Γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει το Google Android;

Το λογισμικό της Google μπορεί να αλλάξει αυτό που θα βρείτε στο smartphone σας.

Το Android είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας που αναπτύχθηκε από την Google και, αργότερα, από την αναπτυχθείσα από την Google Open Handset Alliance. Η Google ορίζει το Android ως "στοίβα λογισμικού" για κινητά τηλέφωνα.

Μια στοίβα λογισμικού αποτελείται από το λειτουργικό σύστημα (την πλατφόρμα στην οποία εκτελούνται τα πάντα), το μεσαίο λογισμικό (ο προγραμματισμός που επιτρέπει στις εφαρμογές να μιλούν σε ένα δίκτυο και μεταξύ τους) και τις εφαρμογές (τα πραγματικά προγράμματα που θα τρέξουν τα τηλέφωνα ). Με λίγα λόγια, η στοίβα λογισμικού Android είναι όλο το λογισμικό που θα κάνει ένα τηλέφωνο Android τηλέφωνο Android.

Τώρα που ξέρετε τι είναι το Android, ας μιλήσουμε για τα σημαντικά πράγματα: Γιατί να σας ενδιαφέρει το Android;

Πρώτα απ 'όλα, είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κατεβάσει ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού και να γράψει μια εφαρμογή για το Android. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε πολλές εφαρμογές Android που μπορείτε να κάνετε λήψη στο τηλέφωνό σας. Αν σας αρέσει το App Store της Apple (ένα από τα πιο ευφυή χαρακτηριστικά του iPhone ), θα πρέπει να είστε ευχαριστημένοι με το Android.

Η Google έχει πολύ καλή φήμη όταν πρόκειται για τη δημιουργία λογισμικού. Η υπηρεσία Gmail της εταιρείας, η σετ εφαρμογών της σε απευθείας σύνδεση και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome έχουν, ως επί το πλείστον, ευνοϊκά παραληφθεί. Το Google είναι γνωστό για τη δημιουργία απλών, απλών εφαρμογών που είναι εγγενώς χρησιμοποιήσιμες. Αν η εταιρεία μπορεί να μεταφράσει αυτή την επιτυχία στην πλατφόρμα Android, οι χρήστες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν.

Ενώ το λογισμικό θα προέρχεται από την Google - και όποιος επιλέγει να γράψει εφαρμογές για Android - θα έχετε κάποια επιλογή τόσο σε υλικό όσο και σε κινητό τηλέφωνο. Ένα τηλέφωνο Android μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε και να γίνει σε οποιοδήποτε δίκτυο.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το Android έχει δει την επιτυχία.