Εισαγωγή στους ιχνηλάτες δραστηριότητας

Ενημερωθείτε σχετικά με τα συγκροτήματα γυμναστικής

Αν και δεν είναι πάντα τόσο φανταχτερά (ή τόσο ακριβό) όσο οι smartwatches όπως το Apple Watch, οι ιχνηλάτες δραστηριότητας (επίσης γνωστοί ως ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης ή ζώνες γυμναστικής) αντιπροσωπεύουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι συσκευών που λέμε "wearables". λαοί με ενεργό τρόπο ζωής, αυτές οι συσκευές προσφέρουν τα βασικά στατιστικά στοιχεία, από τις θερμίδες που καίγονται στον καρδιακό ρυθμό. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης!

Ιστορικό

Δεν πρέπει να συγχέεται με εξειδικευμένα αθλητικά ρολόγια για δρομείς, κολυμβητές και ποδηλάτες, ανιχνευτές ιχνών που διαθέτουν αισθητήρες, εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια ως χρήσιμα αξεσουάρ τόσο για τους σοβαρούς όσο και για τους περιστασιακούς ασκούμενους. Χρησιμοποιώντας ένα επιταχυνσιόμετρο, αυτά τα gadgets τύπου clip-on ή wristband μπορούν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητά σας και η δημοτικότητα των tracker δραστηριοτήτων έχει εμπνεύσει πολλούς χρήστες να επιδιώξουν τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν trackers ως κίνητρα εργαλεία-πολλές συσκευές προσφέρουν συμπληρωματικές εφαρμογές για κινητά που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τα στατιστικά στοιχεία με τους φίλους σας, για παράδειγμα.

Το Fitbit, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2008 ως συσκευή clip-on, ήταν ένας από τους πρώτους ιχνηλάτες δραστηριότητας που συγκέντρωσαν την κύρια προσοχή. Από τότε, μεγάλες και μικρές εταιρείες έχουν εισέλθει στο χώρο με τις δικές τους γυμναστικές ομάδες. Και ενώ οι smartwatches συχνά κοστίζουν βόρεια από τα 200 δολάρια, οι ιχνηλάτες γυμναστικής είναι γενικά φθηνότεροι, καθιστώντας τους ελκυστικούς για τους βασικούς καταναλωτές που θέλουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παρακολούθησης της δραστηριότητας.

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ιχνηλάτες δραστηριότητας εξακολουθούν να είναι έργο σε εξέλιξη. Για μία, η ακρίβειά τους έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. μια μελέτη στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι τα smartphones στην πραγματικότητα προσέφεραν πιο ακριβή μέτρηση βημάτων, ενώ βρέθηκαν ζώνες που βρέθηκαν να υποτιμούν τον αριθμό των βημάτων που ελήφθησαν. Επιπλέον, τα ειδικά πενόμετρα και τα επιταχυνσιόμετρα βρέθηκαν ακριβέστερα από τα smartphones και τις ζώνες γυμναστικής. Αρκεί να πείτε ότι θα πρέπει να δείτε τα στατιστικά στοιχεία του ιχνηλάτη σας ως μια γενική κατευθυντήρια γραμμή για τα επίπεδα δραστηριότητάς σας.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

Οι ιχνηλάτες δραστηριότητας εξυπηρετούν μια ποικιλία δημογραφικών στοιχείων, αλλά ουσιαστικά όλοι θα καταγράψουν τις βασικές πληροφορίες για τις προπονήσεις όπως τα βήματα που έχουν ληφθεί. Πέρα από αυτό, εδώ είναι βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί να ενδιαφέρουν:

Ανυπομονώ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι smartwatches και οι trackers δραστηριότητας φοριούνται στον καρπό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες συνδυάζουν τη λειτουργικότητα των δύο συσκευών σε μία συσκευή. Ίσως το πιο υψηλό προφίλ αυτού του παραδείγματος είναι το Apple Watch . Εκτός από την παρακολούθηση των βημάτων που έχουν ληφθεί, το μήκος των προπονήσεων και των θερμίδων σας καίγονται, το smartwatch της Apple θα προτείνει νέους στόχους με βάση τα στατιστικά σας και θα σας υπενθυμίσει να σηκωθείτε αν έχετε καθίσει για πολύ καιρό.

Το Apple Watch δεν είναι το μοναδικό smartwatch που προσφέρει στατιστικά στοιχεία φυσικής κατάστασης. Το Pebble and Pebble Steel προσφέρει ενσωματωμένη μέτρηση βημάτων και παρακολούθηση ύπνου και μπορείτε να συγχρονίσετε αυτά τα δεδομένα με άλλες εφαρμογές για πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση. Και το Android Wear , η πλατφόρμα λογισμικού της Google για φορητές συσκευές, υποστηρίζει smartwatch με αισθητήρες GPS, που επιτρέπει στους δρομείς να παρακολουθούν τις αποστάσεις τους.

Η κατώτατη γραμμή: Αναμείνετε τη διάκριση μεταξύ "smartwatch" και "tracker δραστηριότητας" για να συνεχίσετε να θολώνετε, καθώς οι εταιρείες κατασκευάζουν ολοένα και περισσότερες λειτουργίες γυμναστικής σε smartwatches που παρέχουν ειδοποιήσεις για κινητά.