Πληκτρολόγιο iRig KEYS MIDI Review

Ένας φορητός ελεγκτής MIDI συμβατός με iPhone, iPad, iPod Touch και Mac / PC

Συγκρίνετε Τιμές

Εισαγωγή

MIDI iOS

Αλλά, πόσο καλά λειτουργεί για τη δημιουργία ψηφιακής μουσικής - και το πιο σημαντικό, αξίζει την επένδυση;

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Πριν αγοράσετε

Είτε έχετε περιορισμένο χώρο είτε χρειάζεστε ένα φορητό πληκτρολόγιο MIDI για να ταξιδέψετε, διαβάστε αυτό το μέρος του άρθρου για να μάθετε για τα βασικά χαρακτηριστικά, τις προδιαγραφές και τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το iRig KEYS.

Κύρια χαρακτηριστικά:

Τεχνικές προδιαγραφές:

Δημιουργήστε ποιότητα, στυλ και σχεδιασμό: πριν αγοράσετε οποιοδήποτε ψηφιακό gadget μουσικής που έχει σχεδιαστεί να είναι φορητός, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αντέξει τα χτυπήματα και τα χτυπήματα που θα συμβούν αναπόφευκτα. Εξετάζοντας την ποιότητα κατασκευής των iRig KEYS, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό, με το περίβλημα να έχει καλά στρογγυλεμένες άκρες για να μειώσει την πιθανότητα ζημιάς από τυχαίες επιπτώσεις. Τα 37 πλήκτρα και τα χειριστήρια είναι επίσης καλά κατασκευασμένα και είναι θετικά στην αφή - ενισχύοντας το αίσθημα αξιοπιστίας.

Από την άποψη του στυλ και του σχεδιασμού, η διασύνδεση του iRig KEYS είναι φιλική προς τον χρήστη και διαισθητική στη χρήση. Όλα τα χειριστήρια είναι έξυπνα ομαδοποιημένα και συμβάλλουν στη δημιουργία αποτελεσματικής ροής εργασίας. Υπάρχουν επίσης αρκετές φωτεινές ενδείξεις LED στο πληκτρολόγιο για να σας δώσουμε ουσιαστική ανατροφοδότηση σχετικά με τις ρυθμίσεις και τις συνδέσεις χωρίς υπερβολική αισθητική υπερφόρτωση όπως σε μερικές επιφάνειες ελέγχου.

Συνολικά, το iRig KEYS όχι μόνο αισθάνεται ανθεκτικό, αλλά διαθέτει ένα κομψό περιβάλλον εργασίας που είναι διαισθητικό στη χρήση.

Ρύθμιση των πλήκτρων iRig

Συσκευές iOS: Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο με το iPad, το iPhone ή το iPod Touch, πρέπει να το συνδέσετε χρησιμοποιώντας το καλώδιο σύνδεσης iOS που περιλαμβάνεται. Αυτό έχει μια σύνδεση 30 ακίδων που θα ταιριάζει με τις συσκευές iOS που είναι συνδεδεμένες με προ-αστραπές. Με αυτό το σκεπτικό, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα 30 κεφαλών για αστραπές (Συγκρίνετε Τιμές) εάν η συσκευή σας Apple είναι νεότερη.

Για να ξεκινήσετε, η IK Multimedia παρέχει δωρεάν εφαρμογές SampleTank Free και iGrand Piano στο iTunes Store . Αυτά έρχονται με ένα καλό επίπεδο λειτουργικότητας - το SampleTank ειδικότερα έχει μια καλή επιλογή από επιλογές επεξεργασίας ήχου για να χειριστεί τη δειγματοληπτική βιβλιοθήκη. Φυσικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μόνο αυτές τις δύο εφαρμογές - το iRig KEYS είναι ένας γενικός ελεγκτής MIDI και έτσι οποιαδήποτε εφαρμογή που υποστηρίζει τη γλώσσα MIDI θα λειτουργήσει. Για παράδειγμα, το δοκιμάσαμε με την πολύ δημοφιλής εφαρμογή GarageBand και μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις λειτουργίες του iRig KEYS χωρίς πρόβλημα.

PC και Mac: Για να χρησιμοποιήσετε το iRig KEYS με τον υπολογιστή σας ή το Mac, θα πρέπει να το συνδέσετε με το παρεχόμενο καλώδιο USB (A to mini-B). Αφού γίνει, η φωτεινή ένδειξη LED του πληκτρολογίου θα ανάψει, δείχνοντας ότι είστε καλά. Επίσης περιλαμβάνεται στο κουτί μια κάρτα εγγραφής για το λογισμικό SampleTank 2 L της IK Multimedia. Χρησιμοποιώντας τον δωρεάν σειριακό αριθμό σας, αυτός ο εικονικός σταθμός εργασίας ήχου μπορεί να μεταφορτωθεί από τον ιστότοπό του μαζί με μια γενναιόδωρη βιβλιοθήκη δειγμάτων 2 gigabyte. Το SampleTank 2 L (το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο ή DAW plugin) είναι συνήθως ένα επιπλέον ποσό που καταβάλλεται και έτσι καθιστά το iRig KEYS ακόμα καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Έλεγχοι και δυνατότητες

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το iRig KEYS έρχεται με αρκετούς ελέγχους και χαρακτηριστικά για να βελτιώσει το παιχνίδι σας. Αυτό περιλαμβάνει:

συμπέρασμα

Η αναπαραγωγή των iRig KEYS είναι μια άνετη και ευχάριστη εμπειρία, με χειριστήρια όπως οι τροχοί pitch / mod και τα κουμπιά οκτάβας πάνω / κάτω τοποθετημένα σε βολική θέση. Υπάρχουν και αρκετά χαρακτηριστικά που μπορούν να ρυθμιστούν από το χρήστη και τα οποία θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το πληκτρολόγιο ακριβώς όπως σας αρέσει. Συγκεκριμένα, υπάρχει το πλήκτρο SET, το οποίο χρησιμοποιείται για την επιλογή έως και 4 προεπιλογών χρηστών. Πρόκειται για ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που εμποδίζει την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών διαμόρφωσης κατά την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο το πληκτρολόγιο στέλνει δεδομένα MIDI. Το μέγεθος των μίνι-κλειδιών είναι μόνο σωστό για τον μέσο άνθρωπο να παίζει, αλλά μπορείτε να παλέψετε αν τα χέρια σας είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα που μας αρέσει στο iRig KEYS για τη δημιουργία ψηφιακής μουσικής είναι η ευελιξία διασύνδεσης. Μπορείτε είτε να την συνδέσετε στη συσκευή σας iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) είτε σε υπολογιστή PC / Mac. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το iRig KEYS με μια συσκευή Apple με τη νέα πρίζα Lightning, τότε θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα 30 ακίδων σε Lightning με πρόσθετο κόστος. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλαμε να δούμε το καλώδιο σύνδεσης iOS να διαθέτει διπλά βύσματα ή ίσως και έναν προσαρμογέα. Τούτου λεχθέντος, το iRig KEYS εξακολουθεί να παραμένει ένας πολύ ευέλικτος ελεγκτής MIDI για να παίζει στο σπίτι ή στο δρόμο.

Κοιτάζοντας την πλευρά του λογισμικού των πραγμάτων, δοκιμάσαμε τα iRig KEYS με μια σειρά DAWs (Digital Audio Workstations) συμπεριλαμβανομένης της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής Garageband στο iPhone με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό που μας άρεσε επίσης είναι ότι το iRig KEYS έρχεται επίσης με δικό του λογισμικό για να σας ξεκινήσει - ιδιαίτερα χρήσιμο αν είστε νέοι στον κόσμο της ψηφιακής δημιουργίας ήχου. Εκτός από τις εφαρμογές SampleTank Free και iGrand Piano για iOS, η IK Multimedia έχει επίσης συμπεριλάβει το SampleTank 2 L, το οποίο είναι συνήθως μια πληρωμένη επιλογή. Εάν εσείς (ή τα παιδιά σας) παίρνετε απλά να κάνετε μουσική σε έναν υπολογιστή ή Mac, τότε η 2GB βιβλιοθήκη δειγμάτων που έρχεται με αξίζει καλά τη λήψη.

Συνολικά, αν ψάχνετε για ένα φορητό πληκτρολόγιο MIDI που κατασκευάζεται και είναι ελαφρύ και δεν θα σπάσει την τράπεζα, τότε το iRig KEYS προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία χαρακτηριστικών για το στούντιο κατοικίας / κινητής τηλεφωνίας σας.

Συγκρίνετε Τιμές

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.