Αναθεώρηση: Ο εκτυπωτής All-in-One Epson WorkForce WF-3640

Έγχρωμος εκτυπωτής Inkjet βασισμένος σε PrecisionCore

Οι περισσότεροι από τους εκτυπωτές All-in-One (AIO) που βασίζονται στο PrecisionCore της Epson είναι μοντέλα "Pro" WorkForce μεγάλης χωρητικότητας. Μερικά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του WorkForce WF-3620 All-in-One και του WorkForce WF-3640 All-in-One (το αντικείμενο αυτής της ανασκόπησης) είναι το γραφείο μικρού και με έδρα το σπίτι πολυλειτουργικές εκτυπωτές γραφείου. Κυρίως, αυτά τα δύο MFP WorkForce είναι ουσιαστικά τα ίδια, με την πρωταρχική διαφορά μεταξύ τους, τι παίρνετε για τα πρόσθετα $ 30, είναι ότι το πιο ακριβό WF-3640 έχει δύο συρτάρια χαρτιού.

Όπως και η τεχνολογία PageWide της HP, η PrecisionCore είναι μια νέα εναλλακτική τεχνολογία κεφαλής εκτύπωσης ταχύτερη και φθηνότερη από ό, τι οι εκτυπωτές που βασίζονται σε τυποποιημένους μηχανισμούς inkjet, καθώς και αρκετές μηχανές κατηγορίας laser.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Εκτός από την κεφαλή εκτύπωσης PrecisionCore και μερικά άλλα χαρακτηριστικά εκσυγχρονισμού, το WF-3640 είναι πολύ παρόμοιο με τον προκάτοχό του, το WF-3540. Έχει διάμετρο 17,7 ίντσες, 22,2 ίντσες από εμπρός και πίσω, και 12,1 ίντσες υψηλό, και ζυγίζει 25,4 κιλά. Είναι λίγο μεγάλο για ένα επιτραπέζιο μηχάνημα, αλλά πιθανόν να ταιριάζει στη μέση επιφάνεια εργασίας. Εάν όχι, είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα Wi-Fi και Ethernet, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση ενός κατάλληλου χώρου για να το ρυθμίσετε.

Όσον αφορά τις λειτουργίες ευκολίας και παραγωγικότητας, φορτώνεται το WF-3640. Όπως αναφέρθηκε, διαθέτει δύο ευρύχωρα συρτάρια εισόδου (250 φύλλα), καθώς και έναν δίσκο αντικατάστασης ενός φύλλου στο πίσω μέρος για την εμφάνιση εφάπαξ φακέλων ή ίσως μορφών ή ετικετών. Το πλεονέκτημα, φυσικά, είναι ότι έχετε τόσα πολλά πηγές εισόδου είναι ότι μπορείτε να τα αποθηκεύσετε με διαφορετικούς τύπους χαρτιού, εξαλείφοντας έτσι συχνά την ανάγκη να τεθεί εκτός λειτουργίας το WF-3640 όταν ένα μέλος της ομάδας χρειάζεται να εκτυπώσει σε διαφορετικά αποθέματα.

Μια άλλη βολική λειτουργία χειρισμού χαρτιού είναι ο αυτοματοποιημένος αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) 35 σελίδων, ο οποίος σας επιτρέπει να σαρώσετε, να αντιγράψετε και να στείλετε φαξ σε πρωτότυπα διπλής όψης χωρίς να χρειαστεί να τα αναστρέψετε με το χέρι. Όταν χρησιμοποιείται με τη μηχανή εκτύπωσης αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης, το WF-3640 μπορεί να αντιγράψει μια στοίβα πρωτοτύπων διπλής όψης.

Το WF-3640 έρχεται επίσης με πολλές λειτουργίες χειρισμού χωρίς υπολογιστή , όπως η δυνατότητα εκτύπωσης και σάρωσης σε πολλούς διαφορετικούς τύπους καρτών μνήμης, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων USB thumb drive. Αυτά τα καθήκοντα, καθώς και η εγκατάσταση μερικών από αυτές τις λειτουργίες εκτύπωσης του μοντέλου WorkForce, διαμορφώνονται και ξεκινούν από μια μικρή έγχρωμη οθόνη αφής (2,7 ίντσες).

Ορισμένες από τις λειτουργίες εκτύπωσης κινητών WF-3640 περιλαμβάνουν το Wi-Fi Direct, το AirPrint της Apple και το Cloud Print της Google καθώς και τα βοηθητικά προγράμματα Epson Connect της Epson για απευθείας εκτύπωση από κινητές συσκευές και εκτύπωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για μια πιο λεπτομερή συζήτηση των χαρακτηριστικών εκτύπωσης κινητής τηλεφωνίας, ελέγξτε έξω αυτό το άρθρο του Google.com " Εκτύπωση από το κινητό σας συσκευή " άρθρο.

Απόδοση και ποιότητα εκτύπωσης

Σε σύγκριση με πολλούς άλλους εκτυπωτές inkjet και αρκετές μηχανές με έγχρωμη τεχνολογία λέιζερ (LED και αληθούς λέιζερ), η WF-3640 (καθώς και οι άλλοι εκτυπωτές PrecisionCore WorkForce που έχω δοκιμάσει) είναι γρήγορος. (Η Epson βαθμολογεί αυτό σε 19 μαύρες σελίδες ανά λεπτό (ppm) και έγχρωμες σελίδες στις 10 σελίδες ανά λεπτό.) Επιπλέον, εκτυπώνει και, αν όχι λίγο καλύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα WorkForce. Όλα όσα έγραψα σε αυτό φαίνονταν εξαιρετικά, με κείμενο ποιότητας εκτύπωσης, καθώς και γραφικά και φωτογραφίες ανώτερης ποιότητας με τα καλύτερα μηχανήματα laser-class.

Κόστος ανά σελίδα

Σε σύγκριση με μερικά άλλα inkjets στην περιοχή τιμών, καθώς και πολλούς εκτυπωτές laser class entry level, το καλύτερο κόστος WorkForce WF-3640 ανά σελίδα (όταν χρησιμοποιείτε τις πιο ακριβές δεξαμενές υψηλότερης απόδοσης) των 3,2 σεντ για μονόχρωμες εκτυπώσεις και 11,3 σεντς για το χρώμα, είναι ανταγωνιστική, αλλά δεν είναι ιδανική εάν εκτυπώνετε πολλά. Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το dwg.com " Όταν ένας εκτυπωτής $ 150 εκτυπωτή μπορεί να σας κοστίσει Χιλιάδες ", η επιλογή ενός λάθος εκτυπωτή για ένα γραφείο με μεγάλου όγκου ανάγκες εκτύπωσης μπορεί να είναι άσκοπα πολύ ακριβά.

Το τέλος

Εκπληκτικά, το WorkForce WF-3640 είναι ένας καλός εκτυπωτής. Είναι γρήγορο, εκτυπώνει εξαιρετικά καλά και είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά παραγωγικότητας και ευκολίας. Εάν, ωστόσο, εκτυπώνετε περισσότερες από δύο εκατοντάδες σελίδες κάθε μήνα, θα προτιμούσατε να πληρώνετε, από την άποψη του τρέχοντος λειτουργικού κόστους ανά σελίδα, άλλα $ 50 έως $ 100 επιπλέον για ένα μοντέλο μεγάλου όγκου, όπως π.χ. , ένα από τα μοντέλα WorkForce Pro της Epson.

Ακολουθεί μια λεπτομερέστερη ανασκόπηση του WF-3640

Αγοράστε το WorkForce WF-3640 του Epson All-in-One στο Amazon