Συμβουλές προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας του LinkedIn

Μάθετε πώς να είστε ασφαλείς στο κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες

Μπορείτε να δημοσιεύσετε εκατοντάδες αξιολάτρευτα βίντεο γάτας στο Facebook, αλλά όταν πλοηγηθείτε στο LinkedIn, προσπαθείτε να κρατήσετε τα πράγματα επαγγελματικά. Το LinkedIn μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συνδεθείτε με άλλους στο χώρο της σταδιοδρομίας σας και να επανασυνδεθείτε με μερικούς αγαπημένους πρώην συνεργάτες σας.

Όπως συμβαίνει με κάθε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης , υπάρχουν ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας με το LinkedIn. Συνήθως αποκαλύπτετε πολύ περισσότερες προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ σας στο LinkedIn από ό, τι στο προφίλ σας στο Facebook. Το προφίλ σας LinkedIn μοιάζει περισσότερο με ένα ψηφιακό βιογραφικό όπου μπορείτε να προβάλλετε τα ταλέντα σας, να μοιράζεστε πληροφορίες όπως το πού εργάζεστε, πού πηγαίνετε στο σχολείο και ποια έργα έχετε εργαστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας σας. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένες από τις πληροφορίες στο προφίλ σας LinkedIn μπορεί να είναι επικίνδυνες σε λάθος χέρια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την εμπειρία σας στο LinkedIn πιο ασφαλής, ενώ ταυτόχρονα βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω για πιθανούς εργοδότες.

Αλλάξτε τον κωδικό σας LinkedIn ΤΩΡΑ!

Το LinkedIn είχε πρόσφατα παραβίαση κωδικού πρόσβασης που επηρέασε περίπου 6,5 εκατομμύρια χρήστες. Ακόμη και αν δεν είστε ένας από τους λογαριασμούς που επηρεάζονται, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του LinkedIn. Εάν δεν έχετε συνδεθεί σύντομα στο LinkedIn, ο ιστότοπος ενδέχεται να σας αναγκάσει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε λόγω παραβίασης της ασφάλειας.

Για να αλλάξετε τον κωδικό σας LinkedIn:

1. Κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία της τοποθεσίας του LinkedIn αφού συνδεθείτε.

2. Επιλέξτε το μενού 'ρυθμίσεις' και κάντε κλικ στο ' αλλαγή κωδικού '.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε τις πληροφορίες επικοινωνίας που μοιράζεστε στο προφίλ σας

Οι επιχειρηματικές σχέσεις μπορεί να είναι κάπως λιγότερο προσωπικές από αυτές που έχετε στο Facebook. Μπορεί να είστε πιο ανοιχτοί για να αφήσετε τους ανθρώπους στο επιχειρησιακό κοινωνικό σας δίκτυο από ό, τι θα χρησιμοποιούσε το δίκτυό σας Facebook επειδή θέλετε να συναντήσετε νέες επιχειρηματικές επαφές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στην καριέρα σας. Αυτό είναι σπουδαίο, εκτός από το ότι μπορεί να μην θέλετε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση κατοικίας σας. Τι γίνεται αν μια από τις νέες σας επαφές αποδειχθεί ότι είναι μια ανατριχιαστική stalker;

Δεδομένου του παραπάνω λόγου, μπορεί να θέλετε να καταργήσετε ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας από το προφίλ σας LinkedIn, όπως τους αριθμούς τηλεφώνου σας και τη διεύθυνση κατοικίας σας.

Για να καταργήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας από το δημόσιο προφίλ σας στο LinkedIn:

1. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο 'Επεξεργασία προφίλ' από το μενού 'Προφίλ' στο επάνω μέρος της αρχικής σελίδας του LinkedIn.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην περιοχή " Προσωπικές πληροφορίες " και κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία" και επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου , τη διεύθυνσή σας ή οποιαδήποτε άλλα στοιχεία επικοινωνίας θέλετε να καταργήσετε.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ασφαλούς περιήγησης του LinkedIn

Το LinkedIn προσφέρει μια ασφαλή αναζήτηση μέσω της επιλογής HTTPS , η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το LinkedIn από καφετέριες , αεροδρόμια ή οπουδήποτε αλλού με δημόσια hotspots Wi-Fi που παρακολουθούν τους hackers με τα πακέτα sniffing εργαλεία hacking.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ασφαλούς περιήγησης του LinkedIn:

1. Κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία της τοποθεσίας του LinkedIn αφού συνδεθείτε.

2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο 'Ρυθμίσεις' από το αναπτυσσόμενο μενού.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Λογαριασμός' στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

4. Κάντε κλικ στο 'Διαχείριση ρυθμίσεων ασφαλείας' και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου στο πεδίο που λέει 'Όταν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση (HTTPS) για να περιηγηθείτε στο LinkedIn' στο αναδυόμενο παράθυρο που ανοίγει.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή 'Αποθήκευση αλλαγών'.

Εξετάστε το ενδεχόμενο περιορισμού των πληροφοριών στο δημόσιο προφίλ σας

Παρόλο που ενδέχεται να μην έχετε πληροφορίες επικοινωνίας στο δημόσιο προφίλ σας, υπάρχουν πολλές δυνητικά ευαίσθητες πληροφορίες που οι χάκερ και άλλοι κακοί που βασίζονται στο διαδίκτυο μπορούν να συλλέξουν από το δημόσιο προφίλ σας στο LinkedIn.

Η καταχώριση των εταιρειών στις οποίες εργάζεστε ή έχετε εργαστεί μπορεί να βοηθήσει τους χάκερ με επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής εναντίον αυτών των εταιρειών. Η καταχώριση του κολλεγίου που παρευρεθείτε στο τμήμα εκπαίδευσης θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τόπο που βρίσκεστε.

1. Κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία της τοποθεσίας του LinkedIn αφού συνδεθείτε.

2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο 'Ρυθμίσεις' από το αναπτυσσόμενο μενού.

3. Από την καρτέλα 'Προφίλ' στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλέξτε το σύνδεσμο 'Επεξεργασία δημόσιου προφίλ'.

4. Στο πλαίσιο "Προσαρμογή του δημόσιου προφίλ σας" στη δεξιά πλευρά της σελίδας, καταργήστε την επιλογή των πλαισίων των τμημάτων που θέλετε να καταργήσετε από την προβολή του κοινού.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ελέγχου απορρήτου και πραγματοποιήστε τις αλλαγές που απαιτούνται

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τους ανθρώπους που βλέπουν τη ροή δραστηριότητάς σας ή γνωρίζοντας ότι έχετε δει το προφίλ τους, σκεφτείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στη ροή σας ή / και να ρυθμίσετε τη λειτουργία προβολής προφίλ "ανώνυμων". Αυτές οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες στην ενότητα "Έλεγχοι απορρήτου" της καρτέλας "Προφίλ".

Θα θέλετε να ελέγχετε αυτήν την ενότητα τόσο συχνά για νέες επιλογές απορρήτου που ενδέχεται να προστεθούν στο μέλλον. Εάν το LinkedIn είναι κάτι σαν το Facebook, αυτή η ενότητα μπορεί να αλλάξει συχνά.