Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10, 8, 7, Vista ή XP

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows, αλλά συνήθως πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το υλικό του υπολογιστή σας.

Δεν πειράζει αν ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών , προσαρμόζετε τους πόρους του συστήματος , εντοπίζετε κωδικούς σφαλμάτων του Device Manager ή ακόμα και ελέγχοντας την κατάσταση μιας συσκευής - θα πρέπει να ανοίξετε το Device Manager πριν κάνετε κάποια από αυτές.

Το Device Manager δεν εμφανίζεται δίπλα στα κανονικά σας προγράμματα, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε αν δεν γνωρίζετε ήδη πού είναι. Η μέθοδος του Πίνακα Ελέγχου είναι ίσως ο πιο απλός τρόπος για να φτάσετε εκεί, αλλά περνάμε όλες τις επιλογές σας παρακάτω.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows:

Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών όπως περιγράφεται παρακάτω σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Χρόνος που απαιτείται: Το άνοιγμα της Διαχείρισης Συσκευών θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε. Δείτε Άλλοι τρόποι να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών προς το κάτω μέρος της σελίδας για κάποιους άλλους, αναμφισβήτητα πιο γρήγορους τρόπους σε τουλάχιστον ορισμένες εκδόσεις των Windows.

Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών μέσω του Πίνακα Ελέγχου

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
    1. Ανάλογα με την έκδοση των Windows, ο Πίνακας Ελέγχου είναι συνήθως διαθέσιμος από το μενού Έναρξη ή την οθόνη Apps .
    2. Στα Windows 10 και τα Windows 8, αν υποθέσετε ότι χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι , ο πιο γρήγορος τρόπος είναι μέσω του μενού Power User - απλά πατήστε το πλήκτρο WIN (Windows) και το πλήκτρο X μαζί.
  2. Αυτό που κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα των Windows που χρησιμοποιείτε:
    1. Στα Windows 10 και Windows 8, πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Υλικό και ήχος . Θα μπορούσατε επίσης να μεταβείτε δεξιά στη Διαχείριση συσκευών μέσω του μενού Power User και να μην χρειάζεται να περάσετε από τον Πίνακα Ελέγχου.
    2. Στα Windows 7, κάντε κλικ στο Σύστημα και Ασφάλεια .
    3. Στα Windows Vista, επιλέξτε Σύστημα και συντήρηση .
    4. Στα Windows XP, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση και συντήρηση .
    5. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτές τις επιλογές, η προβολή του Πίνακα Ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί σε Μεγάλα εικονίδια , Μικρά εικονίδια ή Κλασική προβολή , ανάλογα με την έκδοση των Windows. Αν ναι, βρείτε και επιλέξτε τη Διαχείριση Συσκευών από τη μεγάλη συλλογή των εικονιδίων που βλέπετε και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4 παρακάτω.
  3. Από αυτήν την οθόνη του Πίνακα Ελέγχου, αναζητήστε και επιλέξτε τη Διαχείριση Συσκευών .
    1. Στα Windows 10 και Windows 8, επιλέξτε την ενότητα Devices and Printers . Στα Windows 7, ανατρέξτε στο Σύστημα . Στα Windows Vista, θα βρείτε το Device Manager στο κάτω μέρος του παραθύρου.
    2. Μόνο για Windows XP: Έχετε μερικά επιπλέον βήματα, αφού η Διαχείριση Συσκευών δεν είναι τόσο εύκολα διαθέσιμη στην έκδοση των Windows. Από το παράθυρο του πίνακα ελέγχου, επιλέξτε Σύστημα , επιλέξτε την καρτέλα Υλικό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση συσκευών .
  1. Με τη Διαχείριση Συσκευών τώρα ανοιχτή, μπορείτε να προβάλετε την κατάσταση μιας συσκευής , να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών , να ενεργοποιήσετε συσκευές , να απενεργοποιήσετε συσκευές ή να εκτελέσετε οποιαδήποτε άλλη διαχείριση υλικού που ήρθατε εδώ.

Άλλοι τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών

Εάν αισθάνεστε άνετα με τη γραμμή εντολών στα Windows, ειδικά την Command Prompt , ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση Συσκευών σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows είναι μέσω της εντολής run devmgmt.msc .

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος πρόσβασης στη Διαχείριση συσκευών από τη Γραμμή εντολών για μια πλήρη διόρθωση, συμπεριλαμβανομένων μερικών άλλων εντολών που λειτουργούν επίσης.

Η μέθοδος γραμμής εντολών έρχεται πραγματικά χρήσιμη όταν χρειάζεται να εμφανιστεί το Device Manager, αλλά το ποντίκι δεν θα λειτουργήσει ή ο υπολογιστής σας έχει πρόβλημα που σας εμποδίζει να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Παρόλο που δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι επίσης διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις των Windows μέσω της διαχείρισης υπολογιστών , μέρος της σουίτας ενσωματωμένων βοηθητικών προγραμμάτων που ονομάζεται Εργαλεία διαχείρισης .

Η Διαχείριση Συσκευών έχει μια ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση στη Διαχείριση Υπολογιστών. Απλώς αγγίξτε το ή κάντε κλικ πάνω του από το αριστερό περιθώριο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ως ενσωματωμένο χαρακτηριστικό του βοηθητικού προγράμματος στα δεξιά.

Δείτε τα Εργαλεία διαχείρισης: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερα σχετικά με αυτά τα εργαλεία και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών, τουλάχιστον στα Windows 7, είναι μέσω του GodMode . Αυτός είναι ένας ειδικός φάκελος που σας δίνει πρόσβαση σε τόνους ρυθμίσεων και ελέγχων που βρίσκονται σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το GodMode, ανοίγοντας το Device Manager, μπορεί να υπάρχει ο προτιμώμενος τρόπος χρήσης του.