Πώς να αποφύγετε την απώλεια ακοής iPhone & iPod

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι το ίδιο πράγμα που μας οδηγεί για να πάρουμε ένα iPhone ή ένα iPod - μια αγάπη για τη μουσική - θα μπορούσε να αποτρέψει την ικανότητά μας να το απολαύσουμε. Ακούγοντας μουσική στο iPhone σας πάρα πολύ, ή πολύ δυνατά, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ακοής, σας στερεί από τη δυνατότητα να απολαμβάνετε μουσική.

Ακόμα κι αν οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται πάρα πολύ γι 'αυτό, η απώλεια ακοής του iPhone αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για πολλούς χρήστες συσκευών της Apple και άλλων smartphones.

Μια αυξανόμενη έρευνα δείχνει ότι το πώς ακούμε τα iPhones μας μπορεί να προκαλέσει βλάβη ακοής. Το iPod μπορεί να παράγει το πολύ 100-115 ντεσιμπέλ (το λογισμικό περιορίζει τα ευρωπαϊκά iPod σε 100 dB, τα αμερικανικά μοντέλα έχουν μετρηθεί υψηλότερα), το οποίο ισοδυναμεί με την παρακολούθηση ροκ συναυλία.

Χάρη στην έκθεση σε μουσική σε αυτόν τον τόμο, μερικές μελέτες έχουν ακόμη διαπιστώσει ότι μερικοί άνθρωποι στις ηλικίες των 20 ετών έχουν απώλεια ακοής πιο χαρακτηριστική των 50 ετών. Αυτό δεν είναι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα για το iPhone: οι χρήστες του Walkman είχαν το ίδιο πρόβλημα στη δεκαετία του '80. Σαφώς, η απώλεια ακοής είναι κάτι που πρέπει να πάρει σοβαρά.

Τι μπορεί λοιπόν ένας χρήστης του iPhone που απασχολεί την ακοή να βλάψει, αλλά ποιος δεν θέλει να εγκαταλείψει το iPhone;

7 Συμβουλές για την αποφυγή απώλειας ακοής iPhone

  1. Μην ακούτε τόσο δυνατά - Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι είναι ασφαλές να ακούτε τακτικά το iPod ή το iPhone σας σε περίπου 70 τοις εκατό του μέγιστου όγκου του. Η ακρόαση σε οτιδήποτε πιο δυνατά από αυτό σε μια εκτεταμένη περίοδο είναι επικίνδυνη. Ίσως είναι καλύτερα να ακούσετε σε χαμηλότερο όγκο.
  2. Χρήση ελέγχου έντασης ήχου - Σε απάντηση στις ανησυχίες των καταναλωτών, η Apple προσφέρει μια ρύθμιση ορίου όγκου για ορισμένα iPods και iPhones. Στο iPhone, μπορείτε να βρείτε αυτή την επιλογή στις Ρυθμίσεις -> Μουσική -> Όριο έντασης και, στη συνέχεια, μετακινήστε το ρυθμιστικό στο προτιμώμενο μέγιστο. Είναι επίσης δυνατό να περιορίσετε τον όγκο μεμονωμένων τραγουδιών, αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό, ειδικά αν έχετε χιλιάδες τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας.
  3. Περιορίστε την ακρόασή σας - Ο τόμος δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να συμβάλει στην απώλεια ακοής. Το χρονικό διάστημα που ακούτε είναι επίσης σημαντικό. Εάν ακούτε μια υψηλότερη ένταση, πρέπει να ακούσετε για μικρότερο χρόνο. Εκτός αυτού, το να δίνετε στα αυτιά σας την ευκαιρία να ξεκουραστούν μεταξύ των συνεδριών ακρόασης θα τους βοηθήσει.
  4. Χρησιμοποιήστε τον κανόνα 60/60 - Καθώς ο συνδυασμός της έντασης και της ακρόασης μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής, οι ερευνητές προτείνουν την εφαρμογή του κανόνα 60/60. Ο κανόνας προτείνει να ακούτε ένα iPhone για 60 λεπτά στο 60% του μέγιστου όγκου και στη συνέχεια να κάνετε ένα διάλειμμα. Τα αυτιά που έχουν ανάπαυση έχουν χρόνο να αναρρώσουν και είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν βλάβη.
  1. Μην χρησιμοποιείτε τα ακουστικά - Παρά την ένταξή τους σε όλα τα iPod και το iPhone, οι ερευνητές προειδοποιούν να μην χρησιμοποιούν τα ακουστικά της Apple (ή αυτά άλλων κατασκευαστών). Τα ακουστικά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν βλάβη στην ακοή από τα ακουστικά που κάθονται πάνω από το αυτί. Μπορούν επίσης να είναι μέχρι και 9 dB πιο δυνατά από τα ακουστικά πέρα ​​από το αυτί (όχι τόσο μεγάλη όταν πηγαίνετε από 40 έως 50 dB, αλλά πολύ πιο σοβαρή από 70 έως 80).
  2. Χρήση ακουστικών μείωσης ή ακύρωσης θορύβου - Ο θόρυβος γύρω μας μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο που ακούμε ένα iPod ή iPhone. Εάν υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από το ξενοδοχείο, είναι πιθανό ότι θα αυξήσουμε τον όγκο του iPhone, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες απώλειας ακοής. Για να μειώσετε ή να εξαλείψετε θόρυβο περιβάλλοντος, χρησιμοποιήστε ακουστικά ακύρωσης θορύβου . Είναι ακριβότερα, αλλά τα αυτιά σας θα σας ευχαριστήσουν. Για μερικές προτάσεις, ελέγξτε τα 8 καλύτερα ακουστικά ακύρωσης θορύβου .
  3. Never Max It Out - Αν και είναι εύκολο να βρείτε τον εαυτό σας να ακούτε το iPhone σας σε μέγιστο όγκο, προσπαθήστε να αποφύγετε αυτό με κάθε κόστος. Οι ερευνητές συμβουλεύουν ότι είναι ασφαλές να ακούτε το iPod ή το iPhone με μέγιστη ένταση για 5 λεπτά.