Οι καλύτερες συμβουλές Android πρέπει να χρησιμοποιείτε τώρα

Είκοσι τρόποι να βελτιώσετε τη συσκευή σας Android

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε τη συσκευή σας Android και να μεγιστοποιήσετε την απόδοσή της. Εκτός από την αλλαγή της όψης και της αίσθησης της διεπαφής, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το smartphone σας έτσι ώστε η αυτόματη διόρθωση να μην σας κάνει να καταραματίζετε, η σωστή εφαρμογή ξεκινά όταν τη χρειάζεστε, η μπαταρία σας διαρκεί περισσότερο και ποτέ δεν υπερβαίνετε το όριο δεδομένων σας. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες που ίσως δεν γνωρίζετε σχετικά με αυτό που θα κάνουν τη συσκευή σας πιο εύκολη στη χρήση και διαχείριση. Εδώ είναι είκοσι συμβουλές Android που πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη στιγμή. (Σημειώστε ότι ορισμένες από αυτές τις συμβουλές απαιτούν μια συσκευή με Android 6.0 Marshmallow ή νεότερη έκδοση, αν και πολλές είναι κοινές σε πολλές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.)

  1. Διατηρήστε ειδοποιήσεις στον κόλπο Έχοντας ένα smartphone σημαίνει ότι είναι πάντα συνδεδεμένο και προσβάσιμο, αλλά ο καθένας χρειάζεται ήσυχο χρόνο και ιδιωτικότητα. Νέο στο Android 8.0 είναι η δυνατότητα αναβολής των ειδοποιήσεων. Πατήστε μια ειδοποίηση για να την προγραμματίσετε για 15 λεπτά έως δύο ώρες αργότερα. Τα Σημεία ειδοποίησης εμφανίζονται σε εικονίδια εφαρμογών, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή και να τις προβάλλετε και να τις απορρίπτετε ανά πάσα στιγμή. Και να είστε βέβαιος να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που προσφέρονται στο Android Marshmallow και μετά, συμπεριλαμβανομένου του Μην ενοχλείτε, το οποίο σας επιτρέπει να αποκλείσετε όλες τις ειδοποιήσεις ή να αφήσετε μόνο τις πιο επείγουσες μέσω.
  2. Χάστε το Bloatware Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που συνεχώς φτάνουν στο δρόμο σας. Συχνά, δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές χωρίς να ρινοβολείτε το τηλέφωνό σας, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να τις απενεργοποιήσετε, έτσι ώστε να μην λαμβάνετε περιττές ειδοποιήσεις ή ενημερώσεις διαστήματος. Μάθετε πώς να κατακτάτε το bloatware μία για πάντα.
  3. Παρακολουθήστε τη χρήση των δεδομένων Αν δεν είστε ακόμα σε ένα απεριόριστο σχέδιο δεδομένων, θα πρέπει να παρακολουθείτε πόσα χρήματα χρησιμοποιείτε κάθε μήνα. Ευτυχώς, το Android καθιστά εύκολο τον εντοπισμό των δεδομένων σας και τον καθορισμό ορίων . Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές εύκολα στις ρυθμίσεις στην ενότητα ασύρματων και δικτύων. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές τρίτων που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τη χρήση εβδομαδιαίως ή ακόμα και καθημερινά.
  1. Μειώστε την κατανάλωση δεδομένων Χρησιμοποιώντας πάρα πολλά δεδομένα; Συχνά, το τηλέφωνό σας καταναλώνει δεδομένα στο παρασκήνιο, το οποίο μπορεί να είναι ένας μεγάλος ένοχος. Όταν χρησιμοποιείτε τη χρήση δεδομένων στις ρυθμίσεις, μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τα περισσότερα δεδομένα και να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα παρασκηνίου στους χειρότερους παραβάτες. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi όποτε μπορείτε. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μείωση της χρήσης δεδομένων .
  2. Ορισμός προκαθορισμένων εφαρμογών Έχετε πιθανώς παρατηρήσει ότι όταν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή προσπαθείτε να ανοίξετε μια φωτογραφία σε ένα νέο smartphone, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε "πάντα" εκείνη την εφαρμογή ή "μόλις μία φορά". Εάν κατά λάθος επιλέξετε "πάντα" ή αλλάξετε γνώμη αργότερα, δεν είστε κολλημένοι. Μπορείτε εύκολα να ορίσετε και να καταργήσετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές , μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις και κοιτάζοντας κάτω από τις εφαρμογές. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν οριστεί ως προεπιλογές και, ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, μπορείτε να διαγράψετε τις προεπιλογές όλοι μία φορά ή μία-μία.
  3. Εξοικονομήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι εξοικονόμησης στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας . Η μείωση της χρήσης δεδομένων είναι μια εύκολη λύση, ειδικά εάν περιορίζετε τις εφαρμογές που επιτρέπεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Θα πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν επίσης, όπως πάντα, διαθέσιμες εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας.
  1. Αποκτήστε χώρο αποθήκευσης Ακόμα κι αν διαθέτετε υποδοχή κάρτας μνήμης, η συσκευή σας Android μπορεί να γεμίσει γρήγορα αν κάνετε λήψη πολλών εφαρμογών, τραβήξετε πολλές φωτογραφίες και τραβήξετε πολλά βίντεο. Μπορείτε να ελευθερώσετε γρήγορα χώρο διαγράφοντας τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές και μεταφέροντας παλαιότερες φωτογραφίες και βίντεο στο σύννεφο ή στον υπολογιστή σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να μεταφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα σε μια κάρτα μνήμης, αν έχετε ένα. τότε μπορείτε εύκολα να το ανταλλάξετε για μια άδεια κάρτα όταν γεμίσει.
  2. Εύρεση του αρχείου διαχείρισης αρχείων Εάν εκτελείτε το Marshmallow, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον διαχειριστή αρχείων του Android , ο οποίος σας επιτρέπει να διαγράφετε και να αντιγράφετε αρχεία και φακέλους. Από εδώ, μπορείτε επίσης να δείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιείτε και πόσα χώρο έχετε αφήσει. Αυτός είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να κάνετε χώρο στο smartphone σας, δεδομένου ότι έχετε πρόσβαση σε αρχεία που είναι συνήθως κρυμμένα.
  3. Δοκιμάστε ορισμένα widgets Θέλετε πληροφορίες άμεσης ενημέρωσης για καιρό, γρήγορη πρόσβαση σε στοιχεία μουσικής ή μια επισκόπηση των ραντεβού σας; Μπορείτε να πάρετε όλα αυτά και πολλά άλλα προσθέτοντας widgets στην αρχική σας οθόνη . Πολλές εφαρμογές προσφέρουν ένα ή περισσότερα μικροσυσκευάσματα διαφόρων μεγεθών που προσφέρουν πληροφορίες κορυφαίας γραμμής, συμπεριλαμβανομένων αυτών για γυμναστήριο, παραγωγικότητα, μηνύματα, πλοήγηση και πολλά άλλα.
  1. Λήψη εκκίνησης Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Android είναι ότι αν δεν σας αρέσει κάτι γι 'αυτό, μπορείτε να το αλλάξετε συχνά και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τη συσκευή σας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ένα πρόγραμμα εκτόξευσης Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εκκινητή για να διαχειριστείτε καλύτερα τις εφαρμογές σας, να προσαρμόσετε τις οθόνες σας, αλλά και να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τη διεπαφή, προσθέτοντας χειριστήρια χειρονομίας και άλλα. Διαβάστε για τους καλύτερους εκτοξευτές Android .
  2. Μετακίνηση των δεδομένων σας σε μια νέα συσκευή Η εγκατάσταση ενός νέου smartphone μπορεί να είναι κουραστική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Το Android σας διευκολύνει να μετακινήσετε τις επαφές, τις εφαρμογές, τις φωτογραφίες και άλλα δεδομένα από τη μια συσκευή στην άλλη . Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NFC, το οποίο είναι μία από τις ταχύτερες μεθόδους και πολύ προτιμότερο να πληρώσετε τον ασύρματο φορέα σας για να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων αυτών των δεδομένων, μόνο σε κάθε περίπτωση. Οι νέες συσκευές Pixel διαθέτουν καλώδιο για τη μεταφορά δεδομένων.
  3. Λήψη στιγμιότυπων οθόνης Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μια οθόνη από το αγαπημένο σας παιχνίδι ή ένα απόσπασμα από τον ιστό για να μοιραστείτε με φίλους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τραβήξετε μια εικόνα οθόνης . Για όλες τις συσκευές Android, κρατάτε πατημένο το κουμπί Power / Lock και το κουμπί Home ή εάν η συσκευή σας διαθέτει ένα προγραμματιζόμενο πλήκτρο για το κουμπί Home, το Power / Lock και το κουμπί μείωσης της έντασης.
  1. Tether για δωρεάν Χρήση του smartphone σας ως κινητού σημείου πρόσβασης που χρησιμοποιείται για να απαιτήσει πρόσθετο σχέδιο από τους περισσότερους μεταφορείς. Τώρα, αυτή η λειτουργία είναι δωρεάν στις περισσότερες περιπτώσεις και όταν δεν είναι, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου μέρους. Απλά πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και αναζητήστε το τμήμα tethering. Εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία hotspot για κινητά, καθώς και τη σύνδεση μέσω Bluetooth και USB. Απλά θυμηθείτε, αυτό θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
  2. Μείνετε στην κορυφή της ασφάλειας Το Android έχει κάποια προβλήματα ασφαλείας υψηλού προφίλ, οπότε είναι σημαντικό για τους χρήστες να προωθούν την προστασία των συσκευών τους. Δείτε τον οδηγό ασφαλείας μας , ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ σημαντικές συμβουλές για να προστατεύετε εσάς και τη συσκευή σας. Νέο στο Android 8.0 είναι το Google Play Protect, το οποίο συνεχώς σαρώνει εφαρμογές στο κατάστημα για να βεβαιωθεί ότι είναι νόμιμες.
  3. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Εύρεση συσκευής μου" Προστατέψτε το απόρρητό σας με τη λειτουργία "Εύρεση συσκευής μου" (που ονομάστηκε προηγουμένως " Διαχείριση συσκευών Android" ), η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την τοποθεσία της συσκευής σας και να την κλειδώνετε και να την επαναφέρετε από απόσταση. Η επαναφορά του σημαίνει ότι μπορείτε να σκουπίσετε όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας εάν τα χάσετε μόνιμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη συσκευή σας να εκπέμπει ήχο, ακόμη και αν βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία εάν το κάνετε εσφαλμένα.
  1. Ρύθμιση του Google Smart Lock Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ενοχλητικό να ξεκλειδώνετε συνεχώς τη συσκευή σας όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή στο γραφείο. Το Google Smart Lock, γνωστό και ως Android Smart Lock, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας έτσι ώστε η συσκευή να παραμένει ξεκλειδωμένη σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ξοδεύετε την ημέρα στον καναπέ, η συσκευή σας δεν θα συνεχίσει να κλειδώνει κάθε φορά που θα πάει σε αδράνεια.
  2. Προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος Όταν κλειδώνετε την οθόνη σας, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε για να την ξεκλειδώσετε: μοτίβο, κωδικός PIN, κωδικός κ.λπ., καθώς και αν μπορούν να εμφανιστούν ειδοποιήσεις στην οθόνη και πόση λεπτομέρεια εμφανίζεται . Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη εφαρμογών που προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων θεμάτων και τη δυνατότητα εμφάνισης γραφικών στοιχείων.
  3. Εγκατάσταση πληκτρολογίου Εάν χρησιμοποιείτε το smartphone σας για να στέλνετε πολλά μηνύματα, ειδικά για εργασία, χρειάζεστε μια μεγάλη εμπειρία πληκτρολόγησης. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πληκτρολόγια τρίτων που στοχεύουν στη διευκόλυνση και την αποτελεσματικότερη πληκτρολόγηση, με ενσωματωμένα λεξικά και μερικές φορές απογοητευτική αυτορύθμιση. Πολλοί είναι ελεύθεροι και πληρώνονται πληκτρολόγια συνήθως δεν υπερβαίνουν τα λίγα δολάρια. Αξίζει να δοκιμάσετε περισσότερα από ένα για να δείτε ποιο είναι το σωστό για εσάς, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτό ως προεπιλογή σας (βλ. Αριθμό πέντε, παραπάνω).
  1. Βελτιώστε την αυτόματη διόρθωση Μιλώντας για αυτόματη διόρθωση , μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας έτσι ώστε να μην κουνάτε τη γροθιά σας και να φωνάζετε στο smartphone σας. Μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας lingo στο λεξικό και αφήστε το πληκτρολόγιό σας να μάθει από εσάς, ώστε να μην πιέζετε συνεχώς το πλήκτρο διαγραφής. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε ακόμη και να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.
  2. Εύκολη ρίζα του Smartphone σας Η ρίζα της συσκευής σας Android μπορεί να ακούγεται εκφοβιστική, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία. Το πιο σημαντικό είναι πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας και στη συνέχεια να ακολουθήσετε προσεκτικά και προσεκτικά τις οδηγίες εκρίζωσης. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να ξεριζώσετε τη συσκευή σας αν αλλάξετε γνώμη.