Οδηγός κλήσεων Facebook

Η πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων φωνής και βίντεο με το Facebook είναι εύκολη

Οι εφαρμογές επιφάνειας εργασίας και κινητής επικοινωνίας του Facebook επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν δωρεάν κλήσεις μέσω του Διαδικτύου μέσω του Διαδικτύου, υπό την προϋπόθεση ότι ο καλών μπορεί να το κάνει και ο παραλήπτης.

Η κλήση μέσω Facebook σημαίνει απλά να πραγματοποιείτε μια φωνητική κλήση μέσω του Διαδικτύου. Η βιντεοκλήση στο Facebook σημαίνει την πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης με βίντεο μέσω του Διαδικτύου.

Η διαθεσιμότητα φωνητικών κλήσεων στο Facebook και οι μέθοδοι διαφέρουν ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως:

  1. Είτε χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή είτε κινητό τηλέφωνο.
  2. Είτε χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Android ή iOS για κινητά.
  3. Είτε χρησιμοποιείτε την αυτόνομη εφαρμογή Facebook Messenger είτε την κανονική εφαρμογή ή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook.

VoIP ή φωνητικές κλήσεις μέσω του Facebook Messenger

Τον Ιανουάριο του 2013, το Facebook πρόσθεσε δωρεάν κλήσεις φωνής στην αυτόνομη εφαρμογή Messenger για το iPhone. Οι κλήσεις χρησιμοποιούν VOIP, ή φωνή μέσω του Διαδικτύου, που σημαίνει ότι περνούν μέσω του Διαδικτύου μέσω μιας σύνδεσης WiFi ή του προγράμματος κυψελοειδών δεδομένων του χρήστη. Η λειτουργία φωνητικής κλήσης στο Facebook Messenger απαιτεί και από τα δύο μέρη της τηλεφωνικής κλήσης να έχουν εγκατεστημένο το Facebook Messenger στο iPhone τους.

Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση στο Facebook, οι χρήστες κάνουν κλικ στο άτομο που θέλουν να καλέσουν από τη λίστα επαφών τους στο Messenger. Πατήστε το μικρό κουμπί "I" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ξεκινήσετε την κλήση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "δωρεάν κλήση" που φαίνεται να συνδέεται.

Το Facebook άρχισε επίσης να προσφέρει δωρεάν φωνητικές κλήσεις μέσω της εφαρμογής Messenger σε χρήστες Android στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2013.

Τον Φεβρουάριο του 2013, το Facebook πρόσθεσε την ίδια δωρεάν λειτουργία φωνητικής κλήσης βασισμένη στο VOIP στην κανονική εφαρμογή για κινητά του Facebook στο iPhone. Βασικά, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε την ξεχωριστή εφαρμογή Facebook Messenger στο iPhone σας για να πραγματοποιήσετε μια δωρεάν φωνητική κλήση. Μπορείτε να το κάνετε μέσα από την κανονική εφαρμογή για κινητά στο Facebook.

Κλήση βίντεο στην πλατφόρμα επιφάνειας εργασίας του Facebook

Το Facebook έχει προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικές κλήσεις στην πλατφόρμα της επιφάνειας εργασίας από τον Ιούλιο του 2011 χάρη σε μια συνεργασία με την πρωτοποριακή τεχνολογία Skype του VOIP. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να καλούν ο ένας τον άλλον απευθείας μέσα από την περιοχή συνομιλίας Facebook και να ενεργοποιήσουν μια σύνδεση βίντεο, ώστε να μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο ενώ μιλάνε.

Η ενσωμάτωση μεταξύ του λογισμικού του Facebook και του Skype σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook ΔΕΝ χρειάζεται να κατεβάσουν ή να εγκαταστήσουν το Skype για να κάνουν βιντεοκλήσεις στους φιλαράκια τους. Επισκεφθείτε τη σελίδα κλήσεων βίντεο του Facebook για να μάθετε πώς.

Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχει ένα εικονίδιο "ξεκινήστε μια κλήση βίντεο" στη διεπαφή συνομιλίας στο Facebook . Πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τη συνομιλία σας στο Facebook και ο φίλος που θέλετε να καλέσετε πρέπει επίσης να συνδεθεί στο Facebook.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα οποιουδήποτε φίλου στη διεπαφή συνομιλίας και, στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το εικονίδιο "Κλήση βίντεο" (Είναι μια μικρή κάμερα) που εμφανίζεται στα δεξιά του ονόματος σε ένα αναδυόμενο παράθυρο συνομιλίας. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μικρής κάμερας κινηματογράφου ξεκινά μια σύνδεση βίντεο με τον φίλο σας, η οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσει την κάμερα του υπολογιστή σας εάν είναι ρυθμισμένη με τον συνήθη τρόπο. Ωστόσο, η πρώτη φορά που κάνετε κλικ στο κουμπί "Έναρξη μιας κλήσης βίντεο" θα σας ζητήσει να περάσετε από μια σχετικά γρήγορη οθόνη ρύθμισης ή δύο.

Η εφαρμογή Facebook εντοπίζει αυτόματα και αποκτά πρόσβαση στην κάμερα web και δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το βίντεο μέσα από την εφαρμογή. Αν όμως δεν διαθέτετε μια κάμερα web, μπορείτε ακόμα να καλέσετε έναν φίλο και να τα δείτε μέσω της κάμεράς τους. Θα είναι σε θέση να σας ακούσουν, αλλά δεν θα μπορέσουν να σας δουν, προφανώς.

Οι χρήστες του Skype μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν μια φωνητική κλήση Facebook-to-Facebook στους φιλάθλους τους στο Facebook μέσα από το περιβάλλον Skype.