Τι είναι ένα αρχείο PPT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PPT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PPT είναι ένα αρχείο παρουσίασης του Microsoft PowerPoint 97-2003. Οι νεότερες εκδόσεις του PowerPoint έχουν αντικαταστήσει αυτήν τη μορφή με το PPTX .

Τα αρχεία PPT χρησιμοποιούνται συχνά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και για χρήση γραφείου, για όλα, από τη μελέτη έως την παρουσίαση πληροφοριών μπροστά σε ένα ακροατήριο.

Είναι συνηθισμένο τα αρχεία PPT να περιέχουν διάφορες διαφάνειες κειμένου, ήχων, φωτογραφιών και βίντεο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PPT

Τα αρχεία PPT μπορούν να ανοίξουν με οποιαδήποτε έκδοση του Microsoft PowerPoint.

Σημείωση: Τα αρχεία PPT που δημιουργήθηκαν με εκδόσεις του PowerPoint παλαιότερες από το v8.0 (PowerPoint 97, κυκλοφόρησε το 1997) δεν υποστηρίζονται αξιόπιστα σε νεότερες εκδόσεις του PowerPoint. Αν έχετε παλαιότερο αρχείο PPT, δοκιμάστε μία από τις υπηρεσίες μετατροπής που αναφέρονται στην επόμενη ενότητα.

Ορισμένα ελεύθερα προγράμματα μπορούν επίσης να ανοίγουν και να επεξεργάζονται αρχεία PPT, όπως Kingsoft Presentation, OpenOffice Impress, Google Slides και SoftMaker FreeOffice Παρουσιάσεις.

Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία PPT χωρίς το PowerPoint χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα Microsoft PowerPoint Viewer, αλλά υποστηρίζει μόνο την προβολή και την εκτύπωση του αρχείου χωρίς να το επεξεργαστείτε.

Εάν θέλετε να εξαγάγετε τα αρχεία πολυμέσων από ένα αρχείο PPT, μπορείτε να το κάνετε με ένα εργαλείο εξαγωγής αρχείων όπως το 7-Zip. Πρώτα, μετατρέψτε το αρχείο σε PPTX είτε μέσω εργαλείου μετατροπής PowerPoint είτε PPTX (αυτά είναι συνήθως τα ίδια με τα PPT μετατροπείς, όπως αυτά που αναφέρονται παρακάτω). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το 7-Zip για να ανοίξετε το αρχείο και μεταβείτε στο φάκελο ppt> media για να δείτε όλα τα αρχεία πολυμέσων.

Σημείωση: Τα αρχεία που δεν ανοίγουν με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω ενδέχεται να μην είναι πραγματικά αρχεία του PowerPoint. Ελέγξτε ξανά την επέκταση για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο που γράφεται με παρόμοια γράμματα επέκτασης αρχείου, όπως ένα αρχείο PST , το οποίο είναι ένα αρχείο καταγραφής προσωπικών πληροφοριών του Outlook που χρησιμοποιείται με προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το MS Outlook.

Ωστόσο, άλλοι που είναι παρόμοιοι, όπως το PPTM , χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα στο ίδιο πρόγραμμα PowerPoint, αλλά είναι απλώς διαφορετικό.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PPT

Χρησιμοποιώντας έναν από τους PPT θεατές / συντάκτες από τα παραπάνω είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο PPT σε μια νέα μορφή. Στο PowerPoint, για παράδειγμα, το μενού File> Save As σάς επιτρέπει να μετατρέψετε το PPT σε PDF , MP4 , JPG , PPTX, WMV και σε πολλές άλλες μορφές.

Συμβουλή: Το μενού Αρχείο> Εξαγωγή στο PowerPoint παρέχει ορισμένες πρόσθετες επιλογές που είναι χρήσιμες κατά τη μετατροπή PPT σε βίντεο.

Το αρχείο Αρχείο του PowerPoint > Εξαγωγή> Δημιουργία φυλλαδίων μπορεί να μεταφράσει τις διαφάνειες του PowerPoint σε σελίδες στο Microsoft Word. Θα χρησιμοποιούσατε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε ένα κοινό να μπορεί να ακολουθήσει μαζί σας καθώς προβείτε σε μια παρουσίαση.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να μετατρέψετε το αρχείο PPT. Το FileZigZag και το Zamzar είναι δύο δωρεάν online μετατροπείς PPT που μπορούν να αποθηκεύσουν το PPT σε μορφή DOCX του MS Word καθώς και σε PDF, HTML , EPS , POT, SWF , SXI, RTF , KEY, ODP και άλλες παρόμοιες μορφές.

Αν μεταφορτώσετε το αρχείο PPT στο Google Drive, μπορείτε να το μετατρέψετε στη μορφή διαφανειών Google κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγοντας Άνοιγμα με> Διαφάνειες Google .

Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε τις Παρουσιάσεις Google για να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε το αρχείο PPT, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μετατροπή του αρχείου ξανά από το μενού Αρχείο> Λήψη ως . PPTX, PDF, TXT , JPG, PNG και SVG είναι οι υποστηριζόμενες μορφές μετατροπής.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία PPT

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PPT και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.