Πώς να καθαρίσετε ένα ασύρματο ποντίκι

Κρατήστε το ασύρματο ποντίκι σας καθαρό

Όπως και με τα πληκτρολόγια μας , τα ποντίκια των υπολογιστών μας μπορούν να πάρουν αρκετά cruddy, αρκετά γρήγορα. Κρατήστε το ασύρματο ποντίκι σας σε βέλτιστο σχήμα λειτουργίας, καθαρίζοντάς το τακτικά με μερικά απλά βήματα.

Ο τροχός κύλισης μπορεί εύκολα να κολληθεί με μαλλιά, γούνινα κατοικίδια ζώα και σωματίδια τροφίμων. Μπορεί να ανησυχείτε για τα μικρόβια και τη βρωμιά στην πάνω και κάτω επιφάνεια του ποντικιού σας. Πιθανότατα θέλετε να το καθαρίσετε πιο συχνά αν το μοιραστείτε, αλλά δεν θέλετε να ξεθωριάσετε το ποντίκι σας παίρνοντας το λάθος μέρος του υγρού με σαπούνι και νερό.

Το ασύρματο ποντίκι σας μπορεί να είναι ένα οπτικό ποντίκι που χρησιμοποιεί ένα φως LED για φωτισμό ή ένα ποντίκι λέιζερ που χρησιμοποιεί ένα λέιζερ. Η λειτουργία του βασίζεται στη λάμψη αυτού του φωτός στην επιφάνεια (όπως ποντίκι) και στη χρήση αισθητήρα βίντεο για να ανιχνεύσει την κίνηση που κάνετε με το χέρι σας για να μετακινήσετε το ποντίκι. Η σκόνη και η βρωμιά μπορούν να μπλοκάρουν τη δέσμη φωτισμού και να συγχέουν τον αισθητήρα βίντεο.

Τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε ένα ασύρματο ποντίκι

Πώς να καθαρίσετε ένα ασύρματο ποντίκι

Ο καθαρισμός ενός ασύρματου ποντικιού είναι εύκολος και διαρκεί περίπου πέντε έως δέκα λεπτά. Δείτε πώς.

  1. Εάν το ποντίκι διαθέτει διακόπτη on / off, απενεργοποιήστε το.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα δοχείο ψεκασμού συμπυκνωμένου αέρα, ψεκάστε το μεταξύ του τροχού κύλισης και των κουμπιών κλικ αν υπάρχει κενό εκεί. Μην φυσάτε αέρα απευθείας σε ένα σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση.
  3. Πάρτε ένα υγρό σκούπισμα καθαρισμού και σκουπίστε το σώμα του ποντικιού.
  4. Βεβαιωθείτε ότι τρίβετε σε οποιαδήποτε επίμονα σημάδια και λεκέδες στα μαξιλαράκια του πυθμένα του ποντικιού. Η περιοχή των τεσσάρων ποδιών στις γωνίες της επιφάνειας του πυθμένα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι οι περιοχές που γλιστρούν πάνω από την επιφάνεια του μαξιλαριού του ποντικιού σας και παίρνουν βρωμιά.
  5. Γυρίστε ελαφρά μια βαμβακερή ανταλλαγή με διάλυμα καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε το στυλό για να βουρτσίζετε απαλά οποιαδήποτε σκόνη γύρω από το λέιζερ ή το LED . Μην σκουπίζετε απευθείας το λέιζερ ή την ενδεικτική λυχνία LED με το στυλεό. Σίγουρα, μην πιέζετε σε αυτό, όπως μπορείτε να το απομακρύνετε.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα στεγνό βαμβάκι, σκουπίστε την περιοχή γύρω από το λέιζερ ή τη λυχνία LED. Και πάλι, αποφύγετε να αγγίζετε το λέιζερ ή το LED.
  7. Αφήστε το ποντίκι να στεγνώσει πλήρως πριν το χρησιμοποιήσετε.

Βαριά καθαρισμός - Αποσυναρμολόγηση και καθαρισμός ποντικιού χωρίς καλώδιο

Οι κατασκευαστές θα σας ενημερώσουν να μην αποσυναρμολογήσετε ένα ποντίκι για να το καθαρίσετε. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι μια τελευταία λύση, ειδικά αν έχετε πολύ σκόνη ή κατοικίδια γούνα ή ανθρώπινη τρίχα στην περιοχή του υπολογιστή σας. Αν εντοπίσετε τις βίδες για να ξεκολλήσετε το σώμα του ποντικιού, κάντε το προσεκτικά και χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να αφαιρέσετε απαλά τα συντρίμμια από το εσωτερικό του ποντικιού. Μην χρησιμοποιείτε υγρά ούτε βούρτσατε τα εξαρτήματα με πανί ή δάκτυλά σας. Επανασυναρμολογήστε προσεκτικά. Αυτό πιθανόν να ακυρώσει την εγγύηση στο ποντίκι.