Πώς να βρείτε ή να δημιουργήσετε έναν κατάλογο ενδιαφερόντων στο Facebook

Η λίστα ενδιαφέροντος Facebook επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν τις ροές ειδήσεων σύμφωνα με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, όπως ενημερώσεις κατάστασης, αναρτήσεις, εικόνες και ιστορίες από τους ανθρώπους και τις σελίδες που ένας χρήστης έχει προσθέσει σε μια λίστα.

Ένας χρήστης μπορεί να κάνει διαφορετικές λίστες για θέματα όπως "Αθλητισμός", "Συνταγές" ή "Μόδα". Οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν τα άτομα ανάλογα με το ενδιαφέρον ή τους τύπους των φίλων που γράφουν, όπως "Φίλοι που Post Cool Photos" "Newsie Friends", για παράδειγμα.

01 από 14

Παράδειγμα λίστας ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Αν ένας χρήστης δημιούργησε έναν κατάλογο ενδιαφέροντος "Αθλητισμός", θα μπορούσε να ακολουθήσει τις σελίδες για τις αγαπημένες του ομάδες, τους αθλητές και τις δημοσιεύσεις του. Πιο συγκεκριμένα, μια λίστα που ονομάζεται "Ομάδες NFL" θα μπορούσε να ακολουθήσει τις σελίδες όλων των ομάδων του NFL. Οι λίστες ενδιαφέροντος του Facebook διευκολύνουν τους ανθρώπους να παρακολουθούν άλλους χρήστες ή σελίδες που δημοσιεύουν παρόμοια θέματα ενδιαφέροντος.

02 από 14

Επιλογές για μια λίστα ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Οι χρήστες του Facebook έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν μια λίστα που έχει ήδη δημιουργηθεί ή να δημιουργήσουν μια δική τους λίστα. Έχετε υπόψη ότι οι χρήστες του Facebook μπορούν να δημιουργούν και να ακολουθούν λίστες ενδιαφέροντος, αλλά οι σελίδες Facebook δεν μπορούν να δημιουργήσουν και να ακολουθήσουν λίστες ενδιαφέροντος. Επομένως, αν διαχειρίζεστε μια σελίδα στο Facebook , για παράδειγμα, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα ενδιαφέροντος ως σελίδα. πρέπει να το δημιουργήσετε ως τον εαυτό σας.

Οι λίστες ενδιαφέροντος Facebook μπορεί να είναι ένα μίγμα ανθρώπων και σελίδων. Για παράδειγμα, εάν ήσασταν ένας ανεμιστήρας ποδοσφαίρου της Νέας Υόρκης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα που περιλαμβάνει τη σελίδα της ομάδας, καθώς και τα προφίλ Facebook των παικτών.

03 από 14

Πώς να ακολουθήσετε μια λίστα ενδιαφέροντος:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012
Όταν συνδεθείτε στο Facebook, στο κάτω μέρος του αριστερού, θα δείτε ένα κουμπί που λέει "Προσθήκη ενδιαφερόντων ..."

04 από 14

Αναζήτηση για λίστα ενδιαφέροντος στο Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Αφού κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε στη σελίδα "Ενδιαφέροντα", η οποία σας επιτρέπει να εγγραφείτε σε λίστες ενδιαφερομένων. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε απευθείας σε αυτή τη σελίδα μεταβαίνοντας στη διεύθυνση http://www.facebook.com/addlist/.

05 από 14

Εγγραφή σε λίστα ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012
Πληκτρολογήστε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει στο πλαίσιο αναζήτησης. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ακολουθήσετε όλες τις ομάδες του NFL, πληκτρολογήστε "NFL Teams" και πατήστε "Εγγραφή".

06 από 14

Πού βρίσκονται οι λίστες ενδιαφέροντος σας στο Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Η λίστα με την οποία έχετε εγγραφεί θα εμφανιστεί τώρα στην πλευρική γραμμή Ενδιαφέροντα στην κάτω αριστερή πλευρά της σελίδας σας στο Facebook .

07 από 14

Τι μια ροή λίστας ενδιαφέροντος στο Facebook μοιάζει με:

Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το νέο κουμπί ενδιαφέροντος, θα μεταφερθείτε στη συνέχεια σε μια οργανωμένη ειδησεογραφία, η οποία περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από κάθε σελίδα της λίστας σας.

08 από 14

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα ενδιαφέροντος στο Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Εάν αναζητήσετε μια λίστα στη σελίδα ενδιαφέροντος και δεν είναι ήδη δημιουργημένη, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας. Για παράδειγμα, εάν είστε fan του ποδοσφαίρου SEC, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κατάλογο ενδιαφερόντων που ακολουθεί τις αθλητικές σελίδες για κάθε σχολείο της SEC. Για να ξεκινήσετε, όταν βρίσκεστε στην ενότητα Λίστες Ενδιαφέροντος, http://www.facebook.com/addlist/, κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία λίστας".

09 από 14

Εύρεση φίλων ή σελίδων για προσθήκη σε λίστα ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Αναζήτηση φίλων ή σελίδων που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα σας. Αν θελήσατε να φτιάξετε μια λίστα για τη Νοτιοανατολική Διάσκεψη, θα αναζητούσατε τις αθλητικές σελίδες κάθε σχολείου στο SEC. Μόλις βρείτε τις σωστές σελίδες, επιλέξτε τις, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος στο εικονίδιο.

10 από 14

Διπλό Έλεγχος της λίστας ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Στο κάτω αριστερό τμήμα της οθόνης, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλεγμένο" για να δείτε ποιοι φίλοι ή σελίδες που έχετε επιλέξει να είναι μέρος της λίστας σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο".

11 από 14

Ονομασία της λίστας ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Επιλέξτε ένα όνομα για τη λίστα σας και δημιουργήστε ρυθμίσεις απορρήτου, καθορίζοντας ποιος μπορεί να δει τη λίστα σας. Αφού τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".

12 από 14

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα ενδιαφέροντος Facebook:

Μόλις ολοκληρώσετε όλα τα βήματα κατά τη δημιουργία της λίστας ενδιαφέροντος Facebook, η λίστα θα δημιουργηθεί και θα προστεθεί στη σελίδα που εμφανίζει όλες τις λίστες ενδιαφερόντων σας: http://www.facebook.com/bookmarks/interests λέξη "Ενδιαφέροντα" στην αριστερή πλαϊνή σας μπάρα).

13 από 14

Πώς να μοιράζεστε μια λίστα ενδιαφέροντος Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Στη σελίδα ενδιαφέροντος, θα μπορείτε να μοιράζεστε και να διαχειρίζεστε τη λίστα σας. Η κοινή χρήση της λίστας σας επιτρέπει σε άλλους ανθρώπους να την βλέπουν στον τοίχο, στον τοίχο ενός φίλου σας, σε μια ομάδα ή σε μια σελίδα.

14 από 14

Πώς να κάνετε αλλαγές στις λίστες ενδιαφέροντος του Facebook:

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Η διαχείριση της λίστας σας σας επιτρέπει να μετονομάσετε, να επεξεργαστείτε τις σελίδες στη λίστα σας και να αλλάξετε τους τύπους ενημέρωσης και τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.

Πρόσθετες αναφορές που παρέχονται από τον Mallory Harwood.