Ανασκόπηση Sansa Clip +: Ανασκόπηση του προγράμματος αναπαραγωγής MP3 Clip-on του SanDisk

Ανασκόπηση Sansa Clip + (4GB, Μαύρο): Ανασκόπηση του MP3 Player Sansa Clip + της SanDisk

Ενημέρωση: Αυτό το μοντέλο έχει πλέον αντικατασταθεί - διαβάστε την ανασκόπηση Sansa Clip Zip για περισσότερες πληροφορίες.

Εισαγωγή

Όταν εξετάσαμε το SanDisk Sansa Clip, εντυπωσιάστηκα από τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του ήχου, λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό κόστος του. Η SanDisk κυκλοφόρησε τώρα το Sansa Clip +, το οποίο συνοδεύεται από νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά - με την πιο ορατή προσθήκη να είναι η υποδοχή κάρτας MicroSD.

Αλλά, έχει βελτιωθεί η SanDisk με την αρχική φορητή τους αρκετά για να παραμείνει ανταγωνιστική στην αυξανόμενη αγορά MP3 player player ;

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Πριν αγοράσετε το Sansa Clip & # 43;

Ελάχιστες Απαιτήσεις Συστήματος:

Στυλ & Σχεδιασμός: Το Sandisk Sansa Clip + έρχεται σε μια σειρά χρωμάτων και αποθηκευτικών ικανοτήτων:

Όπως ακριβώς και ο προκάτοχός της, η μονάδα είναι πολύ μικρή και το κλιπ που υπάρχει στο πίσω μέρος του MP3 player καθιστά πρακτικά φορεμένο οπουδήποτε. Είναι ενδιαφέρον ότι το κλιπ στο πίσω μέρος είναι πλέον ένα σταθερό χαρακτηριστικό και δεν μπορεί να αφαιρεθεί όπως θα μπορούσατε με το Sansa Clip. Ο σχεδιασμός της μονάδας έχει επίσης βελτιωθεί και είναι πιο αισθητικά ευχάριστος - η θήκη είναι πιο στρογγυλεμένη και λεπτότερη. Γενικά, η SanDisk έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το στιλ, την εργονομία και την ποιότητα κατασκευής.

Περιεχόμενα συσκευασίας:

Τα περιεχόμενα του πακέτου είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα που προσφέρονται με το αρχικό Sansa Clip - ακόμη και μέχρι το πολύ μικρό καλώδιο USB! Δυστυχώς, αυτό δεν έχει βελτιωθεί και επομένως αν δεν έχετε θύρες USB στο μπροστινό μέρος του υπολογιστή σας ή ένα διανομέα USB, τότε η μεταφορά αρχείων και η φόρτιση της μονάδας μπορεί να είναι ενοχλητική.

Ξεκινώντας

Φόρτιση της μπαταρίας: Το SanDisk Sansa Clip + διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που φορτίζεται μέσω του παρεχόμενου καλωδίου USB (mini-USB). Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, μπορείτε να περιμένετε έως και 15 ώρες παιχνιδιού από πλήρη φόρτιση.

Ακουστικά: Η SanDisk έχει εξοπλίσει ένα αξιοπρεπές σύνολο ακουστικών με το Sansa Clip +. Είναι άνετα να φορούν και να δώσουν μια καλή απόκριση ήχου. Το βύσμα υποδοχής 3,5 χιλ. Είναι επιχρυσωμένο και υπάρχει ένα γενναιόδωρο μήκος καλωδίωσης που λειτουργεί και ως κεραία για το ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM.

Μεταφορά μουσικής: Το Sansa Clip + υποστηρίζει δύο λειτουργίες USB για τη μεταφορά αρχείων ήχου. Αυτά είναι τα MTP (Πρωτόκολλο Μεταφοράς Μεταφοράς) και MSC (Mass S torage C lass). Στη λειτουργία MSC η συσκευή λειτουργεί σαν κανονική αφαιρούμενη μονάδα δίσκου. Η λειτουργία MTP είναι χρήσιμη για υπηρεσίες συνδρομής που χρησιμοποιούν προστασία DRM. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το Sansa Clip + εντοπίστηκε αυτόματα χωρίς προβλήματα (Windows Vista). Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού (Windows Media Player, Winamp κ.λπ.), μπορείτε να συγχρονίσετε τη μουσική σας με το Sansa Clip +.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Έλεγχοι: Η κύρια διεπαφή χρήστη είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το πρωτότυπο - η μονάδα ασκεί τώρα ένα τετράγωνο τετράγωνο μαξιλαράκι ελέγχου παρά ένα κυκλικό, όπως και πριν. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα για το νέο σχέδιο είναι η απουσία ενός οπίσθιου φωτιστικού ελέγχου. Αυτό ήταν ένα μεγάλο χαρακτηριστικό στην αρχική μονάδα που σας έδωσε οπτική ανατροφοδότηση κάθε φορά που πιέστηκε ένα κουμπί. Συνολικά, οι έλεγχοι βελτιώθηκαν. Ο διακόπτης ολισθήσεως πολλαπλών λειτουργιών (on / off / hold) έχει αφαιρεθεί χάριν ενός πιο εύχρηστου κουμπιού ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. τα χειριστήρια είναι επίσης καλύτερα τοποθετημένα.

Σύστημα μενού: Για το σύστημα μενού, η SanDisk διατηρεί την έξυπνη διασύνδεση που έκανε το αρχικό Sansa Clip τόσο εύκολο στη χρήση. Όπως και πριν, κάθε ένα από τα στοιχεία του μενού έχει κινούμενα εικονίδια και μια περιγραφή, αυτά είναι: Μουσική, slotRadio, ραδιόφωνο FM, φωνή και ρυθμίσεις. Η SanDisk έχει κάνει πολλές προσθήκες στο σύστημα μενού, όπως η νέα λειτουργία Replay Gain (χρήσιμη για την εξομάλυνση του όγκου) και το μενού slotRadio για να μπορείτε να αναπαράγετε ήχο από: MicroSD, slotRadio ή slotMusic κάρτες. Κατά την αναπαραγωγή ενός μουσικού κομματιού, στην οθόνη εμφανίζεται το επίπεδο μπαταρίας, το άλμπουμ, ο τίτλος του κομματιού και ο καλλιτέχνης. Άλλες χρήσιμες πληροφορίες περιλαμβάνουν τον χρόνο αναπαραγωγής του κομματιού, τον αριθμό της λίστας αναπαραγωγής και τη γραμμή προόδου. Πατώντας το κουμπί επιλογής (που βρίσκεται στο κέντρο του πίνακα ελέγχου) εμφανίζεται ένας ισοσταθμιστής γραφικών σε πραγματικό χρόνο 16 ζωνών, ο οποίος είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό «μάτι καραμέλα». Η SanDisk έχει κάνει σπουδαία δουλειά βελτίωσης στο αρχικό σύστημα μενού διατηρώντας παράλληλα φιλική προς το χρήστη.

Οθόνη οθόνης: Το Sansa Clip + παράγει την ίδια οπισθοφωτισμένη οθόνη OLED 1.0 ιντσών ως πρωτότυπο. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση του κειμένου και των γραφικών (μπλε και κίτρινο σε μαύρο φόντο) καθιστούν την οθόνη εύκολη στα μάτια. Τα επίπεδα φωτεινότητας οθόνης είναι επίσης καλά, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μενού ρυθμίσεων.

Υποδοχή κάρτας microSDHC: Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη μοναδική βελτίωση που καθιστά το Sansa Clip + τόσο επεκτάσιμο. Εκτός από τη χρήση των δικών σας καρτών microSD ή microSDHC, η συσκευή είναι η υποδοχή SanDisk slotRadio και το slotMusic έτοιμο - αγοράζοντας μια κάρτα slotRadio για παράδειγμα σας δίνει στιγμιαία επιπλέον 1.000 τραγούδια.

Ραδιόφωνο FM: Υπάρχουν 40 προεπιλογές για να αποθηκεύσετε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς και μπορείτε ακόμη να καταγράψετε αυτό που ακούτε πιέζοντας το κάτω κουμπί. Αυτή είναι μια χρήσιμη επιλογή αν θέλετε να πραγματοποιήσετε εγγραφή για αναπαραγωγή αργότερα.

Μικρόφωνο: Δεν είναι όλες οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 διπλό ως συσκευή εγγραφής φωνής και έτσι αυτή η δυνατότητα προσθέτει αξία σε ένα φορητό πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Κατά τη δοκιμή, διαπιστώσαμε ότι η φωνητική εγγραφή είναι εκπληκτικά ξεκάθαρη.

Μορφές αρχείων: Το SanDisk Sansa Clip + είναι συμβατό με τις παρακάτω μορφές:

Ποιότητα ήχου: Το Sansa Clip + παράγει κρυστάλλινο ήχο. Οι ήχοι μπάσων είναι σφιχτοί και γεμάτοι, ενώ οι συχνότητες υψηλών συχνοτήτων είναι αρκετά λεπτομερείς.

συμπέρασμα

Αξίζει να αγοράσετε;
Με την προσθήκη νέων λειτουργιών, όπως μια υποδοχή κάρτας microSD, περισσότερες υποστηριζόμενες μορφές ήχου και βελτιωμένες επιλογές μενού (π.χ. Replay Gain), το Sansa Clip + μας εντυπωσίασε και πάλι. Ο σχεδιασμός της μονάδας αισθάνεται πιο σταθερά από πριν και τα χειριστήρια είναι πιο εύχρηστα. Η πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση όμως πρέπει να είναι η υποδοχή κάρτας microSD που είναι επίσης έτοιμη για κάρτες slotRadio και slotMusic. Παρόλο που είναι δύσκολο να βρεθεί λάθος στο Sansa Clip +, υπάρχουν μερικές μικρές ενοχλήσεις: το πολύ μικρό καλώδιο USB. και την απουσία οπίσθιου φωτιστικού ελέγχου. Ωστόσο, αυτές οι δύο μικρές ενοχλήσεις δεν επισκιάζουν το γεγονός ότι το Sansa Clip + εξακολουθεί να είναι ένα πολύτιμο φορητό κομμάτι που προσφέρει ένα μεγάλο σύνολο χαρακτηριστικών και πάνω απ 'όλα - θαυμάσιο ήχο.