Όταν ένας εκτυπωτής αξίας 150 δολαρίων μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες

Αυτό που δαπανούνται με μελάνη ή γραφίτη είναι πολύ σημαντικότερο από την τιμή αγοράς

Αυτό που πολλοί αγοραστές εκτυπωτών δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η επιλογή ενός εκτυπωτή μόνο για την τιμή αγοράς μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες, κατά τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή. Γιατί; Λοιπόν, είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει το ρητό ότι "οι κατασκευαστές των εκτυπωτών κάνουν τα χρήματά τους με μελάνι (ή τόνερ, για εκτυπωτές λέιζερ και λέιζερ)".

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι αλήθεια, ειδικά σε περιβάλλοντα εκτύπωσης μεγάλου όγκου. Είναι εύκολο να ξοδέψετε τόσο περισσότερα από τα αναλώσιμα που δαπανάτε αρχικά στον εκτυπωτή αρκετές φορές - και στη συνέχεια κάποια - ανάλογα κυρίως με τον όγκο εκτύπωσης. Η εκτύπωση χιλιάδων σελίδων κάθε μήνα μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες. θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό εκτυπωτή .

Οι κατασκευαστές εκτυπωτών δημοσιεύουν όλα τα είδη των στατιστικών και των αξιολογήσεων σχετικά με τους εκτυπωτές τους, όπως σελίδες ανά λεπτό (ppm), ανάλυση ή στιγμές ανά ίντσα (dpi) κ.ο.κ. Σημαντική βαθμολογία είναι ο μέγιστος μηνιαίος κύκλος λειτουργίας του μηχανήματος, ο οποίος είναι ο αριθμός σελίδων που προτείνει ο κατασκευαστής ότι μπορείτε να εκτυπώσετε χωρίς να χρειαστεί υπερβολική φθορά στον εκτυπωτή. Οι εκτυπωτές χαμηλού όγκου, όπως το Envy 5530 e-All-in-One της HP, έχουν μικρούς κύκλους λειτουργίας από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες σελίδες, όπου μοντέλα μεγάλου όγκου, όπως το WorkForce Pro WP-4590 της Epson, μερικές φορές αποτελούνται από 80.000 έως 100.000 σελίδες ή περισσότερο.

Οι εκτυπωτές μεγάλου όγκου , φυσικά, κοστίζουν πολύ περισσότερο από τους αντίστοιχους μικρότερους όγκους. Οι δύο εκτυπωτές της παραπάνω παραγράφου, για παράδειγμα, έχουν περίπου $ 300 διαφορά μεταξύ τους. Όμως, καθώς πρόκειται να σας δείξω, αγοράζοντας ένα μοντέλο μικρού όγκου όταν το περιβάλλον σας απαιτεί πραγματικά ένα μοντέλο μεγάλου όγκου μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρό λάθος.

CPP - ένα γρήγορο σεμινάριο

Οι κασέτες μελανιού ή γραφίτη, τα αναλώσιμα, έρχονται επίσης με διάφορες βαθμολογίες, συμπεριλαμβανομένης της "απόδοσης σελίδας", ή του αριθμού σελίδων που μπορεί να εκτυπώσει κάθε κασέτα και του κόστους ανά σελίδα (CPP). Το CPP είναι το συνεχιζόμενο κόστος χρήσης του εκτυπωτή σε βάση ανά σελίδα, το οποίο αντλούμε διαιρώντας την τιμή της κασέτας με τις αποδόσεις της σελίδας του κατασκευαστή και στη συνέχεια πολλαπλασιάζοντας αυτό το άθροισμα με τον αριθμό των κασετών. (Ναι, ξέρω ότι αυτό ακούγεται περίπλοκο, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το άρθρο, " Πώς να εκτιμήσετε το κόστος ενός εκτυπωτή ανά σελίδα ", δεν είναι πραγματικά.

Η CPP ποικίλλει ευρέως από τον εκτυπωτή στον εκτυπωτή, μέχρι και τέσσερα ή πέντε λεπτά για μονόχρωμες ή ασπρόμαυρες σελίδες και μερικές φορές περισσότερο από 10 σεντ για έγχρωμες σελίδες. Με διαφορές κόστους ανά σελίδα που είναι τόσο απότομες, είναι εύκολο να διαπιστώσετε πώς ένας εκτυπωτής, για παράδειγμα 15 λεπτά ανά σελίδα χρώματος, θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο από άλλο μοντέλο με χαμηλό CPP πέντε λεπτών. Η εκτύπωση εκατό σελίδων στο πρώτο θα σας κοστίσει 10 δολάρια περισσότερο από την εκτύπωση των ίδιων 100 σελίδων στο τελευταίο. Εάν εκτυπώνετε 1.000 σελίδες το μήνα, θα ξοδέψετε επιπλέον 100 δολάρια κάθε μήνα - δηλαδή πάνω από 1.000 δολάρια κάθε χρόνο!

Η Δύναμη της Πένυ

Αλλά τι γίνεται αν υπάρχει μόνο μια εκατοστιαία, ή ίσως μισή, διαφορά στην CPP μεταξύ ενός εκτυπωτή και ενός άλλου; Μια δεκάρα ανά σελίδα δεν ακούγεται πολύ, έτσι δεν είναι; Εάν εκτυπώνετε μόνο 100 σελίδες κάθε μήνα, δεν είναι. Αν όμως το σπίτι σας ή το μικρό σας γραφείο χτυπά χιλιάδες σελίδες κάθε μήνα, μια διαφορά ενός εκατοστού μπορεί να σας κοστίσει πολλά. Σε ένα λεπτό ανά σελίδα, 10.000 σελίδες κοστίζουν επιπλέον 100 δολάρια κάθε μήνα ή 1.200 δολάρια ετησίως - μπορείτε να αγοράσετε τρία ή τέσσερα μοντέλα μεγάλου όγκου γι 'αυτό!

Οι εκτυπωτές μεγάλου όγκου μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα με λίγους άλλους τρόπους: Είναι ταχύτεροι και ο χρόνος είναι τελικά χρήμα. Επίσης, δεδομένου ότι έχουν κατασκευαστεί για να εκτυπώνουν ουσιαστικά περισσότερες σελίδες από τα φθηνότερα μοντέλα χαμηλού όγκου, είναι πολύ πιθανότερο να συγκρατήσουν το βαρύ φορτίο εργασίας που βάζετε σε αυτά. Επιπλέον, οι περισσότεροι εκτυπωτές μεγάλου όγκου υποστηρίζουν μεγαλύτερες κασέτες υψηλότερης απόδοσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε τόσο συχνά.