Πώς να κάνετε αυτο-ενημέρωση λίστες αναπαραγωγής στο Windows Media Player

Ευφυείς λίστες αναπαραγωγής που ακολουθούν κανόνες που ορίζετε

Τι είναι η αυτόματη λίστα αναπαραγωγής του Windows Media Player;

Οι κανονικές λίστες αναπαραγωγής του Windows Media Player είναι εξαιρετικές για την οργάνωση της μουσικής σας, αλλά τείνουν να είναι πολύ στατικές, ειδικά εάν ενημερώνετε τακτικά τη μουσική βιβλιοθήκη σας. Το Windows Media Player καθιστά δυνατή τη δημιουργία αυτόματων playlist που ανανεώνονται αυτόματα με βάση προκαθορισμένους κανόνες.

Αν, για παράδειγμα, θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής που έχει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, τότε καθώς προσθέτετε περισσότερα αυτού του τύπου στη μουσική βιβλιοθήκη σας, η Αυτόματη λίστα αναπαραγωγής θα ενημερωθεί αυτόματα. Η δημιουργία αυτόματων λιστών αναπαραγωγής είναι εξαιρετικά εξοικονομήσεις χρόνου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακριβώς όπως οι κανονικές για αναπαραγωγή, εγγραφή και συγχρονισμό μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης μουσικής βιβλιοθήκης.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Χρόνος εγκατάστασης - 5 λεπτά το μέγιστο ανά αυτόματη λίστα αναπαραγωγής.

Εδώ:

  1. Δημιουργία αυτόματου playlist

    Για να ξεκινήσετε την πρώτη σας Playlist αυτόματης αναπαραγωγής, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο στην κύρια οθόνη του Window Media Player και επιλέξτε την επιλογή μενού Create Auto Playlist .
  2. Προσθήκη κριτηρίων στην αυτόματη λίστα αναπαραγωγής

    Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την Αυτόματη λίστα αναπαραγωγής σας στο πλαίσιο κειμένου. Στο κύριο μέρος της οθόνης θα δείτε πράσινα εικονίδια "+" για την προσθήκη κριτηρίων για την παρακολούθηση της αυτόματης λίστας αναπαραγωγής. Κάντε κλικ στο πρώτο πράσινο εικονίδιο και επιλέξτε μια επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής που περιέχει ένα συγκεκριμένο είδος ή καλλιτέχνη, τότε επιλέξτε τη σχετική επιλογή. Τώρα, κάντε κλικ στην υπερσύνδεση ( [Click to Set] ) δίπλα στον πρώτο σας κανόνα για να την ρυθμίσετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην λογική έκφραση Is για να την αλλάξετε. Όταν τελειώσετε με την προσθήκη κανόνων, κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  3. Επαλήθευση

    Θα πρέπει τώρα να δείτε μια λίστα μουσικών κομματιών που έχουν προστεθεί αυτόματα βάσει των κριτηρίων σας. Κοιτάξτε αυτή τη λίστα για να ελέγξετε ότι έχει συμπληρωθεί με αυτό που περιμένετε. Εάν όχι, κάντε δεξί κλικ στην αυτόματη λίστα αναπαραγωγής και επιλέξτε Επεξεργασία για τελειοποίηση. Τέλος, για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή της νέας σας αυτόματης playlist, κάντε διπλό κλικ πάνω της για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή των κομματιών. Θα παρατηρήσετε ότι το εικονίδιο για μια αυτόματη λίστα αναπαραγωγής διαφέρει από μια κανονική λίστα αναπαραγωγής, διευκολύνοντας έτσι τη διαφοροποίηση μεταξύ των δύο. Τώρα μπορείτε να αναπαράγετε, να γράψετε ή να συγχρονίζετε τη μουσική σας σαν κανονικό playlist!

Ο, τι χρειάζεσαι: