Πότε αποστέλλεται το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα spam;

Με το ποσό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται καθημερινά, το spam έχει αναλάβει τα inbox εκατομμυρίων χρηστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ασυνήθιστο να λάβετε αυτό που φαίνεται σαν 74 μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας πριν λάβετε ένα email που είναι πραγματικά νόμιμο και χρήσιμο.

Το spam υπήρξε από την αρχή του (internet) χρόνου - αλλά πότε ακριβώς ήταν το πρώτο εμπορικό email που πραγματικά στάλθηκε - και τι έκανε η διαφήμιση;

Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει μια συγκεκριμένη γνωστή ημερομηνία για τη γέννηση του ανεπιθύμητου μηνύματος - το πρώτο κομμάτι ανεπιθύμητου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη στις 3 Μαΐου 1978.

Αποστέλλεται σε άτομα που προέρχονται από έναν (στη συνέχεια τυπωμένο) κατάλογο των χρηστών του ARPANET (κυρίως σε πανεπιστήμια και εταιρείες). Το ARPANET ήταν το πρώτο σημαντικό δίκτυο υπολογιστών ευρείας περιοχής.

Τι έκανε το πρώτο διαφημιστικό μήνυμα spam;

Όταν η DEC (Digital Equipment Corporation) κυκλοφόρησε έναν νέο υπολογιστή και λειτουργικό σύστημα με υποστήριξη ARPANET - DECSYSTEM 2020 και TOPS-20 - ο έμπορος DEC αισθάνθηκε την είδηση ​​σχετικά με τους χρήστες και τους διαχειριστές του ARPANET.

Έψαξε διευθύνσεις, ενημέρωσε τον προϊστάμενό του για τυχόν παράπονα από το μαζικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το έδωσε σε περίπου 600 παραλήπτες. Αν και κάποιοι βρήκαν το μήνυμα αόριστα σχετικό με το κοινό, δεν ήταν εν γένει καλές - και το τελευταίο εμπορικό μαζικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πολλά ακόμα χρόνια.