Πώς να Tether το Android σας τηλέφωνο δωρεάν

Μετατρέψτε το Android σε προσωπικό σημείο WiFi

Η εργασία και η διατήρηση των συνδέσεων εν κινήσει έχει γίνει πιο προσιτή, με δωρεάν WiFi σε ολόκληρο τον τόπο και ακόμη και σημεία πώλησης σε πολλά καφέ. Αλλά το δωρεάν WiFi είναι συχνά αργό και επιρρεπές σε απειλές για την ασφάλεια , έτσι δεν είναι πάντα μια μεγάλη επιλογή. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε ένα hotspot κινητής τηλεφωνίας, όπως μια συσκευή MiFi, για να έχετε πρόσβαση στο Internet εν κινήσει, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα μόλις μοιραστείτε τη σύνδεση του smartphone με το φορητό υπολογιστή, το tablet ή άλλη συσκευή.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε τους όρους του μεταφορέα σας όταν πρόκειται για πρόσδεση. Ορισμένοι σας ζητούν να εγγραφείτε για ένα συμπληρωματικό σχέδιο, ενώ άλλοι μπορεί να μπλοκάρουν αυτή τη λειτουργία εντελώς. Η Verizon, για παράδειγμα, περιλαμβάνει δωρεάν πρόσδεση στα σχέδιά της και ορισμένα από τα απεριόριστα σχέδιά της. Ωστόσο, οι ταχύτητες θα διαφέρουν, ενώ τα παλαιότερα απεριόριστα σχέδια απαιτούν πρόσθετο σχέδιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να συνδέσετε δωρεάν το Android smartphone σας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας

Μόλις καταλάβετε τους κανόνες του μεταφορέα σας, μάθετε εάν συνδέεται εάν ενσωματωθεί στο smartphone σας. Αρχικά, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και θα πρέπει να δείτε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω επιλογές: Tethering , Mobile Hotspot ή Tethering & φορητό hotspot . Εκεί, θα πρέπει να δείτε επιλογές για τη σύνδεση μέσω USB , το hotspot WiFi και τη σύνδεση μέσω Bluetooth .

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή

Εάν έχετε ανακαλύψει ότι ο φορέας σας έχει αποκλείσει αυτές τις επιλογές tethering, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Το PCWorld συνιστά το PdaNet, μια εφαρμογή που κάνετε λήψη στο smartphone σας μαζί με μια εφαρμογή συνοδευτικού υπολογιστή για τον υπολογιστή σας. Με αυτήν την δωρεάν εφαρμογή, που ονομάζεται PdaNet +, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση του smartphone σας μέσω Bluetooth, USB ή WiFi μέσω ορισμένων μοντέλων smartphone. Μπορεί να μην μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας την εφαρμογή αν έχετε AT & T ή Sprint, αλλά ο κατασκευαστής εφαρμογών προσφέρει έναν τρόπο γύρω από αυτό. Υπάρχουν μερικοί άλλοι πιθανοί περιορισμοί στους οποίους ενδέχεται να εμφανιστούν, όλοι περιγράφονται στη λίστα του Google Play της εφαρμογής.

Ρίζα το Smartphone σας

Όπως πάντα, ο τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Android smartphone σας είναι να το ξεριζώσετε. Η ελεύθερη και απεριόριστη πρόσδεση είναι ένα από τα πολλά οφέλη της ριζοβολίας του smartphone σας . Λάβετε υπόψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας ή, σε πολύ λίγες περιπτώσεις, να το καταστήσει ακατάλληλο (γνωστός και ως bricked). Αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, το καλό ξεπερνά τους κακούς . Μόλις το smartphone σας έχει ρίζες, δεν θα έχετε περιορισμούς στις εφαρμογές (όπως η εύχρηστη ονομασία WiFi Tethering app από το OpenGarden) που μπορείτε να κατεβάσετε και μπορείτε να τον απομακρύνετε από την καρδιά σας.

Τύποι προσκόλλησης

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν τρεις τρόποι για να μοιραστείτε τη σύνδεση στο διαδίκτυο του smartphone Android: USB, Bluetooth και WiFi. Γενικά, το Bluetooth θα είναι το πιο αργό και μπορείτε να το μοιράζεστε μόνο με μία συσκευή τη φορά. Μια σύνδεση USB θα είναι ταχύτερη, καθώς ο φορητός σας υπολογιστής θα φορτίσει ταυτόχρονα το smartphone σας. Τέλος, η κοινή χρήση WiFi είναι επίσης πιο γρήγορη και υποστηρίζει την κοινή χρήση με πολλαπλές συσκευές, αλλά θα αποβάλει περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλή ιδέα να μεταφέρετε μαζί έναν φορτιστή τοίχου ή μια φορητή μπαταρία πίσω.

Μόλις τελειώσετε τη σύνδεση, φροντίστε να την απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε σύνδεση δεν χρησιμοποιείτε ενεργά, όπως WiFi και Bluetooth, πράγμα που θα σας εξοικονομήσει πολύτιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας . Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πρόσδεση θα τροφοδοτήσει δεδομένα, οπότε δεν είναι ιδανικό εάν πρέπει να συνδεθείτε για αρκετές ώρες. Το Tethering είναι το καλύτερο σε σενάρια όπου πρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για όχι περισσότερο από μια ώρα περίπου και δεν υπάρχει εναλλακτική ασφαλής σύνδεση.