Δωρεάν κοινωνικές εφαρμογές Salesforce.com για ομάδες μικρών επιχειρήσεων

Έξυπνη κοινωνική συνεργασία, γραφείο κοινωνικής βοήθειας και εφαρμογές κοινωνικής παραγωγικότητας

Εξειδικευμένο λογισμικό μπορεί να είναι ακριβό, αλλά στο Salesforce.com, οι μικρές επιχειρηματικές ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δωρεάν εφαρμογές με δημιουργικούς τρόπους. Για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Salesforce.com στο AppExchange, πρέπει πρώτα να έχετε συνδρομή για την έκδοση ομάδας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές από το AppExchange για διάφορες χρήσεις, όπως εκστρατείες μάρκετινγκ, στελέχωση γραφείου υποστήριξης και διαχείριση σχεδίων για την ενίσχυση των ομάδων για επιχειρηματικά αποτελέσματα . Ελέγξτε αυτές τις πέντε δωρεάν εφαρμογές για να χρησιμοποιήσετε αυτόνομα ή ενσωματωμένα προϊόντα Salesforce.com όπως το CRM. Τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών λογισμικού-ως-υπηρεσιών (SaaS) είναι κυρίως πολλές λειτουργίες χωρίς συντήρηση ή κόστος υποδομής. Οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες στην επιφάνεια εργασίας σας ή στο smartphone ή στο tablet σας.

01 από 05

Chatter - κοινωνική συνεργασία

Salesforce.com Inc.

Το δικό του εργαλείο κοινωνικής συνεργασίας του Salesforce.com, το Chatter βοηθά τον οργανισμό σας να παραμείνει συνδεδεμένος καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι διαλειτουργικές ομάδες μικρών επιχειρήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chatter και όχι απαραίτητα να έχουν πρόσβαση σε άλλα εργαλεία του Salesforce.com, που μπορεί να κάνουν συγκεκριμένες ομάδες όπως οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ ή το HR. Ο συνομιλητής θα δώσει σε ολόκληρο τον οργανισμό σας μια νέα προοπτική για διάφορες δραστηριότητες ομάδας μέσω των ενημερώσεων κατάστασης και θα βοηθήσει να συμπεριλάβει άτομα σε έργα που χρησιμοποιούν το @Mentions και κοινή χρήση αρχείων. Από τεχνική άποψη, ο οργανισμός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Chatter χωρίς Salesforce.com CRM ή άλλη συνδρομή πλατφόρμας cloud και είναι δωρεάν. Δείτε Ανασκόπηση. Περισσότερο "

02 του 05

Adobe Connect - συμβάντα webinar

Adobe Connect

Η Adobe Systems καθιστά διαθέσιμη τη σύνδεση v9.3 στο AppExchange. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι η πιο πρόσφατη έκδοση έτοιμη για χρήση κατά την πτώση. Το καλύτερο χαρακτηριστικό είναι η αυτοματοποιημένη διαδικασία για την εμφάνιση όλων των συμβάντων webinar, παρόντων ή παρελθόντων, από τον διακομιστή της Adobe, τα οποία διαφορετικά θα απαιτούν μη αυτόματη μεταφόρτωση. Για να επωφεληθείτε από τους οδηγούς συμβάντων webinar, οι πελάτες της Adobe που χρησιμοποιούν το Salesforce θα δουν αμέσως γεγονότα και εγγραφές. Προκειμένου να προκριθούν περαιτέρω οι προοπτικές webinar, οι χρήστες του Salesforce μπορούν να ελέγξουν τις απαντήσεις σε ερωτήσεις εγγραφής. Οι υπάρχοντες οδηγοί στο Salesforce μπορούν επίσης να αποστείλουν μια πρόσκληση συμβάντος στο webinar. Περισσότερο "

03 του 05

Desk.com - γραφείο κοινωνικής βοήθειας

Desk.com

Το Desk.com για Salesforce χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της εξυπηρέτησης πελατών. Ενσωματωμένο με το Salesforce CRM ή άλλη πλατφόρμα cloud για πωλήσεις και υποστήριξη, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες λογαριασμού και επικοινωνίας για συνεργασία μεταξύ των αντιπροσώπων και των αντιπροσώπων. Οι πράκτορες μπορούν να προβάλλουν και να επεξεργάζονται αιτήματα πελατών, να προβάλλουν λογαριασμούς και να στέλνουν οδηγούς και επαφές στο Salesforce. Στο Desk.com, μπορείτε να λαμβάνετε αιτήματα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Facebook και Twitter, καναλιών κοινωνικών μέσων, ζωντανής συνομιλίας και τηλεφώνου. Το Desk.com στέλνει μια ειδοποίηση στον πελάτη σας όταν ολοκληρωθεί μια αίτηση υπηρεσίας. Δείτε Ανασκόπηση. Περισσότερο "

04 του 05

InsideView - υπηρεσία πληροφοριών

InsideView

Το InsideView είναι μια εφαρμογή για την απόκτηση πληροφοριών επιχείρησης και επικοινωνίας σχετικά με λογαριασμούς. Χρησιμοποιούμενη για την αύξηση της παραγωγικότητας των πωλήσεων, το InsideView σας ειδοποιεί για γεγονότα που προκαλούν σε μια επιχείρηση, όπως αλλαγές στην ηγεσία, νέα προϊόντα και εξαγορές. Οι ειδοποιήσεις της εταιρείας, όπως τα εταιρικά νέα και τα οικονομικά, καθώς και οι ειδοποιήσεις ατόμων που περιλαμβάνουν τα προφίλ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και τις λίστες θέσεων εργασίας παρέχουν ενημερωμένες πληροφορίες μέσω κορυφαίων πηγών. Οι ιδέες των ανθρώπων και η εταιρική νοημοσύνη μπορούν να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες πωλήσεων σας στο Salesforce.com ή ως αυτόνομο προϊόν. Περισσότερο "

05 του 05

SpringCM - διαχείριση περιεχομένου

SpringCM

Το SpringCM είναι μια εφαρμογή διαχείρισης περιεχομένου για να προσθέτετε, να μοιράζεστε και να διαχειρίζεστε περιεχόμενο στο Salesforce.com. Μπορείτε να οργανώσετε το περιεχόμενο των πελατών και να μοιραστείτε τη δραστηριότητα των συνομιλιών χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις όταν προστίθενται ή αλλάζουν έγγραφα. Οι ομάδες πωλήσεων, μάρκετινγκ και υποστήριξης πελατών μπορούν να ανασκοπήσουν γρήγορα έγγραφα χρησιμοποιώντας σχολιασμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια διαδικασία αναθεώρησης στο SpringCM για να στείλετε έγγραφα προς επισκόπηση με ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις, καθώς και να διαχειριστείτε τον έλεγχο έκδοσης με check-in και check-out από το Salesforce. Η ροή εργασίας είναι αυτοματοποιημένη σε κοινόχρηστους φακέλους έργων με αποθήκευση στο σύννεφο. Διατίθεται δωρεάν μόνο στην έκδοση Salesforce.com Enterprise. Διαβάστε την αναθεώρηση. Περισσότερο "