Πώς να κρύψετε τον αριθμό σας με * 67

Η αναγνώριση καλούντος είναι απλά μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της εποχής μας. Πριν από την ύπαρξή του, δεν ξέρατε ποτέ ποιος ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής όταν σηκώσατε το τηλέφωνο. Μια ριψοκίνδυνη κίνηση, πράγματι.

Τώρα ένα κοινό χαρακτηριστικό για τα περισσότερα τηλέφωνα οικιακής χρήσης και σχεδόν όλες τις κινητές συσκευές, το αναγνωριστικό καλούντος μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε κλήσεις και να αποφύγουμε αυτούς τους ενοχλητικούς φίλους ή τα ενοχλητικά τηλεκατευθυνόμενα. Ένα προφανές μειονέκτημα αυτής της λειτουργικότητας, ωστόσο, είναι ότι η ανωνυμία κατά την πραγματοποίηση μιας κλήσης είναι τώρα ένα πράγμα του παρελθόντος ... ή είναι;

Χάρη στον κάθετο κωδικό σέρβις *, μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση του αριθμού σας στο τηλέφωνο του παραλήπτη ή στη συσκευή αναγνώρισης καλούντος όταν πραγματοποιείτε μια κλήση. Σε ένα παραδοσιακό σταθερό ή κινητό smartphone , απλά πληκτρολογήστε * 67 ακολουθούμενο από τον αριθμό που θέλετε να καλέσετε. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Όταν χρησιμοποιείτε το * 67, το άτομο στο οποίο καλείτε θα δει ένα μήνυμα όπως "αποκλεισμένος" ή "ιδιωτικός αριθμός" όταν χτυπάει το τηλέφωνό του.

* 67 δεν θα λειτουργήσει όταν καλείτε αριθμούς χωρίς χρέωση, όπως αυτούς με ανταλλαγή 800 ή 888 ή αριθμούς έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των 911. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένοι παραλήπτες μπορούν να επιλέξουν να μπλοκάρουν αυτόματα τους κρυμμένους ή ιδιωτικούς αριθμούς από το να τις καλούν.

Αποκλεισμός του αριθμού σας σε Android ή iOS

Εκτός από το * 67, οι περισσότεροι κυτταρικοί μεταφορείς προσφέρουν τη δυνατότητα αποκλεισμού του αριθμού σας μέσω ρυθμίσεων συσκευών Android ή iOS . Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, ο αριθμός σας θα αποκλειστεί σε ορισμένες ή σε όλες τις εξερχόμενες κλήσεις από το smartphone σας.

Android

iOS

Άλλοι δημοφιλείς κάθετοι κωδικοί υπηρεσίας

Οι ακόλουθοι κάθετοι κωδικοί υπηρεσίας συνεργάζονται με πολλούς δημοφιλείς παρόχους. Ελέγξτε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας εάν ένας συγκεκριμένος κώδικας δεν λειτουργεί όπως αναμένεται.