οι άνθρωποι θα μπορούν να ακούν καθαρά τι παίζετε κάτω από αυτά τα κουτιά.

Εάν απολαμβάνετε το αίσθημα της πίεσης που συνοδεύει τα βαριά, χαμηλού κόστους beats, τα πίσω ανοικτά ακουστικά μπορεί να φαίνονται λίγο απογοητευτικά. Δεδομένου ότι ο αέρας δεν είναι περιορισμένος, τα ανοιχτά πίσω ακουστικά δεν μπορούν να αποδώσουν την ίδια ένταση χαμηλών συχνοτήτων όπως τα κλειστά αντίγραφα τους πίσω. Ενώ τα ανοιχτά πίσω ακουστικά μπορεί να παρουσιάζουν πιο αληθινή και φυσική μουσική, όλα καταλήγουν σε γούστο και προτιμήσεις - μερικοί από εμάς αγαπούν να ακούν αυτό το βαρύ μπάσο στα αυτιά μας.

Πλεονεκτήματα των ανοιχτών ακουστικών:

Μειονεκτήματα των ανοιχτών ακουστικών: