Αναζητήστε τις ύποπτες διευθύνσεις IP στις μαύρες λίστες DNS

Επαληθεύστε και αναφέρετε τους ανεπιθύμητους και τους χάκερς

Μια μαύρη λίστα DNS (DNSBL) είναι μια βάση δεδομένων που περιέχει τις διευθύνσεις IP κακόβουλων κεντρικών υπολογιστών στο Internet. Αυτοί οι κεντρικοί υπολογιστές είναι συνήθως διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παράγουν μεγάλους όγκους ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam, δείτε παρακάτω) ή άλλους διακομιστές Internet που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις δικτύου. Ένα DNSBL παρακολουθεί τους διακομιστές ανά διεύθυνση IP, αλλά και εντός του συστήματος DNS (Domain Name System) .

Οι μαύρες λίστες DNS σάς βοηθούν να προσδιορίσετε εάν οι αποστολείς μηνυμάτων ενδέχεται να είναι spammers ή hackers. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ανεπιθύμητα μηνύματα και ύποπτες διευθύνσεις σε ένα DNSBL προς όφελος άλλων ατόμων στο Διαδίκτυο. Οι μεγαλύτερες μαύρες λίστες περιέχουν εκατομμύρια καταχωρήσεις.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες DNSBL που αναφέρονται παρακάτω, πληκτρολογήστε μια διεύθυνση IP στη φόρμα που παρέχουν για να την αναζητήσετε στη βάση δεδομένων. Εάν εξετάσετε την προέλευση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, μπορείτε να αποκτήσετε τη διεύθυνση IP από τις κεφαλίδες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (δείτε: Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP ενός αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου )

Τέλος, σημειώστε ότι ένα DNSBL περιέχει μόνο δημόσιες διευθύνσεις , όχι ιδιωτικές διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται σε τοπικά δίκτυα.

Τι είναι το Spam;

Ο όρος spam αναφέρεται σε ανεπιθύμητες εμπορικές διαφημίσεις που διανέμονται στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα έρχονται στους ανθρώπους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά το spam μπορεί επίσης να βρεθεί σε φόρουμ στο διαδίκτυο.

Το Spam καταναλώνει ένα τεράστιο εύρος ζώνης δικτύου στο Internet. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να καταναλώσει υπερβολικά μεγάλο μέρος του προσωπικού χρόνου των λαών αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Οι εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν βελτιωθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών για να κάνουν καλύτερη δουλειά ανίχνευσης και φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Ορισμένοι θεωρούν επίσης ότι η διαφήμιση στο Internet (όπως τα αναδυόμενα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης) είναι ανεπιθύμητη. Σε αντίθεση με το πραγματικό spam, όμως, αυτές οι μορφές διαφήμισης παρέχονται στους ανθρώπους στην πράξη επίσκεψης σε δικτυακούς τόπους και είναι απλά ένα "κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας" για να βοηθήσουν στην υποστήριξη των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτών.