Αναζήτηση ατόμων στο Facebook

Η αναζήτηση στο Facebook μπορεί να είναι δύσκολη επειδή ο ιστότοπος έχει μερικές διαφορετικές σελίδες αναζήτησης και εργαλεία, παρόλο που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη βασική μηχανή αναζήτησης . Για να χρησιμοποιήσετε το παραδοσιακό εργαλείο αναζήτησης στο Facebook με όλα τα φίλτρα ερωτημάτων (π.χ. αναζήτηση σε ομάδες, θέσεις φίλων, μέρη), πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook.

Εάν δεν θέλετε να συνδεθείτε, μπορείτε ακόμα να αναζητήσετε άτομα στο Facebook που έχουν δημόσια προφίλ χρησιμοποιώντας τη σελίδα αναζήτησης φίλων στο Facebook.

Νέα επιλογή αναζήτησης

Ξεκινώντας από τις αρχές του 2013, το Facebook εισήγαγε ένα νέο είδος διεπαφής αναζήτησης που ονομάζει Search Graph, το οποίο τελικά θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά φίλτρα αναζήτησης που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο με ολοκαίνουργια φίλτρα.

Ωστόσο, η αναζήτηση γραφήματος εκτυλίσσεται σταδιακά και δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτήν, αν και θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να την χρησιμοποιήσουν στο εγγύς μέλλον.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργεί, διαβάστε την Επισκόπηση της αναζήτησης γραφήματος στο Facebook . Εάν θέλετε να δοκιμάσετε πραγματικά το νέο εργαλείο, διαβάστε τις Συμβουλές για την Σύνθετη Αναζήτηση του Facebook .

Το υπόλοιπο άρθρο αναφέρεται στην παραδοσιακή διεπαφή αναζήτησης του Facebook, η οποία παραμένει σε ισχύ για τους περισσότερους χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο.

Αναζητήστε άτομα στο Facebook

Αν θέλετε να κάνετε περισσότερα από ένα βασικό scattershot από το Facebook που ψάχνουν οι άνθρωποι, τότε προχωρήστε και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και κατευθυνθείτε προς την κύρια σελίδα αναζήτησης στο Facebook. Το πλαίσιο αναζήτησης θα πρέπει να λέει με γκρίζα γράμματα μέσα, να αναζητά ανθρώπους, μέρη και πράγματα .

Εάν έχετε το όνομα κάποιον που ψάχνετε, αυτή η βασική μηχανή αναζήτησης λειτουργεί αρκετά καλά, αν και υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο δίκτυο, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το σωστό. Απλά πληκτρολογήστε το όνομα στο πλαίσιο και δείτε τη λίστα που εμφανίζεται. Κάντε κλικ στα ονόματά τους για να δείτε τα προφίλ τους στο Facebook.

Χρησιμοποιώντας φίλτρα αναζήτησης Facebook

Στην αριστερή πλαϊνή μπάρα, θα δείτε μια μακρά λίστα με τα διαθέσιμα φίλτρα αναζήτησης, τα οποία θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το ερώτημά σας στον ακριβή τύπο περιεχομένου που αναζητάτε. Ψάχνετε για ένα άτομο στο Facebook; Μία ομάδα? Θέση? Περιεχόμενο στην ανάρτηση ενός φίλου;

Ξεκινήστε εισάγοντας τον όρο ερωτήματος, φυσικά, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικροσκοπικό εικονίδιο του spyglass στα δεξιά του πλαισίου για να εκτελέσετε την αναζήτησή σας. Από προεπιλογή, θα εμφανίζονται αποτελέσματα από όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες. Αλλά μπορείτε να περιορίσετε αυτά τα αποτελέσματα αφού τα έχετε όλα αναγραφόμενα εκεί, απλά κάνοντας κλικ σε ένα όνομα κατηγορίας από τη λίστα στην αριστερή πλαϊνή μπάρα.

Πληκτρολογήστε "Lady Gaga" για παράδειγμα, και επάνω εμφανίζει το προφίλ της βασίλισσας της ποπ η ίδια. Αν όμως κάνετε κλικ στις "αναρτήσεις από φίλους" στα αριστερά, θα δείτε μια λίστα ενημερώσεων κατάστασης από τους φίλους σας που έχουν αναφέρει στο κείμενο τους "lady gaga". Κάντε κλικ στην επιλογή "Ομάδες" και θα δείτε μια λίστα οποιωνδήποτε ομάδων στο Facebook σχετικά με την Lady Gaga. Μπορείτε να επεξεργαστείτε περαιτέρω το ερώτημα για να δείτε τα μηνύματα που έχουν δημοσιεύσει οι χρήστες στις ΟΜΑΔΕΣ Facebook, κάνοντας κλικ στις "αναρτήσεις σε ομάδες".

Παίρνετε την ιδέα - κάντε κλικ σε ένα όνομα φίλτρου και οι πληροφορίες κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης θα αλλάξουν ώστε να αντικατοπτρίζουν τον τύπο του περιεχομένου που αναζητάτε.

Επίσης, εάν κάνετε κλικ στο φίλτρο "άτομα", το Facebook θα προτείνει μια λίστα με "άτομα που ίσως γνωρίζετε" βάσει των αμοιβαίων φίλων σας στο δίκτυο. Και κάθε φορά που πληκτρολογείτε ένα ερώτημα στο πλαίσιο στο επάνω μέρος της σελίδας, τα αποτελέσματα έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να βρείτε άτομα στο Facebook, όχι ομάδες ή αναρτήσεις. Το φίλτρο ισχύει έως ότου κάνετε κλικ σε άλλο τύπο φίλτρου.

Πρόσθετα φίλτρα για την αναζήτηση ατόμων στο Facebook

Αφού εκτελέσετε μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας το φίλτρο "Άτομα", θα εμφανιστεί ένα νέο σύνολο φίλτρων που είναι συγκεκριμένα για την αναζήτηση ατόμων στο Facebook.

Από προεπιλογή, το φίλτρο τοποθεσίας εμφανίζεται με ένα μικρό πλαίσιο που σας προσκαλεί να πληκτρολογήσετε το όνομα μιας πόλης ή μιας περιοχής. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Προσθέστε άλλο φίλτρο" για να βελτιώσετε την αναζήτηση ατόμων με βάση την εκπαίδευση (πληκτρολογήστε το όνομα ενός κολέγου ή σχολείου) ή το χώρο εργασίας (πληκτρολογήστε το όνομα εταιρείας ή εργοδότη.) Το φίλτρο εκπαίδευσης σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να καθορίσετε το έτος ή έτη που κάποιος παρακολούθησε ένα συγκεκριμένο σχολείο.

Άλλοι τρόποι αναζήτησης ανθρώπων στο Facebook

Το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει διάφορους τρόπους αναζήτησης ανθρώπων στο Facebook:

Πρόσθετη βοήθεια αναζήτησης

Η επίσημη περιοχή βοήθειας του Facebook έχει μια σελίδα βοήθειας ειδικά για αναζήτηση.