Τι πρέπει να κάνετε όταν το Windows Update χτυπά ή είναι παγωμένο

Τρόπος ανάκτησης από μια παγωμένη εγκατάσταση του Windows Update

Τις περισσότερες φορές, το Windows Update κάνει τη δουλειά του με ελάχιστη προσοχή από εμάς.

Ενώ μπορούμε να ελέγξουμε και να εγκαταστήσουμε ενημερώσεις με μη αυτόματο τρόπο από καιρό σε καιρό, οι περισσότεροι υπολογιστές των Windows 10 έχουν ρυθμιστεί ώστε να εφαρμόζουν αυτόματα σημαντικές ενημερώσεις, ενώ παλαιότερες εκδόσεις όπως τα Windows 7 και τα Windows 8 εφαρμόζουν συνήθως αυτές τις διορθώσεις τη νύχτα του Patch Tuesday .

Μερικές φορές, όμως, όταν εγκαθίσταται το μπέρδεμα ή ίσως και το service pack κατά τη διάρκεια του τερματισμού λειτουργίας ή της εκκίνησης, η εγκατάσταση ενημέρωσης κολλάει - παγώνει, κλειδώνει, σταματά, κολλάει, ρολόγια ... ό, τι θέλετε να το ονομάσετε. Το Windows Update παίρνει για πάντα και είναι καιρός να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Η εγκατάσταση μιας ή περισσοτέρων ενημερώσεων των Windows πιθανώς να έχει κολλήσει ή να καταψυχθεί αν δείτε ένα από τα ακόλουθα μηνύματα να υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα:

Προετοιμασία για τη διαμόρφωση των Windows. Μην απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας. Ρύθμιση των ενημερώσεων των Windows x% πλήρης Μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Μην απενεργοποιείτε ή αποσυνδέετε το μηχάνημά σας. Εγκατάσταση ενημέρωσης x από x ... Εργασία με ενημερώσεις x% πλήρης Μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας Κρατήστε τον υπολογιστή σας μέχρι να γίνει αυτό Εγκατάσταση ενημέρωσης x από x ... Ετοιμασία των Windows Μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας

Ενδέχεται επίσης να δείτε το Στάδιο 1 του 1 ή το Στάδιο 1 του 3 ή ένα παρόμοιο μήνυμα πριν από το δεύτερο παράδειγμα. Μερικές φορές Επανεκκίνηση είναι όλα όσα θα δείτε στην οθόνη. Μπορεί επίσης να υπάρχουν κάποιες διαφορές στη διατύπωση ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε.

Εάν δεν βλέπετε τίποτα καθόλου στην οθόνη, ειδικά αν νομίζετε ότι οι ενημερώσεις ενδέχεται να έχουν εγκατασταθεί πλήρως, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να διορθώσετε προβλήματα που προκλήθηκαν από το Πρόγραμμα ενημερώσεων των Windows .

Αιτία ενός κατεψυγμένου ή κολλημένου ενημερώσεων των Windows

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εγκατάσταση ή οριστικοποίηση μιας ή περισσοτέρων ενημερώσεων των Windows μπορεί να ανασταλεί.

Τις περισσότερες φορές, αυτά τα είδη προβλημάτων οφείλονται σε μια σύγκρουση λογισμικού ή σε ένα προϋπάρχον θέμα που απλώς δεν τέθηκε σε φως μέχρι την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows. Πολύ σπανιότερα προκαλούνται από ένα λάθος από την πλευρά της Microsoft όσον αφορά την ίδια την ενημέρωση.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την κατάψυξη κατά τις ενημερώσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista , Windows XP και πολλά άλλα.

Σημείωση: Υπάρχει ένα πραγματικό ζήτημα στα Windows που μπορεί να προκαλέσει την κατάψυξη των εγκαταστάσεων του Windows Update, αλλά ισχύει μόνο για τα Windows Vista και μόνο αν το SP1 δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα. Εάν ο υπολογιστής σας ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή, εγκαταστήστε το Windows Vista SP1 ή νεότερη έκδοση για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις είναι στην πραγματικότητα κολλημένες

Ορισμένες ενημερώσεις των Windows μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά ή και περισσότερο για να διαμορφώσετε ή να εγκαταστήσετε, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις είναι πραγματικά κολλημένες πριν προχωρήσετε. Η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος που δεν υπάρχει πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει μόνο ένα πρόβλημα.

Μπορείτε να μάθετε εάν οι ενημερώσεις των Windows έχουν κολλήσει αν δεν συμβεί τίποτα στην οθόνη για 3 ώρες ή περισσότερο . Εάν υπάρχει κάποιο θαύμα μετά από αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, ρίξτε μια ματιά στο φωτισμό δραστηριότητας του σκληρού σας δίσκου . Δεν θα δείτε καθόλου δραστηριότητα (κολλημένη) ή πολύ συνηθισμένες, αλλά πολύ σύντομες αναλαμπές φωτός (δεν έχουν κολλήσει).

Οι πιθανότητες είναι ότι οι ενημερώσεις είναι κρεμασμένες πριν από το 3ωρο σήμα, αλλά αυτό είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα για να περιμένετε και περισσότερο από ό, τι έχω δει ποτέ μια ενημέρωση των Windows να εγκαταστήσετε με επιτυχία.

Πώς να διορθώσετε μια εγκατάσταση του Windows Update Stuck

  1. Πατήστε Ctrl-Alt-Del . Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενημερώσεις των Windows ενδέχεται να κρεμαστούν σε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης και θα μπορούσατε να παρουσιάσετε την οθόνη σύνδεσης των Windows μετά την εκτέλεση της εντολής πληκτρολογίου Ctrl-Alt-Del.
    1. Αν ναι, συνδεθείτε όπως θα κάνατε κανονικά και αφήστε τις ενημερώσεις να συνεχίσουν να εγκαθίστανται με επιτυχία.
    2. Σημείωση: Εάν ο υπολογιστής σας επανεκκινηθεί μετά το Ctrl-Alt-Del, διαβάστε τη δεύτερη Σημείωση στο Βήμα 2 παρακάτω. Αν δεν συμβεί τίποτα (πιθανότατα), μεταβείτε στο Βήμα 2.
  2. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας είτε το κουμπί επαναφοράς είτε απενεργοποιώντας τον και στη συνέχεια ενεργοποιώντας το κουμπί λειτουργίας . Ας ελπίσουμε ότι τα Windows θα ξεκινήσουν κανονικά και θα τελειώσουν την εγκατάσταση των ενημερώσεων.
    1. Συνειδητοποιώ ότι πιθανώς ειλικρινά σας είπε να μην το κάνετε αυτό με το μήνυμα στην οθόνη, αλλά εάν η εγκατάσταση της ενημέρωσης των Windows είναι πραγματικά κατεψυγμένη, δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να κάνετε σκληρή επανεκκίνηση.
    2. Συμβουλή: Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης των Windows και του BIOS / UEFI, ίσως χρειαστεί να κρατήσετε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα πριν απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής. Σε tablet ή φορητό υπολογιστή μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε την μπαταρία.
    3. Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ή τα Windows 8 και μετά την επανεκκίνηση οδηγείτε στην οθόνη σύνδεσης, δοκιμάστε να πατήσετε ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο τροφοδοσίας στην κάτω δεξιά γωνία και επιλέγοντας Ενημέρωση και επανεκκίνηση , εάν είναι διαθέσιμα.
    4. Σημείωση: Αν μεταφερθείτε αυτόματα στο μενού " Επιλογές εκκίνησης" ή " Ρυθμίσεις εκκίνησης " μετά την επανεκκίνηση, επιλέξτε " Ασφαλής λειτουργία" και δείτε τα σχόλια στο Βήμα 3 παρακάτω.
  1. Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία . Αυτή η ειδική διαγνωστική λειτουργία των Windows φορτώνει μόνο τα ελάχιστα προγράμματα οδήγησης και υπηρεσίες που χρειάζονται απολύτως τα Windows, οπότε αν ένα άλλο πρόγραμμα ή μια υπηρεσία έρχεται σε διένεξη με κάποια από τις ενημερώσεις των Windows, η εγκατάσταση μπορεί να τελειώσει καλά.
    1. Εάν οι ενημερώσεις των Windows εγκαθίστανται με επιτυχία και συνεχίζετε σε ασφαλή λειτουργία , απλώς επανεκκινήστε από εκεί για να εισάγετε κανονικά τα Windows .
  2. Ολοκληρώστε μια επαναφορά συστήματος για να αναιρέσετε τις αλλαγές που έγιναν μέχρι στιγμής από την ελλιπή εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά, δοκιμάστε να το κάνετε αυτό από την ασφαλή λειτουργία. Ανατρέξτε στον σύνδεσμο στο Βήμα 3 εάν δεν είστε βέβαιοι για τον τρόπο εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία.
    1. Σημείωση: Κατά την επαναφορά συστήματος , βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σημείο επαναφοράς που δημιουργήθηκε από τα Windows ακριβώς πριν από την εγκατάσταση της ενημέρωσης.
    2. Εάν υποτεθεί ότι έγινε ένα σημείο επαναφοράς και η Επαναφορά Συστήματος είναι επιτυχής, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν ξεκινήσει η ενημέρωση. Εάν το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά την αυτόματη ενημέρωση, όπως συμβαίνει στην Patch Tuesday, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις του Windows Update ώστε αυτό το πρόβλημα να μην επαναληφθεί μόνο του.
  1. Δοκιμάστε την Επαναφορά Συστήματος από τις Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους (Windows 10 & 8) ή τις Επιλογές αποκατάστασης συστήματος (Windows 7 & Vista) εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ασφαλή λειτουργία ή εάν η αποκατάσταση απέτυχε από την ασφαλή λειτουργία. Δεδομένου ότι αυτά τα μενού εργαλείων είναι διαθέσιμα από το "έξω" των Windows, μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα και αν τα Windows είναι εντελώς διαθέσιμα.
    1. Σημαντικό: Η Επαναφορά Συστήματος είναι διαθέσιμη μόνο εκτός Windows, εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, Windows 8, Windows 7 ή Windows Vista. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στα Windows XP.
  2. Ξεκινήστε τη διαδικασία αυτόματης επιδιόρθωσης του υπολογιστή σας . Ενώ η Επαναφορά Συστήματος είναι ένας πιο άμεσος τρόπος για να ακυρώσετε τις αλλαγές, σε αυτήν την περίπτωση μιας ενημερωμένης έκδοσης των Windows, ορισμένες φορές μια πιο ολοκληρωμένη διαδικασία επισκευής είναι σωστή.
    1. Στα Windows 10 και Windows 8, δοκιμάστε μια επισκευή εκκίνησης. Εάν αυτό δεν κάνει το τέχνασμα, δοκιμάστε τη διαδικασία Reset This PCμη αποκαταστατική επιλογή, φυσικά).
    2. Στα Windows 7 και στα Windows Vista, δοκιμάστε τη διαδικασία επιδιόρθωσης εκκίνησης .
    3. Στα Windows XP, δοκιμάστε τη διαδικασία Εγκατάστασης επισκευής .
  3. Δοκιμάστε τη μνήμη του υπολογιστή σας . Είναι πιθανό ότι η αποτυχημένη μνήμη RAM θα μπορούσε να προκαλέσει πάγωμα των εγκαταστάσεων patch. Ευτυχώς, η μνήμη είναι πολύ εύκολο να δοκιμαστεί.
  1. Ενημερώστε το BIOS. Ένα ξεπερασμένο BIOS δεν αποτελεί κοινή αιτία για αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι δυνατό.
    1. Εάν μια ή περισσότερες από τις ενημερωμένες εκδόσεις που προσπαθεί να εγκαταστήσει τα Windows σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας των Windows με τη μητρική σας πλακέτα ή άλλο ενσωματωμένο υλικό , μια ενημέρωση του BIOS θα μπορούσε να επιλύσει το ζήτημα.
  2. Καθαρίστε την εγκατάσταση των Windows . Μια καθαρή εγκατάσταση περιλαμβάνει πλήρη σβήσιμο του σκληρού δίσκου στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows και, στη συνέχεια, η εγκατάσταση των Windows ξανά από την αρχή στον ίδιο σκληρό δίσκο .
    1. Προφανώς δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, αν δεν χρειάζεται, αλλά είναι πολύ πιθανό να διορθώσετε αν τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από αυτό δεν ήταν επιτυχημένα.
    2. Σημείωση: Ίσως φαίνεται πιθανό ότι η επανεγκατάσταση των Windows και, στη συνέχεια, οι ίδιες ακριβώς ενημερώσεις των Windows, θα προκαλέσει το ίδιο πρόβλημα, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ζητήματα κλειδώματος που προκαλούνται από ενημερώσεις από τη Microsoft είναι πραγματικά συγκρούσεις λογισμικού, μια καθαρή εγκατάσταση των Windows, ακολουθούμενη αμέσως από την εγκατάσταση όλων των διαθέσιμων ενημερώσεων, συνήθως οδηγεί σε έναν τέλεια λειτουργούντα υπολογιστή.

Ενημερώστε μας αν είχατε πετύχει να ξεφύγετε από μια εγκατεστημένη ενημερωμένη έκδοση των Windows χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν περιλαμβάνεται στην παραπάνω αντιμετώπιση προβλημάτων. Θα χαρούμε να το συμπεριλάβουμε εδώ.

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατάψυξης / κατάψυξης που σχετίζονται με το Windows Update;

Αν οι ενημερώσεις έχουν κολλήσει εγκαθιστώντας ή αμέσως μετά την Patch Tuesday (τη δεύτερη Τρίτη του μήνα), ανατρέξτε στις λεπτομέρειες για το Τελευταίο κομμάτι της Τρίτης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ειδικές ενημερώσεις κώδικα.

Οι ενημερώσεις των Windows 10 φαίνεται να έχουν κολλήσει πολύ πιο συχνά επειδή η Microsoft προωθεί αυτές τις διορθώσεις πιο τακτικά. Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ή δεν νομίζετε ότι το πρόβλημά σας σχετίζεται με τις μηνιαίες ενημερώσεις της Microsoft, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Βεβαιωθείτε ότι με ενημερώσατε ακριβώς τι συμβαίνει, ποιες ενημερώσεις εγκαθιστάτε (αν γνωρίζετε) και ποια είναι τα βήματα που έχετε ήδη λάβει για να επιλύσετε το πρόβλημα.