Η ζωή είναι περίεργη: Ep1: Chrysalis Review (XONE)

Μια διαφορετική αναλάβει την περιπέτεια Point-and-Click

Η ζωή είναι περίεργη είναι ένα επεισοδιακό παιχνίδι περιπέτειας από Dontnod (κατασκευαστές του Remember Me). Το γράψιμο δεν είναι τόσο ισχυρό, δυστυχώς, αλλά ο μηχανικός του παιχνιδιού και του πυρήνα είναι πολύ πιο στιλβωμένοι από τα σπαστά μπερδέματα που είναι τα Telltale παιχνίδια. Η ζωή είναι περίεργη έχει κάποια δικά της ζητήματα, αλλά αυτό το πρώτο επεισόδιο κατέλαβε την προσοχή μας αρκετά ώστε να μας κάνει να θέλουμε να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Στοιχεία παιχνιδιού

Όπως τα παιχνίδια Telltale, η ζωή είναι περίεργη θα κυκλοφορήσει επεισοδιακά. Μπορείτε να αγοράσετε κάθε επεισόδιο καθώς βγαίνει ή ολόκληρη την εποχή. Αν αγοράσετε το Επεισόδιο 1, και στη συνέχεια αποφασίσετε ότι θέλετε το υπόλοιπο της σεζόν, μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά θα κοστίσει περισσότερο από το να αγοράσετε μόνο την εποχή για να αρχίσετε. Η ζωή είναι περίεργη είναι επίσης διαθέσιμη στο Xbox 360 μέσω XBLA .

Ιστορία

Η ζωή είναι αστεία αστέρια Max Caulfield - μαθητής τέχνης που επέστρεψε στην πατρίδα της μετά από αρκετά χρόνια μακριά για να πάει σε ένα φανταχτερό ιδιωτικό σχολείο. Αφού μαρτυρεί ένα γυρίσματα στο λουτρό του κοριτσιού, ο Max ξαφνικά έχει τη δύναμη να γυρίσει πίσω το χρόνο, το οποίο χρησιμοποιεί για να σώσει το κορίτσι που πυροβολήθηκε, αλλά και να κάνει ξαφνικές στιγμές στις τάξεις και τις συνομιλίες. Οι αλληλεπιδράσεις του Μαξ με τους συμμαθητές του και τους άλλους ανθρώπους στην πόλη, καθώς και η εξεύρεση της αιτίας αυτής της παράξενης εξουσίας ταξιδιού στο χρόνο είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ιστορία. Δεν έχετε πραγματικά απαντήσεις εδώ στο Επεισόδιο 1, απλά πολλές ερωτήσεις, αλλά είναι σίγουρα ενδιαφέρον και σας αφήνει να θέλετε περισσότερα.

Τουλάχιστον, το κάνει σε ένα βασικό επίπεδο. Σε αντίθεση με τα παιχνίδια του Telltale όπου η δύναμη είναι στα γράμματα και τους χαρακτήρες, η ζωή είναι περίεργη αγώνες στο τμήμα γραφής. Οι χαρακτήρες είναι δύσκαμπτα στερεότυπα σχολικών δράσεων. Ο Max είναι λίγο πυκνός, καθώς εσύ ο παίκτης καταλαβαίνεις τα πράγματα φως γρηγορότερα από ό, τι κάνει και οι επιλογές της συνομιλίας δεν είναι ποτέ αρκετά πλήρεις για να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλεις, έτσι δίνει μισές απαντήσεις και αγώνες για να πείσουν τους ανθρώπους πότε ξέρετε ότι η προσθήκη μιας επιπλέον λεπτομέρειας ή δύο θα έκανε θαύματα. Η ρύθμιση είναι καλά, όμως, και ενώ οι χαρακτήρες μπορεί να είναι στερεότυπα, είναι αναλογικές. Πιθανότατα γνωρίζετε ανθρώπους και ακόμη και καταστάσεις όπως αυτό που κάνει την ιστορία εύκολη να απορροφηθεί. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν αντιδρά με τίποτα με έναν ιδιαίτερα ρεαλιστικό τρόπο, ο οποίος είναι κάτι σαν ξεκούραση. Όπως είπα παραπάνω, όμως, αυτό είναι μόνο το Επεισόδιο 1, οπότε ελπίζετε ότι τα πράγματα πραγματικά αποπληρωθούν στο δρόμο.

Παιχνίδι

Η πτυχή του χρόνου ταξιδιού είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Life is Strange, αλλά και η μεγαλύτερη αδυναμία του. Όταν μπορείτε να γυρίσετε ξανά το χρόνο για να επαναλάβετε τις συνομιλίες, αισθάνεστε ότι καμία από τις επιλογές σας δεν έχει σημασία. Όχι ότι οι επιλογές σας έχουν πράγματι σημασία σε οποιοδήποτε από αυτά τα παιχνίδια, αλλά αισθάνεστε ιδιαίτερα αποσυνδεδεμένοι εδώ. Η ζωή είναι περίεργη είναι αρκετά έξυπνη για να μην κάνει τα πράγματα να παίζουν σε μια ευθεία γραμμή, τουλάχιστον, έτσι ώστε οι "καλύτερες" επιλογές εκείνη την εποχή μπορούν ακόμα να αποδειχθούν κακώς αργότερα, πράγμα που είναι δροσερό. Και μπορείτε μόνο να γυρίσετε πίσω το χρόνο μέχρι τώρα, έτσι δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να διορθώσετε κάτι πάρα πολύ στο παρελθόν. Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της μετατόπισης του χρόνου είναι ότι ο Max διατηρεί τις αναμνήσεις του και οτιδήποτε παίρνει, πράγμα που σας επιτρέπει να λύσετε παζλ που ξεκινούν ως αδύνατο επειδή δεν έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τα πάντα στην αρχή.

Η ζωή είναι περίεργη έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές περιπέτειας point-and-click στο ότι δεν είναι ένα glitchy χάος που αγωνίζεται να λειτουργήσει. Η απόδοση είναι ωραία και ομαλή. Τα χειριστήρια είναι οικεία για τους οπαδούς του είδους, καθώς κινούμαστε με τα αριστερά κουμπιά και τις επιλογές των κουμπιών ευαίσθητων στο περιβάλλον που εμφανίζονται όταν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με κάτι ή κάποιον. Από μηχανική άποψη, η ζωή είναι περίεργη είναι σταθερή.

Γραφικά & amp; Ήχος

Οπτικά, η Ζωή είναι περίεργη φαίνεται αρκετά αξιοπρεπής. Τα μοντέλα χαρακτήρων είναι ωραία και τα περιβάλλοντα είναι λεπτομερή.

Ο ήχος δεν είναι τόσο ισχυρός. Το soundtrack είναι σταθερό, αλλά η φωνητική συμπεριφορά είναι μάλλον φτωχή. Είπα ότι οι χαρακτήρες είναι όλα προβλέψιμα γυμνάσιο δράμα (και δεν εννοώ δράμα τάξη, εννοώ το δράμα, όπως στη χαζή νεαροί ενήλικοι που νοιάζονται για) στερεότυπα και οι γραμμές τους είναι τόσο πανανθρώπινα όπως θα περίμενε καν και κακώς παραδοθεί στην εκκίνηση.

Συμπέρασμα

Η ζωή είναι περίεργη δεν κάνει σπουδαία δουλειά να θέσει τα άγκιστρα σε σας εδώ στο Επεισόδιο 1. Φυτεύει πολλά μικρά σπόρια που σίγουρα θα πληρώσουν αργότερα σε μελλοντικά επεισόδια, αλλά δεν είναι υπερβολικά επιτακτικά από μόνα τους. Για μια μικρή τιμή, όμως, αξίζει να δούμε τους φίλους της περιπέτειας που ψάχνουν για μια διαφορετική ανάληψη στο είδος. Μπορείτε να αποφασίσετε από μόνο του αν η υπόλοιπη σεζόν αξίζει να πάρει.

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.