Μεταφορά δεδομένων προς και από το BlackBerry σας

Διαφορετικοί τρόποι μεταφοράς δεδομένων και ενεργοποίηση του BlackBerry

Η RIM έχει κάνει τις συσκευές BlackBerry πιο φιλικές προς τον καταναλωτή αυξάνοντας την αποθήκευση και προσθέτοντας μια κάρτα microSD για να επεκτείνει τη συνολική μνήμη της συσκευής. Με μια αρκετά μεγάλη κάρτα μνήμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BlackBerry σας ως αντικατάσταση του iPod, της μονάδας flash ή του φορητού σκληρού σας δίσκου.

Η μετακίνηση δεδομένων προς και από το BlackBerry σας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε.

Αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων με την κάρτα μνήμης

Ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε δεδομένα προς και από τη συσκευή σας είναι με την κάρτα microSD. Αν έχετε έναν αναγνώστη καρτών μνήμης, απλώς αφαιρέστε την κάρτα microSD από το BlackBerry και συνδέστε τον απευθείας στον υπολογιστή σας.

Συμβουλή: Ορισμένοι εκτυπωτές έχουν ακόμη και συσκευές ανάγνωσης καρτών μνήμης ή μπορείτε να αγοράσετε μια φθηνή κάρτα μνήμης USB που λειτουργεί σαν μονάδα flash.

Τόσο τα Windows όσο και το MacOS αντιμετωπίζουν την κάρτα μνήμης όπως και οποιαδήποτε άλλη αφαιρούμενη μονάδα δίσκου. Μόλις το λειτουργικό σύστημα αναγνωρίσει και τοποθετήσει την κάρτα, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία από και προς αυτήν ακριβώς όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη αφαιρούμενη μονάδα δίσκου.

Αν δεν έχετε αναγνώστη καρτών μνήμης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μαζικής αποθήκευσης στο BlackBerry σας (επιλέξτε Μνήμη από το μενού Επιλογές για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις). Αφού συνδέσετε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας μέσω USB, το λειτουργικό σύστημα θα αντιμετωπίζει το BlackBerry σας ως μια συνηθισμένη συσκευή αποθήκευσης.

Σημαντικό: Τα δεδομένα σας ενδέχεται να καταστραφούν εάν δεν αποσυνδέσετε σωστά το BlackBerry ή την κάρτα μνήμης. Στα Windows, επιλέξτε Ασφαλής κατάργηση υλικού και εξαγωγή μέσων από το δίσκο του συστήματος και επιλέξτε την κάρτα microSD ή το τηλέφωνο από τη λίστα. Στο macOS, για να αποσυνδέσετε τις συσκευές, εντοπίστε το εικονίδιο που αντιπροσωπεύει τη συσκευή και, στη συνέχεια, σύρετέ το από την επιφάνεια εργασίας στον κάδο απορριμμάτων.

Χρησιμοποιήστε το Internet για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας

Εάν έχετε BlackBerry, έχετε πιθανότητες να έχετε ένα σχέδιο δεδομένων από τον ασύρματο φορέα σας ή τουλάχιστον να έχετε πρόσβαση σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σύνδεση δεδομένων για να μετακινήσετε αρχεία προς και από τη συσκευή σας ασύρματα.

Μπορείτε να λαμβάνετε αρχεία ως συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τα χρησιμοποιείτε στο BlackBerry ή μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη μνήμη BlackBerry ή κάρτα microSD και να τα χρησιμοποιείτε σε άλλες συσκευές στέλνοντας τις πληροφορίες ως συνημμένο.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε και να ανεβάσετε αρχεία από τον ιστό χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης στο BlackBerry. Για παράδειγμα, εάν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επαρκεί για την αποστολή συγκεκριμένων τύπων αρχείων, υπηρεσίες όπως Imgur, WeTransfer και pCloud μπορούν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα για την αποστολή εικόνων και άλλων ειδών αρχείων.

Μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth

Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο Bluetooth. Αν έχετε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή με Bluetooth, είναι εύκολο να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του και του BlackBerry, συνδυάζοντας τα δύο μαζί .

  1. Ενεργοποιήστε το Bluetooth στο BlackBerry και κάνετε τη συσκευή σας Ανακαλύφτη .
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί το προφίλ σειριακής θύρας για τη δυνατότητα Συνδεσιμότητα επιφάνειας εργασίας και μεταφορά δεδομένων .
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες του υπολογιστή σας για την αντιστοίχιση συσκευών Bluetooth. Μόλις συνδεθούν μεταξύ τους, θα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του BlackBerry και του υπολογιστή σας.