Πώς να απεγκαταστήσετε την αναβάθμιση Vista SP2

Αν θέλετε να πετάξετε Vista SP2 εδώ είναι πώς να το κάνετε

Σε αυτήν την ηλικία των Windows 10 δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε πάρα πολλά προβλήματα με τα Windows Vista service packs, αφού η Microsoft έχει διανύσει τόσο πολύ χρόνο για να επεξεργαστεί τα διάφορα quirks και σφάλματα. Αυτό λέγεται με δισεκατομμύρια υπολογιστές που εκτελούν μερικές διαφορετικές εκδόσεις των Windows σε όλο τον κόσμο, οι πιθανότητες ότι κάποιος κάπου θα αντιμετωπίσει προβλήματα με το Windows Vista Service Pack 2 (SP2) εξακολουθεί να είναι αρκετά καλός.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν το Vista SP2 προκάλεσε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ελεύθερη υποστήριξη της Microsoft για να σας βοηθήσουμε να επιλύσετε τυχόν προβλήματα. Ωστόσο, τώρα που η Vista βρίσκεται στην εκτεταμένη φάση υποστήριξης (που σημαίνει ότι η Microsoft θα παρέχει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα), είστε μόνοι σας.

Τι κάνετε λοιπόν εάν εγκαταστήσετε το Vista Service Pack 2 και καταστρέφει τον υπολογιστή σας; Απεγκαταστήστε το φυσικά. Πριν αποεγκαταστήσετε ένα παλιό κομμάτι λογισμικού όπως το Vista SP2, ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πρώτα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για όλα τα διάφορα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Οι οδηγοί είναι μικρά κομμάτια λογισμικού που επιτρέπουν στα εξαρτήματα όπως Wi-Fi, ήχο και η οθόνη να λειτουργεί σωστά. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να λάβετε ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης χρησιμοποιώντας το Windows Update, το οποίο θα βρείτε στο Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου> Ασφάλεια> Windows Update.

Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημά σας - ή δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης - δοκιμάστε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας. Τα κακά νέα, ωστόσο, είναι ότι από τότε που τα Windows Vista είναι τόσο παλιά, είναι πιθανό ότι ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζεται πλέον επίσημα.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης από τους διάφορους κατασκευαστές στοιχείων. Αλλά αυτή είναι μια πιο προηγμένη λύση που πραγματικά δεν είναι για αρχάριους. Εξάλλου, όπως και με τις προηγούμενες μεθόδους, οι κατασκευαστές μεμονωμένων εξαρτημάτων μπορεί να μην προσφέρουν ενημερωμένες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης που έχουν κατασκευαστεί για τα Windows Vista, δεδομένης της ηλικίας του λειτουργικού συστήματος.

Ό, τι κι αν κάνετε, μην κάνετε λήψη των ενημερώσεων του προγράμματος οδήγησης από ιστότοπους που δεν είναι συνδεδεμένοι με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας ή με τον κατασκευαστή μεμονωμένων εξαρτημάτων. Η λήψη των λήψεων από ανεπίσημες ιστοσελίδες είναι γενικά μια φοβερή ιδέα και είναι ένας καλός τρόπος να καταλήξουμε σε κακόβουλο λογισμικό στο μηχάνημά σας.

Μόλις εξαντλήσετε τις επίσημες μεθόδους για την εύρεση ενημερώσεων του προγράμματος οδήγησης ή οι νέοι οδηγοί δεν λύσουν το πρόβλημά σας, ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε στο σχέδιο Β.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αν καταλήξετε στην απεγκατάσταση του Vista SP2, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Windows Update . Διαφορετικά, το SP2 θα επανεγκατασταθεί απλά στο παρασκήνιο όταν δεν δίνετε προσοχή, και στη συνέχεια θα βρίσκεστε ξανά εδώ περνώντας από τα βήματα απεγκατάστασης για δεύτερη φορά.

Σημείωση: Είναι πάντα καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας αρχείων προτού ξεκινήσετε μια διαδικασία όπως την απεγκατάσταση ενός service pack.

Τα καλά νέα είναι να απεγκαταστήσετε μια ενημέρωση συστήματος όπως το Vista SP2 είναι αρκετά εύκολο. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα το μηχάνημά σας είναι η όλη διαδικασία θα μπορούσε να πάρει οπουδήποτε από 30 λεπτά έως 2 ώρες.

Ακολουθεί ο τρόπος απεγκατάστασης του Windows Vista SP2:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου.
  2. Όταν ανοίξει ο πίνακας ελέγχου, επιλέξτε Προγράμματα .
  3. Στη συνέχεια, στην επικεφαλίδα "Προγράμματα και δυνατότητες" επιλέξτε Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων .
  4. Μόλις ανοίξει η σελίδα "Κατάργηση εγκατάστασης μιας ενημερωμένης έκδοσης", ο ένοχος που ψάχνετε έχει τον τίτλο "Service Pack για Microsoft Windows (KB948465)" (απεικονίζεται παραπάνω)
  5. Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας.

Αυτό είναι όλο που υπάρχει η απεγκατάσταση του Windows Vista SP2. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τον υπολογιστή σας μόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκατάστασης.

Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε σταθερή τροφοδοσία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεγκατάστασης, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην κλείνει. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μετά τη διαδικασία απεγκατάστασης για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.