Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Find My Device

Βρείτε ένα χαμένο Smartphone με το Google Find My Device

Η απώλεια του Android smartphone ή του tablet σας μπορεί να είναι αγχωτική, αφού, αυτές τις μέρες, αισθάνεται όπως όλη σας η ζωή είναι πάνω του. Η λειτουργία "Εύρεση συσκευής μου" της Google (προγενέστερη Διαχείριση συσκευής Android) σάς βοηθά να εντοπίσετε και, εάν είναι απαραίτητο, να κλειδώσετε απομακρυσμένα το smartphone, το tablet και το smartwatch σας ή ακόμα και να σκουπίσετε τη συσκευή καθαρά σε περίπτωση κλοπής ή μετά την εγκατάλειψή σας . Το μόνο που χρειάζεστε είναι να συνδέσετε τη συσκευή σας με το Λογαριασμό σας Google.

Συμβουλή: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Ρύθμιση της Google Find My Device

Ξεκινήστε ανοίγοντας μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στη διεύθυνση google.com/android/find και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google. Η εύρεση της συσκευής μου θα επιχειρήσει να εντοπίσει το smartphone, το smartwatch ή το tablet σας και εάν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες, θα αποκαλύψει την τοποθεσία του. Εάν λειτουργεί, θα δείτε έναν χάρτη με πείρο που έχει πέσει στη θέση της συσκευής. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχουν καρτέλες για κάθε συσκευή που έχετε συνδέσει με έναν λογαριασμό Google. Κάτω από κάθε καρτέλα είναι το όνομα του μοντέλου της συσκευής σας, η ώρα που βρέθηκε για τελευταία φορά και η υπόλοιπη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Υπάρχουν κάτω από τρεις επιλογές: αναπαραγωγή ήχου και ενεργοποίηση κλειδώματος και διαγραφή. Με το ένα ενεργοποιημένο, θα δείτε δύο επιλογές: κλείδωμα και διαγραφή.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη λειτουργία "Εύρεση συσκευής μου", θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στη συσκευή σας, στην οποία βρίσκεται. Εάν λάβετε αυτήν την ειδοποίηση και δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό, τότε είναι καλή ιδέα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε περίπτωση αδράνειας.

Για να εντοπίσετε εξ 'αποστάσεως τη συσκευή σας, θα πρέπει προφανώς να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας, οι οποίες μπορούν να φάνε τη μπαταρία σας , γι' αυτό πρέπει να θυμάστε. Οι πληροφορίες θέσης της συσκευής δεν απαιτούνται για να κλειδώνετε και να διαγράφετε τη συσκευή σας από απόσταση. Για προφανείς λόγους, πρέπει επίσης να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google στη συσκευή.

Τι μπορείτε να κάνετε με την εύρεση της συσκευής μου

Αφού βρείτε τη λειτουργία "Η συσκευή μου", μπορείτε να κάνετε ένα από τα τρία πράγματα. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να κάνετε το Android σας να ακούγεται ήχος ακόμα κι αν έχει ρυθμιστεί σε σιωπή, αν νομίζετε ότι το τοποθετήσατε λάθος στο σπίτι ή στο γραφείο σας, για παράδειγμα.

Δεύτερον, μπορείτε να κλειδώσετε τη συσκευή σας μακριά εάν νομίζετε ότι έχει χαθεί ή κλαπεί. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα μήνυμα και έναν αριθμό τηλεφώνου στην οθόνη κλειδώματος σε περίπτωση που κάποιος την βρει και θέλει να επιστρέψει τη συσκευή.

Τέλος, αν δεν πιστεύετε ότι επαναφέρετε τη συσκευή σας, μπορείτε να την σκουπίσετε έτσι ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Το σκούπισμα πραγματοποιεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή σας, αλλά εάν το τηλέφωνό σας είναι εκτός σύνδεσης, δεν θα μπορείτε να το σκουπίζετε μέχρι να ανακτήσει μια σύνδεση.

Εναλλακτικές λύσεις στο Google Find My Device

Οι χρήστες Android έχουν πάντα πολλές επιλογές και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Samsung διαθέτει μια λειτουργία που λέγεται Find My Mobile, η οποία συνδέεται με τον λογαριασμό σας στη Samsung. Μόλις καταχωρίσετε τη συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση του κινητού μου για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας, να καλέσετε το τηλέφωνό σας, να κλειδώσετε την οθόνη, να σκουπίσετε τη συσκευή και να την τοποθετήσετε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο από απόσταση. Και πάλι, θα χρειαστεί να έχετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για να χρησιμοποιήσετε μερικές από αυτές τις λειτουργίες. Υπάρχουν επίσης διάφορες εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το κινητό σας τηλέφωνο Android.