Τρόπος χρήσης του Microsoft Publisher

01 από 07

Τι είναι ο εκδότης της Microsoft και γιατί θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω;

Vstock LLC / Getty Images

Ο Microsoft Publisher είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά προγράμματα στη σουίτα του Office, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου χρήσιμο. Πρόκειται για ένα απλό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο πρόγραμμα εκτύπωσης desktop για τη δημιουργία δημοσιεύσεων που φαίνονται επαγγελματίες χωρίς να χρειάζεται να μάθουν περίπλοκα προγράμματα. Μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε στον εκδότη της Microsoft, από απλά αντικείμενα όπως ετικέτες και ευχετήριες κάρτες σε πιο περίπλοκα αντικείμενα όπως ενημερωτικά δελτία και φυλλάδια. Εδώ σας παρουσιάζουμε τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας μιας έκδοσης στον Publisher. Θα σας οδηγήσουμε στη δημιουργία μιας ευχετήριας κάρτας ως παράδειγμα, καλύπτοντας τις βασικές εργασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη δημιουργία μιας απλής δημοσίευσης.

Πώς να δημιουργήσετε μια ευχετήρια κάρτα στο Microsoft Publisher

Αυτό το σεμινάριο θα σας οδηγήσει στη δημιουργία μιας απλής κάρτας γενεθλίων ως παράδειγμα του τρόπου χρήσης του Publisher. Χρησιμοποιούμε τον Εκδότη 2016, αλλά αυτή η διαδικασία θα λειτουργήσει και το 2013.

02 του 07

Δημιουργία νέας δημοσίευσης

Όταν ανοίγετε τον Publisher, θα δείτε μια επιλογή προτύπων στην οθόνη Backstage που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τη δημοσίευση σας, καθώς και ένα κενό πρότυπο, εάν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή. Για να δημιουργήσετε μια νέα κάρτα γενεθλίων, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Ενσωματωμένο στο επάνω μέρος της οθόνης Backstage.
  2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ευχετήριες κάρτες στην οθόνη Ενσωματωμένα πρότυπα.
  3. Θα δείτε διάφορες κατηγορίες ευχετήριων καρτών στην επόμενη οθόνη. Η κατηγορία Γενέθλια πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή. Για αυτό το παράδειγμα, κάντε κλικ σε ένα πρότυπο γενεθλίων για να το επιλέξετε.
  4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

Η ευχετήρια κάρτα ανοίγει με τις σελίδες που εμφανίζονται στα αριστερά και την πρώτη σελίδα που είναι επιλεγμένη και έτοιμη για επεξεργασία. Ωστόσο, προτού προσαρμόσετε την κάρτα γενεθλίων μου, θα θέλετε να την αποθηκεύσετε.

03 του 07

Αποθήκευση της έκδοσής σας

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη δημοσίευσή σας στον υπολογιστή σας ή στον λογαριασμό σας OneDrive. Για αυτό το παράδειγμα, θα αποθηκεύσω την κάρτα γενεθλίων στον υπολογιστή μου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στη Κορδέλα.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ως στη λίστα στοιχείων στην αριστερή πλευρά της οθόνης Backstage.
  3. Κάντε κλικ σε αυτόν τον υπολογιστή στην επικεφαλίδα "Αποθήκευση ως".
  4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση .
  5. Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, μεταβείτε στο φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε την κάρτα γενεθλίων.
  6. Καταχωρίστε ένα όνομα στο πλαίσιο Όνομα αρχείου . Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την επέκταση .pub στο όνομα του αρχείου.
  7. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

04 του 07

Αλλαγή υπάρχοντος κειμένου στη δημοσίευσή σας

Οι σελίδες της κάρτας γενεθλίων σας εμφανίζονται ως μικρογραφίες στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του Publisher με την πρώτη σελίδα που έχετε επιλέξει και είναι έτοιμη να προσαρμόσετε. Αυτό το πρότυπο κάρτας γενεθλίων περιλαμβάνει το "Happy Birthday" στο μπροστινό μέρος, αλλά θέλω να προσθέσω τον "μπαμπά" σε αυτό το κείμενο. Για να προσθέσετε κείμενο ή να αλλάξετε κείμενο σε πλαίσιο κειμένου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου για να τοποθετήσετε το δρομέα μέσα σε αυτό.
  2. Τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να προσθέσετε ή να αλλάξετε κείμενο χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας. Για να αντικαταστήσετε κείμενο, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ και να σύρετε το ποντίκι για να επιλέξετε το κείμενο που θέλετε να αλλάξετε είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Backspace για να διαγράψετε το κείμενο.
  3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το νέο κείμενο.

05 του 07

Προσθήκη νέου κειμένου στη δημοσίευσή σας

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέα κουτιά κειμένου στη δημοσίευσή σας. Θα προσθέσω ένα νέο πλαίσιο κειμένου στη μέση της σελίδας 2. Για να προσθέσετε ένα νέο πλαίσιο κειμένου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στη σελίδα στην οποία θέλετε να προσθέσετε το κείμενό σας στο αριστερό παράθυρο.
  2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή στη Κορδέλα και κάντε κλικ στο κουμπί Σχεδίαση πλαισίου κειμένου στην ενότητα Κείμενο.
  3. Ο δρομέας αλλάζει σε ένα σταυρό ή ένα σύμβολο συν. Κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε ένα πλαίσιο κειμένου στο οποίο θέλετε να προσθέσετε το κείμενό σας.
  4. Αφήστε το κουμπί του ποντικιού όταν τελειώσετε την σχεδίαση του πλαισίου κειμένου. Ο δρομέας τοποθετείται αυτόματα μέσα στο πλαίσιο κειμένου. Αρχίστε να πληκτρολογείτε το κείμενό σας.
  5. Η καρτέλα Μορφή διατίθεται στην Κορδέλα όταν ο δρομέας βρίσκεται μέσα σε ένα πλαίσιο κειμένου και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τη Γραμματοσειρά και την Ευθυγράμμιση καθώς και άλλες μορφοποιήσεις.
  6. Για να αλλάξετε το μέγεθος του πλαισίου κειμένου, κάντε κλικ και σύρετε μία από τις λαβές στις γωνίες και στις άκρες.
  7. Για να μετακινήσετε το πλαίσιο κειμένου, μετακινήστε τον κέρσορα σε μια άκρη μέχρι να μετατραπεί σε σταυρό με βέλη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε το πλαίσιο κειμένου σε άλλη θέση.
  8. Όταν ολοκληρώσετε την προσαρμογή του κειμένου σας, κάντε κλικ έξω από το πλαίσιο κειμένου για να το διαγράψετε.

06 του 07

Προσθήκη εικόνων στη δημοσίευσή σας

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε κάποια pizzazz στην κάρτα γενεθλίων σας με μια άλλη εικόνα. Για να προσθέσετε μια εικόνα στη δημοσίευση σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα, εάν δεν είναι ήδη ενεργή.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εικόνες στην ενότητα Αντικείμενα.
  3. Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο πλαίσιο στα δεξιά του Bing Image Search .
  4. Πληκτρολογήστε αυτό που θέλετε να αναζητήσετε, το οποίο, στην περίπτωσή μου, είναι "ντόνατς". Στη συνέχεια, πατήστε το Enter.
  5. Εμφανίζεται μια επιλογή εικόνων. Κάντε κλικ στην εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή .
  6. Κάντε κλικ και σύρετε την εικόνα που έχει εισαχθεί για να την μετακινήσετε όπου θέλετε και χρησιμοποιήστε τις λαβές στις πλευρές και τις γωνίες για να την αλλάξετε μεγέθους όπως επιθυμείτε.
  7. Πατήστε Ctrl + S για να αποθηκεύσετε τη δημοσίευσή σας.

07 του 07

Εκτύπωση της έκδοσής σας

Τώρα, ήρθε η ώρα να τυπώσετε την κάρτα γενεθλίων σας. Ο εκδότης οργανώνει τις σελίδες της κάρτας ώστε να μπορείτε να διπλώσετε το χαρτί και όλες οι σελίδες θα είναι στη σωστή θέση. Για να εκτυπώσετε την κάρτα σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση στη λίστα στοιχείων στη δεξιά πλευρά της οθόνης Backstage.
  3. Επιλέξτε έναν εκτυπωτή .
  4. Αλλαγή ρυθμίσεων , αν θέλετε. Αποδέχομαι τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για αυτήν την κάρτα.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση .

Έχετε αποθηκεύσει αρκετά δολάρια κάνοντας τη δική σας ευχετήρια κάρτα. Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, μπορείτε να δημιουργήσετε άλλους τύπους δημοσιεύσεων, όπως ετικέτες, φυλλάδια, άλμπουμ φωτογραφιών και ακόμη και βιβλίο μαγειρικής. Καλα να περνας!